Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Din helt egen helikopter.


Kategori: Gadgets

9.8 gram, 18 centimeter lang, og rent faktisk i stand til at flyve. Det er hovedtrækkene for den lille PicooZ indendørs helikopter.
Der er nok næppe noget så befordrende for den gode stemning i stuen eller over middagsbordet, som en lille helikopter der mere eller mindre kontrolleret stryger ud og ind mellem de tilstedeværende og diverse letforgængeligt nips, mens hunden med vanlig indædthed forfølger dimsen via borde og sofaer.
Alt dette, kære læser, kan også blive virkelighed hjemme hos dig, for under 300 kr. - med mindre du skal ud og investere i en stue og en hund, selvfølgelig.Når det er sagt, så er en PicooZ mest af alt en sjov lille gadget, og kan ikke helt de samme ting, som en ægte helikopter kan. Det med at putte sukkerknalder i kaffen kan du godt glemme. For det første er en sukkerknald ALT for tung til en PicooZ, og for det andet kan den ikke manøvrere som en rigtig helikopter kan mht. at stå stille, flyve forlæns og baglæns efter ønske.
Det den kan, er at flyve langsomt lige ud, og dreje til den ene eller den anden side - men det gør den faktisk også helt godt. Flyvehøjden bestemmes hvor meget gas der gives på den venstre pind på fjernbetjeningen, og den højre pind styrer om helikopteren skal rotere højre eller venstre om - og det er så det !! Evt. kan man placere lidt (og dvs. ganske lidt) vægt fortil på kroppen (helikopterens, altså) for at flyve lidt hurtigere, men vent lige til du har været i luften et par gange, inden du gør det.

Efter nu at have skrevet løs om PicooZ's begrænsninger, skal den også have en god gang ros. For det første er det imponerende hvad man får for det beskedne beløb man har givet for dimsen. En OK fjernbetjening, der sjovt nok er infrarød, og ikke med radiobølger - men det virker fint, samt en ganske avanceret 9,8 grams helikopter.
I selve helikopteren er der 2 (små!) motorer, et litium-polymer batteri, modtager, ladeautomatik, og sikring mod at køre LiPo batteriet for tomt (det må man nemlig ikke med LiPo-celler). I øvrigt må man heller ikke stikke nåle ind i LiPo batterier, så pas på med at bruge en nål som ekstra vægt til trimme-formål. Batteriet sidder ude i næsen, lige der hvor nålen skal stikkes ind for at få lidt ekstra fart !

Opladning foregår ved at man tilslutter helikopteren til den ledning der kommer ud af fjernbetjeningen. Selve fjernbetjeningen skal have 4 AA batterier. Efter en 20 minutters tid er tanken fuld, og man kan flyve i omkring 10 minutter. Det siges at man ikke bør anvende genopladelige batterier i fjernbetjeningen, men det gør ikke så meget i betragtning af at jeg efterhånden har fløjet i sammenlagt ca. 2 timer på de billige alkaline nede fra Harald Skrammel, og der er ingen problemer endnu. Du kommer ikke til at blive offer for batteri-bankerot.

Et andet nærmest forbløffende træk ved PicooZ, er dens evne til at holde til det utroligste. Mange forskellige har efterhånden prøvet min, og alle er startet med at flyve ind i stort set alt det har været muligt at flyve ind i. En PicooZ i en u-øvet pilots hånd, minder mest af alt om et stort, og på ingen måde specielt snedigt, insekt der flakser rundt og banker ind i alverdens ting, for derefter på bedste bille-vis at skrumle groggy rundt på gulvet. Jeg er IMPORNERET over holdbarheden !! - Skulle det gå galt, kan man i øvrigt få alle nødvendige reservedele.


Den lille fyr på togt over sofabordet. Den er i øvrigt glimrende til at slukke fyrfadslys med.

Noget der til gengæld kan give problemer, er hvis man, Herren-forbyde-det, skulle have et spindelvæv hængende i et hjørne af stuen. Pludselig som jeg cruisede rundt oppe under loftet, tog fanden ved den lille fyr, og den høvlede rundt om sig selv, for via en lampe og en potteplante at tage jorden på spektakulær vis. Det viste sig, at der var spolet noget spindelvæv omkring halerotoren. Lidt delikat arbejde med en nål fik det dog pillet af igen. Til gengæld har jeg sikkert nu en edderkop, der stadig sidder og kigger lidt nervøst rundt.Hvor køber man den?

Der er en biks i Tyskland der hedder www.tableracer.de . - de har alverdens små radiostyrede ting - hva med en ubåd til akvariet ?

I Danmark har jeg set en efter sigende velfungerende kopi hos bl.a. Avionic og Hobby-world.

Og ellers: Søg efter PicooZ, så skal der nok dukke noget op.


Torsdag d. 4 januar 2007 af: Karsten O. Frederiksen

Del denne historie på facebook

#1 (af 2 kommentarer)
31-01-07 23:24:46
Bindestreg1

Kommentarer: 1

Hej KOF

2 små nåle limet fast på hver side med et lidt stort hoved, giver en utrolig effekt fremadrettet.

ps. ligner lidt små maskinkanoner

Hilsen
Kent
#2 (af 2 kommentarer)
01-02-07 14:19:26
kof

Kommentarer: 1

Hej Kent

HÆ, ja, nok lidt mere potent end et lille stykke bly under maven :-)

Jeg har haft nogen succes med at afballancere rotoren. Vibrerer helikopteren, er det nok rotoren der er uda af ballance. Sæt ca 1x1 cm isolerbånd på det ene blad. Blir det værre, så sæt det på det andet blad, blir det også værre, er rotoren nok allerede i OK ballance.

check i øvrigt: http://www.piccoztoolbox.no-ip.com/

\KOF
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: