Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Nat på museet - Fantastisk barnlig underholdning!


Kategori: Kultur og sport

Hvem ville ikke gerne have en levende miniaturehær? Hvis den ledes af cowboyen Jedediah (Owen Wilson), der har en intern fejde med romerne i montren ved siden af, der eskalerer til natlige kampe, samtidig med man konstant skal vogte sig for løver, Hunnerkongen Attila og skelettet af en Tyranusaurus Rex - og lige holde øje med mumien i kælderen - og så i øvrigt sørge for at naturhistorisk museum er ryddeligt næste dag - kan det godt være de fleste ville betakke sig. Larry Daley (Ben Stiller) har som ny nattevagt i hvert fald fået kam til sit hår.




Fede effekter, en god portion slapstick komedie, højt tempo og en masse billige grin. Så kort kan man opsummere Nat på museet.

Kort fortalt gør en ældgammel magisk tavle, at alt i naturhistorisk museum kommer til live om natten. Én ting er, at alt skal være pænt og ryddeligt hver morgen, en anden at det kan være direkte livsfarligt at befinde sig der. Med et konstant pres for at beholde et fast job, så han kan blive ved med at have samkvem med sin søn på den ene side, og på den anden en emsig direktør (excellent spillet af Ricky Gervais), der lever med en konstant angst for at nogen skal røre ved noget som helst.
Heldigvis har vor helt voksstatuen af den tidligere Præsident Roosevelt (Robin Williams) til at hjælpe sig i ud af kaoset.


I tilgift til de allerede beskrevne skuespillere, skal i særdeleshed nævnes Mickey Rooney. Som den ene af de tre forrige nattevagter (de andre spillet af Dick Van Dyke og Bill Cobbs - også godt, men ikke i særklasse som Mickey), med en hang til overdrivelser, en truende (omend komisk) adfærd, og en mund der ikke står stille.

Ben Stiller har efterhånden medvirket i nogle noget specielle film, og det er absolut ikke givet at man synes han er specielt morsom. Jeg synes det, og det har da givet anledning til et par diskussioner om smag - men som bekendt er smag en... smagssag, og som sådan noget meget individuelt. Imidlertid tror jeg de fleste vil være enige i at han i Nat på museet gør en god figur som den noget flyvske weekendfar, der prøver at få styr på sit liv og sit forhold til sin søn, men ikke har regnet levende voksdukker og udstoppede dyr med i planen.

Nat på Museet henvender sig til alle aldersgrupper, men det at selv børn kan se filmen, gør ikke at den bevæger sig i ren børnehøjde. Jeg skal i hvert fald se den igen.





Tirsdag d. 6 februar 2007 af: John V.R. Doktor

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: