Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Undertøj i julegave til kæresten - Gode råd


Kategori: Mellem mænd

Julen nærmer sig med hastige skridt og dermed også sæsonen for de bløde pakker. Mange mænd frygter lingeributikken, hvor man må gætte fruens bh-størrelse ved at kigge ekspedienten dybt i kavalergangen. Men der er råd at hente i QXO guiden til fortravlede undertøjsindkøbere.
Ofte købes julegaverne på selve juleaften, lige inden ænderne skal proppes med svedsker og træet pyntes. Den hurtige og gode gave findes med næsten usvigelig sikkerhed i undertøjsafdelingen, men ofte har man glemt alt om fruens størrelse foroven og forneden. Var det en 40 eller 56 i trussestørrelse og hed bh´en 70A eller 95D? De ubesvarede spørgsmål hober sig op i takt med stressniveauet og køen bagved vokser og vokser.Utallige varianter
Det kan være en jungle at handle lingeri til sin udkårne, men en række små tips kan gøre købet til et sikkert hit. Det nemmeste er at kigge i hustruens gemmer og lure størrelsen af inden man tager på indkøb. Skulle man alligevel have glemt de lumske tal- og bogstavkombinationer, har ekspedienterne prøvet det mange gange før og er op til jul udstyret med ekstra tålmodighed overfor generte gentlemen. Og ideen med at sige, at din udkårne har omtrent samme mål som den ene eller den anden ekspedient er heller ikke helt tosset.Gå efter de kendte mærker
Danske mænd bruger gerne 1.000 kroner eller mere på lingeri til deres udkårne og så skal pengene jo gerne bruges rigtigt. Der findes utallige producenter på markedet og særligt ved juletid bugner butikkerne af sexet undertøj i alle farver og faconer. Med mindre man er sikker i sin sag, kan man altid gå efter de lidt dyrere mærker, hvor kvaliteten også er markant bedre.

Man går sjældent galt i byen hvis æsken til hustruen indeholder undertøj fra Aubade, Marie Jo, Calvin Klein, Chantelle, PrimaDonna eller Triumph. Man kan selvfølgelig også prøve lykken med postordrer fra Victorias Secret eller Agent Provocateur, men så skal man kende den nøjagtige størrelse, skønt mange online butikker med salg af udlandske produkter har guides til den rette størrelse.

Husk byttemærket
Det vigtigste råd til undertøjskøberne må dog være at gemme byttemærket. Der er kun én ting værre end dårlige gaver og det er dårlige gaver, der ikke kan byttes. Der er tradition for at mange gaver byttes i januar og det er særligt undertøjet som måske alligevel var for småt, for stort eller den forkerte farve. Op mod 25 procent af lingeriet under juletræet byttes igen.

Og med disse ord ønsker QXO læserne god fornøjelse med julegaverne - og nu også med indkøbet heraf.Amme-BH
Der er skam også tænkt på ammende mødre, når producenterne væver blonder. Modellerne er i sagens natur større og med forbedret løfteevne med skyldig hensyntagen til den ekstra fylde og vægt. De fleste er praktisk indrettede, så man let giver adgang til brystet uden at skulle kæmpe med at få alt tøjet af.

Babydoll
En BH, hvorpå der er et skørt der går til et sted mellem navlen og hofterne. Babydoll er betegnelsen for de lidt mere erotiske natkjoler og underkjoler.

Bedstemor-modellen
Denne lidet flatterende betegnelse er gældende for de store trusser, som dækker det meste af mave, balder og lår og som støtter de rigtige steder. Trussener er varmen, men scorer ikke højt på erotik-skalaen.

BH
Brystholder - eller mere mundret - blot en BH. Der findes en række forskellige typer BH´er på markedet. Modellen kan være med eller uden bøjle. Bøjlen hjælper til med at støtte og holde på plads. Det er ikke mindst velegnet til store og mellemstore bryster, men kan også støtte mindre former.

BH´en kan desuden være med eller uden fyld. Jo mindre bryster, desto mere fyld kan man finde plads til. Skålen, det vil sige selve stoffet som former sig omkring brystet, kan være lukket eller halvåben. Det kræver mod, selvtillid eller faste bryster at vælge en meget åben model.

En BH bruges i praksis til at forhindre brysterne i at bølge naturligt fra side til side, dels for at ændre facon og størrelse. En BH kan gøre bryster større og mere strittende, men også trykke dem ind så tøjet uden på sidder flottere. I Danmark angives BH-størrelser som eksempelvis 80 C, hvor 80 angiver omkredsen af brystkassen i centimeter og skalaen A, B, C, D, E, og F angiver skålens omfang i stigende orden.

Body (Bodystocking)
Kropsnær alt-i-en kombination af overdel (med indbygget BH) og underdel (fold med hægter). Især god under kjoler eller andet tætsiddende tøj, hvor man ikke må kunne se nogen overgange. Kaldes også en Teddy.

Boxershorts
Boxershorts er løstsiddende underbukser med korte ben. De fleste kvinder har prøvet et par boxershorts fra herreskuffen. De fleste er lavet af behageligt bomuld og vil i sagens natur også være mere rummelige og dermed behagelige at have på. Det er dog nok de færreste som vil bryde sig om at få et par mandeshorts i gave, hvis det skal være erotisk.

Camisole
Betegnelse for en stram ærmeløs top, som dækker brysterne og det meste af maven.

Catsuit
En catsuit er en heldragt fremstillet af nylon. Den findes i mange forskellige variationer og størrelser.

Chemise
En chemise er en kort underkjole eller et klædningsstykke der oprindeligt er designet til at bruge under en kjole. Chemisen er også velegnet som nattøj og kan bedst betegnes som en lettere erotisk udgave af den korte natkjole.Corsage (Korsage)
Her er tale om en taljelang overdel med bøjle og aftagelige stropper. Et corsage er specielt velegnet under selskabstøj og brudekjoler, og ses ofte med romantiske blonder. En corsage er tætsiddende og er designet til at stramme taljet ind, presse maven flad og løfte barmen. Corsagen kan snøres ind på ryggen og dermed tilpasses den enkelte. Historisk set har ordet korsage har flere betydninger, og i gamle dage betegnede korsagen et kjoleliv eller kort snøreliv, som ikke dækkede over bryster og hofte. Denne model blev brugt ofte uden på en kjole, men denne betydning bruges ikke mere.G-streng
G-streng er oprindeligt en forkortelse for det engelske ord "genital string", altså en snor som skjuler genitalerne. I undertøjsverdenen er g-strengen det mindste klædningsstykke. Nogle sætter pris på friheden, mens andre finder det vulgært. G-strengen anses af mange for at være ekstra praktisk, når man har bukser på, og man ikke ønsker man kan se trussekanten gennem disse. De første g-strenge blev iøvrigt båret af egyptiske mænd for mere end 7.000 år siden.Hi-cut
Betegnelse for flere typer af trusser, hvor de har en meget høj kant, dvs. at de går langt op på hoften, mens selve hoften er fri. Hi-cut eller High cut er således underbukser med bred talje-elastik og høj benudskæring.

Hipster
Denne trussetype skjuler lidt mere end G-strengen, men er mere afslørende end et par almindelige trusser. Stoffet dækker det meste af hofterne, deraf navnet Hipster.Hofteholder
En hofteholder er en form for bælte som tages rundt om livet og som har holdere (clips) til at sørge for at strømperne holdes oppe. De fleste modeller kan justeres rundt om livet og holderne kan justeres i længden, så den tilpasses den enkelte person og strømpernes længde.

Korselet
Et korselet er en sammenhængende BH og trusse, der fremhæver og slanker figuren og samtidig giver god støtte til formerne. korselet benævnes også Brassiere eller Girdle.

Natkjole
Se Chemise

Push-up
En push-up BH er en bøjle-BH med skåle, der løfter brystet og får det til at syne større. Det giver som regel en flot brystudskæring, altså kavalergang. Nogle pushup BH'er har indlæg i skålene, som får brystet til at syne større. Indlægget består af blødt materiale, og en push-up BH skubber brysterne sammen mod midten for at få kavalergang. Det kaldes også en maximizer-bh.

Her er det en god ide at overveje hustruens fortrin, inden man vælger. Har den udkårne en forholdsvis stor barm er der næppe grund til at vælge BH med fyld. Derimod kan et mindre bryst være godt hjulpet af en push-up, men under alle omstændigheder skal man vælge en BH, der passer til den udkårnes facon. Og den rigtige skålstørrelse er vigtig, da BHen ellers ikke vil fungere optimalt.

Pyjamas
Dette klassiske nattøj er mere sødt end frækt og tjener primært til at holde sig varm i de lange kolde nætter. Mange kvinder sætter dog stor pris på en rummelig pyjamas i blødt bomuld.

Stof
Som med alt andet tøj, fremstilles undertøj i forskellige stoftyper. Mest udbredt er bomuld, som er behageligt at have på og ikke kræver alt for skånsom vask. Silke er superblødt, men kræver skånsom behandling og slides hurtigt. Det anvendes kun til de dyreste sæt, som kræver en særlig anledning at hoppe i. Som regel afspejler prisen materialevalget.

Man skal også tage stilling til om undertøjet skal være med eller uden broderier, blonder og mønstre. Også farven spiller naturligvis ind, og her bør man vælge ud fra hvad man selv og hustruen kan lide. Husk at følge vaskeanvisninger og bland aldrig farvet tøj sammen med hvide blonder. Det er en sikker opskrift på krise i parforholdet, når det nyindkøbte Mari Jo sæt pludselig krymper til dukkestørrelse og bliver blågråt.

Stropløs BH
En stropløs BH er en bøjle-BH, der ofte sælges med aftagelige stropper. Dermed kan stropperne fjernes, hvis BH'en skal passe til eksempelvis en stropløs kjole. Kjolen kan så passende også tages med i julegavepakken.

Teddy
Se Bodystocking

Torselet
Lang BH, der går ned til hoftekanten og dækker navlen. Der findes en række forskellige torseletter og der er ofte masser af romantiske blonder. Et torselet er som oftest med aftagelige skulder stropper og stropper til strømpeholder.

Trusser
Et sæt undertøj er i sagens natur ikke helt komplet uden trusser. Her er der også utallige faldgruber for den julefortravlede mand, der uforvarende kommer til at købe en G-strengs trusse skønt fruen aldrig går i andet end Thai-trusser. Trusser er en fælles betegnelse for en lang række mere eller mindre stofrige underbukser, men alle uden ben. Nogle trusser er bundløse, og trusser til damer er naturlig uden gylp. Det engelske ord "trouser" stammer fra et gælisk eller irsk ord triubhas, der betegnede er par korte bukser.

Shorts
Denne trussetype er en efterligning af de mandlige boxershorts, dog sidder de tættere til kroppen.

Tanga
Tanga er underbukser med høj benudskæring og uden gylp.

Tights
Stramtsiddende underbukser med korte ben.

Trunks
Stramtsiddende underbukser med lavere talje og kortere ben end tights.


Kilde: Livsstilmagasinet QXO
besøg qxo.dk


Fredag d. 17 november 2006 af: Michael Madsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: