Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Vin - Den rigtige flaske til den perfekte date!


Kategori: Mad og drikke

Få nyttige og effektive tips til håndværket af forføre din date, uden omsvøb og fordyrende mellemled. Vores boble-tester er nemlig selv af hunkøn og ved hvordan et godt glas skal smage og – ikke mindst – virke, for at få skovlen under kvinderne.
Alene for Bossmann’s skyld (selvfølgelig) har hun tilbragt et par timer med manden bag www.adlibitum-vine.dk, i selskab med en del flasker vin. Det kom der en lærerig og rimelig velsmagende oplevelse ud af.

Først bliver jeg vel nødt til at komme med en indrømmelse, på trods af mit ønske om virkelig at virke kultiveret og vidtfavnede..: Ja, størstedelen af kvinder ER bare vilde med søde sager! Det gælder også mig. Derfor slog jeg til med det samme, da muligheden bød sig for et besøg hos én af de, efter mit indtryk, vigtigste forhandlere af dessertvine herhjemme. Adlibitum-vine.dk er den eneste hjemmeside jeg har kendskab til, som udelukkende beskæftiger sig med søde og mousserende vine. Som man siger på hjemmesiden: ”Direkte oversat fra latin, betyder ad libitum - efter behag! Det er netop formålet med Ad Libitum-Vine”.


Erik Fahnøe hedder ejeren, og er samtidig hovedkraften bag adlibitum-vin, og han er simpelthen en sand livsnyder. Det var dét indtryk fik jeg af ham da jeg besøgte ham på hans ”kontor”, det vil sige i hans hjem, i Hørsholm. Det var en meget imødekommende og engageret vinelsker der tog imod mig, og der gik ikke lang tid før han lod de første propper springe. Jeg havde i begyndelsen parkeret kæresten sammen med bilen udenfor, jeg regnede med at køre igen lidt efter, for hvor lang tid ville det lige tage at smage et par glas vin? Jeg blev klogere, for vi har her at gøre med en mand der virkelig brænder for sin lille virksomhed. Kæresten blev hevet med indenfor, og fik også skænket vin op, og vi endte faktisk med at bruge næsten tre (3!) timer hos Erik, mens han skænkede vin og talte og forklarede om de små importører han selv har udvalgt og personligt besøgt, og endda også i flere tilfælde er blevet nære venner med.

Den første vin vi smagte var virkelig en pigevin. Rød, mousserende og sød. En vin der faktisk gav lidt røde kinder, og man begyndte uvilkårligt at smile, så snart man fik de første dråber i munden. Hvis jeg kun skal anbefale én vin, skulle det være denne. Den hedder: Birbèt - Tappo Raso, og den kan slå mange regulære champagner. Det er sjovt med den røde farve og sødmen sætter virkelig gang i de store smil. Alkoholprocenten er kun 6,5%, og så må du jo selv afgøre om dette er en fordel eller ulempe… Også prisen udkonkurrerer de fleste champagner, da den koster langt under 100 kr.!Hvis du nu synes der er brug for noget lidt kraftigere til lige at sætte gang i sagerne, kunne du prøve en anden vin af champagnetypen, som vi også smagte på; Radgona Gold Demi Sec. Den indeholder 12% alkohol og er lys i farven, og minder derfor mere om de traditionelle champagner. Den er dog lidt usædvanlig idet den kommer fra Slovenien! Den smager virkelig godt, også hen imod det søde, og boblerne går lige
til hovedet. Erik ved jo rigtigt meget om sine vine, og han fortalte mig at Slovenien faktisk er et rigtigt gammelt vinland med en lang tradition for kvalitetsvine. Denne mousserende vin kommer fra det nok mest kendte slovenske vinhus Radgonske Gorice. Nu må man jo ikke kalde vinen ”champagne”, da det kun er vine fra Champagne-distriktet i Frankrig der må bruge betegnelsen, også selvom denne vin er fremtillet på champagnemetoden. Den koster 95,- og jeg vil også anbefale denne som et rigtigt godt køb. Hvor meget champagne får du andre steder for de penge? Og endda af god kvalitet? Det faktum at den kommer fra Slovenien giver den, efter mit indtryk, overhovedet ikke et discount-agtigt præg, den virker derimod sjælden og eksotisk.


Der sælges også mange andre vine end mousserende, fx de specielle Tokaji-vine fra Ungarn, der prismæssigt rangerer fra alt mellem 65,- til over 500,-. De er også meget søde og har generelt en højere alkoholprocent. Dem drikker man lidt ad gangen, ligesom fx portvin, og de er meget lækre. Adlibitum-vine.dk er et anbefalelsværdig sted at købe sin vin, når anledningen fordrer en mere speciel vin. Priserne på hjemmesiden er meget rimelige, og jeg har ved søgning på nettet kun fundet højere priser på de samme vine – de jeg altså kunne finde, for Adlibitum-vine har fundet et lille nicheområde med mere speciel vin, der ellers er meget svær at få fat på herhjemme. Forklaringen på den lavere pris ligger nok i, at det er en internet-baseret forretning, hvor man bestiller online og derefter får vinen bragt til døren, men det er dog muligt selv at hente vinen i Hørsholm og derved spare fragten. En ulempe er, at det ikke er muligt kun at købe én flaske, alle vine sælges i kasser à 6 styk, men så er det også muligt at blande lidt, hvis du spørger pænt.De smukke piger på billedet hér, er ejerens datter og hendes gode veninde, som tit hjælper til på messer osv.

Besøg adlibitum-vine


Mandag d. 11 juni 2007 af: Sandra Skriver

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: