Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Smarte hybrid batterier


Kategori: Gadgets

Sanyo Eneloop batterier er en smart hybrid mellem almindelige batterier og genopladelige batterier.
Vi kender alle de almindelige NiMH eller NiCd genopladelige batterier, og de er super smarte. Men de har den bagdel at de ikke kan holde på strømmen så længe, de aflader simpelthen sig selv. Så man skal faktisk tage dem direkte fra opladeren når man skal bruge dem.
Almindelige batterier har ikke de problemer med selv-afladning, de kan holde på strømmen i langt tid. De kan jo desværre bare kun bruges en gang, og alle de brugte batterier er ikke så godt for miljøet.

Sanyo Eneloop tager det bedste fra de to typer, det er nemlig et genopladeligt batteri med en utrolig lille selv-afladning. Det åbner op for en masse muligheder hvor man før i tiden var bedst tjent med almindelige batterier, nemlig i ting der ikke bruger så meget strøm, f.eks. i fjernbetjeninger, dørklokker og den slags ting, hvor et almindeligt genopladeligt batteri hurtigt ville miste pusten p.g.a. selv-afladningen. Sanyo Eneloop findes i AA og AAA størrelse, og kan lades i en almindelig oplader der kan oplade NiMH batterier.

En god oplader er f.eks. Ansmann Energy 8.

Den kan lade 6 AA/AAA batterier (eller 4 C el. D batterier) og 2 9V batterier samtidigt. Når man sætter et batteri i laderen viser den hvor meget spænding der er på, med en 3 farvet lysdiode for hvert isat batteri. Derefter undersøger laderen batteriet og begynder med den type opladning batteriet trænger til. Den undersøger også om batteriet er defekt, og i så fald nægter den at lade på det, og blinker rødt ved det defekte batteri. Laderen er utrolig nem at betjene, da den selv finder ud af den korrekte behandling af batteriet. Den er ca 3-4 timer om at lade et AA batteri op, det er altså ikke den hurtigste lader, men den er skånsom og sørger for at Eneloop batterierne får en lang levetid.Sanyo Eneloop og Ansmann Energy 8 kan bl.a. købes hos www.batteribyen.dk


Torsdag d. 8 maj 2008 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: