Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3687 har stemt.

Laudrup vin og gastronomi


Kategori: Mad og drikke

Sød vin og god chokolade - så kan man vist ikke komme meget nærmere himlen..! I hvert fald ikke for undertegnede…




Derfor var det et perfekt match, da Laudrup Vin og Gastronomi for nylig, i forbindelse med deres vinskole ”Laudrup Wine Academy”, inviterede til en aften i selskab med chokolademageren Rasmus Bo Bojesen og en række gode dessertvine. Smagningen, der blev holdt i et flot, underjordisk lokale på Axelborg, stod altså så ultimativt i nydelsens tegn. Bo Bojesen er ganske vant til lokationen, da han også bruger stedet til daglig, til bl.a. konferencer, kurser, gallamiddage og events. Måske var det også derfor at det var Bo Bojesen der fik æren af at lægge ud med en kommenteret smagning af hans chokolader og andre produkter.




Først blev vi dog modtaget på behørig vis af Laudrup Vin, og blev forkælet med italienske sandwiches og et friskt, vedkommende glas Champagne fra huset Mailly, der rensede munden med behagelige bobler og dejlige, frugtrig syre. Lokalet gav, trods sin imponerende størrelse, en intim og meget hyggelig stemning, hvilket nok i høj grad også skal tilskrives de fremmødte. Det var tydeligt at se at det var en gensynets glæde mellem deltagerne, der næsten opførte sig som en gamle venner og snakkede løs. Samtlige deltagende følger nemlig Laudrup’s vinskole, som man kan tilmelde sig hver sommer, og derfor kender næsten alle mere eller mindre hinanden. At smagningen på sin vis derfor er lukket og at deltagerne ser hinanden flere gange, giver en helt unik stemning og oplevelse, som man ikke får ved at gå til åbne vinsmagninger eller -events. Her var det som at tilbringe en hyggelig aften mellem venner.

Da vi havde fået lagt en god bund vha sandwiches til de kommende timers smagning af chokolader og vine, tog Bo Bojesen ordet, professionelt klædt i forklæde og blå skjorte. Chokolademageren ville udfordre os og vores smagsløg, og lod os smage alt blindt. Kakaoprocenten i de smagte chokolader blev fx først afsløret, efter at vi havde smagt på chokoladen og dannet vores egen mening. Dét gjaldt fx den første smagning af to stykker chokolade, som havde hhv. 45% og 70% kakaotørstof. Jo højere er som bekendt bedre, men Bo Bojesens pointe var hér, at der faktisk er ret svært at smage, hvor meget kakao der er i et stykke chokolade. Vi blev også forkælet med masser af fyldt chokolade fra hans eget sortiment, hvor trøffelmassen bestod af mynte/lime, kaffe eller mørk chokolade. Især mynten var interessant, da undertegnede i hvert fald ikke før havde oplevet så gennemtrængende smag af ren mynte-krydderurt i en chokolade før.


Efter en lille pause forsatte vi med den søde vin. Lars Gorm, en ansat tæt knyttet til Laudrup var sat til at guide os igennem smagningen. Han er selv ret tosset med sød vin, og derfor udemærket egnet til at lede smagningen… Han havde masser af tid til både dumme og kloge spørgsmål, og svarede godt på dem alle.

Vi startede ud med en Riesling fra Stratford Wines, en lys vin på 10,5%. En meget behagelig måde at indlede smagningen på, det var en vin med markant duft af sød honning og dog en del frugtsyrlighed, som gav en god balance i vinen og gjorde at den ikke fremstod for sød/kvalm.

Den næste vin, Chennin Blanc til 177 kr., udgik desværre pga. fejl. Vi nåede at få den i glasset og man kunne bl.a dufte en form for hvidskimmel, som på ost. Men det var altså ikke meningen med denne vin, som vi derfor desværre måtte opgive.

Derefter fik vi en Eiswein fra 2006 i glasset, generelt en meget dyr form vin, da måden man producerer den på er forbundet med store omkostninger, fordi hele høsten somme tider kan gå galt! Denne vin kunne købes til 534,- på Laudrups hjemmeside. Altså en ret seriøs vin prismæssigt, som man dog også får en del ud af at opleve. Vores smagsleder Gorm var ikke i tvivl, dette var et hit. Både duften og smagen var dog også meget interessant, med mange nuancer og med en dybde de billigste dessertvine ikke slet kan konkurrere med. Selvom Eiswein kan i de allerfleste tilfælde kun købes i halvliters flasker, holder dog alligevel en del længere end en almindelig flaske vin, da vinen er meget koncentreret, sød og stærk og man simpelthen ikke kan drikke så meget ret hurtigt.

Vi nåede også at smage en del søde, røde vine. Det var spændende, da man normalt fokuserer på de søde, hvide vine. De røde viste sig dog at have en del at byde på. Rosinen i pølseenden, den sidste røde vin vi smagte, var en Dolc de L’obac fra 2004, en utroligt koncenteret og kompleks vin - prisen lå dog også på knap 750,- for en flaske. Det var en rigtig ”voksen”-dessertvin, med masser af kraft og bid. Dessertvin er - trods navnet, som ikke yder rætfærdighed - slet ikke kun til dessert. Faktisk klarer søde vine sig meget bedre op mod fx kraftige oste end alm. rødvin gør, som hurtigt kan blive lidt af en smagsmæssig katastrofe.

Laudrup Wine Academy starter op igen til næste år, og vil du reservere en af de eftertragtede pladser til skolen, er det allerede muligt nu ved at skrive en e-mail til Dorte Sonnenborg, enten gennem hjemmesiden eller e-mailadressen nedenfor.

Indmeldelse koster kun 500,-, men derefter skal man så påregne et beløb mellem ca. 500,- til 1000,- per vinskolearrangement, alt efter hvor store omkostninger der er forbundet med eventen. Dette år oplever ”eleverne” bl.a. en smagning af australske vine, en mad- og vinoplevelse med Henrik Boserup, hvor man selv deltager i madlavning og spisning, en champagneaften med eksklusive Champagner og middage med forskellige winemakers, altså de mennesker der står bag ved vinen i glasset. Alt i alt en kæmpe chance for at lære nyt indenfor både gastronomiens og vinens verden.

Undervisningen foregår 8 gange om året og er et fantastisk tilbud til dig der er lidt af en vin- og gastronominørd, og vil hæve dit niveau af faglig vinviden, lære køkkentricks af stjernekokke og undervises af eksperter såsom winemakers, gourmetkokke og vinjournalister.

Laudrup Vin er først og fremmest et vinimportørfirma, så på hjemmesiden er det muligt at bestille og vælge mellem et meget stort udvalg af vine, repræsenteret gennem alle de store vinlande og i både mousserende, sød-, rød- og hvidvin. Derudover er det også muligt at bestille gastronomiske lækkerbidskner, finde opskrifter, smagekasser og endda købe fodboldrejser, ifm. selvfølgelig, at det er Laudrup-navnet der står bag firmaet. Desuden holdes der gratis smagninger i Laudrups lokaler i Skovlunde (hvor man også kan hente sin vin) både den første fredag OG lørdag i måneden, hvor man er meget velkommen til bare at kigge forbi hvis man har tid og lyst.





Website: www.laudrup.dk

Reservering af plads til Wine Academy: Kontakt Dorte Sonnenborg på: dorte@laudrupvin.dk


Fredag d. 30 maj 2008 af: Sandra Skriver

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: