Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3687 har stemt.

Øl, dejlige øl!


Kategori: Mad og drikke

Så fik vi prøvet det hjemmebryggede øl fra The Beer Machine, og vores skepsis blev gjort til skamme. Det viste sig at være en yderst positiv oplevelse!




Vi har tidligere beskrevet hvordan vi startede ølbrygningen. Læs den del her: The Beer Machine - Hjemmebryg på den lette måde

Efter de indledende øvelser med rengøring af udstyr, og blanding af ingredienser, gær og vand, stod vores ølmaskine nu nogle dage i ro og mag og gærede. Efter 3 dage (det var hvad der stod i manualen) smagte vi på øllet, og konstaterede, at det nok lige skulle stå lidt mere - det var stadig for sødt. Dog kunne man allerede her smage, at det faktisk ikke var helt galt, det vi havde gang i; den noget mystiske blanding smagte faktisk en smule af øl.



Halvandet døgn senere var den søde smag aftaget, og vi stillede hele maskineriet på køl. Efter en del besvær med flytning af hylder, en omorganisering af ketchup og mayo, så det ikke længere pressede på hanen, og dermed lækkede ølmaskinens indhold ud i bundet af køleren, skulle det hele nu bare stå nogle dage og falde til ro. Vores arbejde bestod herfra kun I at overvåge, og med jævne mellemrum tilsætte kulsyre, hvis trykke faldt for meget i maskinen.

Manualen siger, at man skal regne med at bruge 2-3 kulsyre-patroner på en komplet mix (det er altså de ganske små kulsyrepatroner vi taler om) - og det skal nok passe. Vi fik brugt to, men kunne egentlig godt have haft brug for tre. Det var ikke fordi vi ikke som udgangspunkt havde tre, men ved først skift af kulsyrepatron, skete der det, at vi under isætningen kom til at stramme plastik-låget lidt for kraftigt, hvilket igen betød at patronen begyndte at pumpe kulsyre i anlægget - og i virkeligheden mest ved siden af anlægget, da der var for meget tryk på. Kulsyren var så kold, at selve lukkemekanismen til patronen frøs fast, og det var ikke muligt at lukke for den igen.

Alt det var vi egentlig blevet advaret imod i manualen, og det er ikke en fejl man laver to gange - men een gang skulle åbenbart til.

Efter nogle dage var øllet færdigt, og vi skulle smage på det. Her kom den positive overraskelse. Det smagte faktisk godt. Det er ikke det bedste jeg nogensinde har smagt, men jeg har altså også smagt en del øl (og er dybest set mest til stout) - til gengæld smagte det rigtig behageligt, og kan godt konkurrere med en del af det man finder fra diverse mikrobryggerier. Samtidig var der også en lille "smag" af "det har jeg lavet", og den er altså ikke at kimse af!


Onsdag d. 20 december 2006 af: John V.R. Doktor

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: