Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Fish & Beer - Delikatesser


Kategori: Mad og drikke

Fisk & Beer sætter et ambitiøst niveau for resten af Amagerbrogades butikker, med en delikatesseforretning som stadig står stærkt mere end 2 år efter åbningen.
Gåde: Hvad får man, hvis man sammensætter en dansk fiskehandler og en asiatisk kok med passion for øl? Svar: Man får butikken Fish & Beer!

Fisk & Beer er en specialforretning beliggende på Amagerbrogade 143. Dens indehavere er fiskehandleren Aksel samt Na, den asiatiske kok. Og navnet på butikken er faktisk meget sigende. Hér kan du få et meget bredt udvalg af øl, og samtidig købe dagens ration af fisk med hjem. Det er dog ikke en takeaway, al fisken er frossen, så man skal selv i mindre eller større grad stå for tilberedningen hvis man vil have mad med hjem til sin øl. Men så kan man også vælge færdiglavede pandekager med forskellige fisk, rejer i tempuradej eller en pose hele Black Tiger rejer, hvis du selv vil stå for tilberedningen. Hvorfor så lige fisk og øl? For Na startede butikken på idéen om, at når man nu sidder og får noget godt at spise skal man da selvfølgelig også have noget godt at drikke til. Og fisk og øl passer efter Na’s udsagn rigtigt, rigtigt godt sammen.


Ikke mindre end ca. 400 (!) forskellige slags øl er der at vælge imellem, og Na kender dem alle. Især specialiserer butikken sig i danske øl.Selvom butikken både forhandler delikatesser, vin, spiritus, likør og som sagt fisk, er det helt store trækplaster det massive udvalg af øl i butikken. Ikke mindre end ca. 400 (!) forskellige slags øl er der at vælge imellem, og Na kender dem alle. Især specialiserer butikken sig i danske øl. Det er rigtigt hyggeligt at gå rundt i den lyse, overskuelige butik og spørge ind til alle de forskellige øl som alle har fået påsat hver deres prismærke (endnu en detalje, som vidner om den opmærksomhed og respekt produkterne får), og Na er altid behjælpelig med rådgivning og med at finde den rigtige øl. Det er dejligt at være et sted hvor ”ekspedienten” brænder så meget for sine varer, og bare dét at tage en snak med Na om butikkens øl burde være et besøg værd. Hun er også altid frisk på et hurtigt råd til en opskrift: Hold det så enkelt som muligt. Hvad med at tage en god, lys øl (du kan jo få et par øl-tip fra Na) og hælde den over en lys fisketype som torsk eller sej i et ildfast fad med masser af krydderier. Så skal den bare i ovnen ved ca. 180 ºC i 15 min., og voilà, du har et lækkert måltid. Køb en ekstra af de lyse øl, som du så kan nyde til maden.


fish & beer


Fish & Beer gør sig som sagt også i andet end blot ”fisk og øl”. Man kan også få forskellige specialiteter som fx chokolade og sennep. Butikken er også stærk i spiritus og har et fint udvalg af både god rom, likør og saké, butikken har endda et lille, fint udvalg af vin, hvilket er fiskemanden Aksel’s område. Man kan mærke at han virkelig kender og interesserer sig for den vin han sælger. Sådan er arbejdsdelingen gjort op, Aksel står især for vinen, mens Na har tjek på øl og de forskellige fiskeretter. Na drikker til gengæld slet ikke vin, hun er mere til øl og til et enkelt glas stærkere spiritus en gang i mellem. Som for eksempel mjød, der også sælges i butikken, og som virkelig fortjener en renæssance. Mjød er en gæret honningvin, som smager sødt og rigtigt godt. Og hvis du ikke har smagt mjød endnu, kan man jo svinge forbi Aksel og Na og købe en flaske. Det skal smages! Og gå ikke glip af chancen for at tjekke alle de forskellige ølmærker ud, men pas på, for man bliver helt sikkert fristet.


fish & beer


Der er også rigtig mange specielle spiritustyper. Hér kan man fx få den såkaldte ”Guldlikør” på godt 43%. Den indeholder 24 karat guld og den siges at hjælpe på gamle gigtplagede knogler. En opstrammer af dén om dagen kan få enhver olding på benene. Ja, dét tør tænkes… Fish & Beer er virkelig et besøg værd og endda én af pioneerne for Amagers mere luxuriøse butikker. Hvis du endnu ikke har været der, fortjener butikken mindst ét besøg. Tjek også stedet ud hvis du leder efter et sted at købe firmagaver, det kan Aksel klare, og hvem ville ikke blive glad for en kurv med specialøl og lækre specialiteter..? På hjemmesiden www.fish-n-beer.dk kan du også læse om mjødens historie og finde gode opskrifter med øl. Og så kan du selvfølgelig finde et godt udvalg – med beskrivelser og billeder – af de øl som Aksel og Na sælger fra butikken.


Fredag d. 27 juli 2007 af: Sandra Skriver

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: