Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Fisher Space Pen


Kategori: Gadgets

Nu kan du få en kuglepen, som kan skrive under næsten alle tænkelige forhold, og på steder hvor en almindelig kuglepen normalt må give op.
Hvis man ikke vil gå på kompromis med funktionaliteten og kvaliteten med hensyn til ens kuglepen, er "Fisher Space Pen" et godt bud på din nye kuglepen.

Pennen kan erhverves hos Roding.com og fås i flere varianter af hhv. den orginale og Bullet modellerne. Se udvalg...
Personligt er jeg mest til -Bullet til PDA- (se billede), da jeg altid smider "dimmeren" væk til min PDA.

Funktionaliteten

Fisher Space Pen er opfundet af amerikaneren Paul Fisher, som i 1968 fik den godkendt af NASA til bemandet rumflyvning. Der blev stillet ekstreme krav til kuglepennen, som skulle kunne fungere helt problemfrit i det ydre rum, hvor vægtløshed, stegende hede og isnende kulde er hverdag.

Løsningen blev en pen, som indeholder en særlig type tyktflydende (viskoseelastisk) blæk, der fremføres vha. 4 atm. gastryk. Først når tungstenskarbidkuglen i pennespidsen ved skrivning sættes i rotation, bliver blækket flydende.

Fisher Space Pen fik dermed nogle egenskaber, som gør den til et særdeles effektivt skriveredskab - også her på landjorden.


Den kan skrive i alle stillinger, også opad når du f.eks. ligger på ryggen med din kryds og tværs. Den kan skrive de fleste steder, hvor en alm. kuglepen må give op, som f.eks. på plastic, på karbon- og idempapir, på vådt træ og på de fleste fedtede flader. Den kan endda skrive under vand. Du kan bruge den i hård frost ned til under 30°C kulde, og i varme over 120°C. Den er hermetisk tæt, og kan ikke lække og plette tøjet.

Fisher Space Pen i dagligdagen

Mange fans i hele verden har fundet ud af, hvor nemt og praktisk det er altid at have en spacepen med i lommen. At gå med sin almindelige kuglepen i bukselommen, er sjældent en god idé. Men Fisher Space Pen tilbyder en lille fiks model, ved navn Bullet. I lukket tilstand er den kun 9 cm lang. Alligevel er der blevet plads til den originale Fisher Space Pen patron, så du får alle de enestående skriveegenskaber med.
I åben tilstand og med hætten påsat har man har en normal pen på 13 cm, der har et godt greb, og derfor også er velegnet til lange tekster.

Bullet har været udstillet på New York Museum of Moden Art for godt industrielt design og unikke skriveegenskaber.

Bullet fås i chrome og sort og i flere friske lakfarver. Den kan leveres med stylus, så den også kan skrive på en PDA. Den originale Fisher Space Pen AG7, som var med på månen, kan stadig leveres. Derudover fås en sort militær-pen, en Police Pro pen, en golfpen m.fl.

Pennen leveres i gaveæske med historien indlagt, sammen med en funktionsbeskrivelse og en livslang garanti fra Paul Fisher personligt.

Fisher Space Pen kan leveres gennem firmagavegrossister og enkelte detailhandlere.
Flere oplysninger fås hos Roding aps på www.roding.com eller tlf. 4548 2220.
Gadgets.dk


Onsdag d. 18 oktober 2006 af: Michael Madsen

Del denne historie på facebook

#1 (af 2 kommentarer)
08-11-06 15:43:16
homer jay

Kommentarer: 1

Tjaaa. Russerne skulle også bruge noget, at skrive med på deres rum-ture. De brugte en blyant. En blyant kan faktisk det meste af det Fisher Space Pen kan... Der er bare ikke så meget gadget over det! :-)
#2 (af 2 kommentarer)
10-11-06 14:47:54
sync

Kommentarer: 3

Både russerne og amerikanerne brugte blyanter før 1968, men de var for farlige; efter Apollo 1 (tre døde austronauter) gik amerikanerne over til at benytte Fisher Space Pen - og lidt senere gjorde russerne det samme.

Problemet med blyanter i rummet er, at når spidsen knækker, er det ret uhensigtsmæssigt at være i vægtløst tilstand; stumperne havner i folks øjne eller næser, eller laver kortslutninger i de elektriske kredsløb. Derudover brænder blyanter særdeles godt i en atmosfære af ren ilt - så de er en stor sikkerhedsrisiko.

Men det er en sød vandrehistorie at russerne bare brugte blyanter ;-)¨

Se Snopes: http://www.snopes.com/business/genius/spacepen.asp
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: