Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3687 har stemt.

Kammuslinger med Parmaskinke.


Kategori: Mad og drikke

Vi fortsætter her vores tema med Parmaskinke, med en lækker ret for 2 - perfekt til en intim middag med kæresten.




Ingredienser ( 2 pers. )

10 Små kammmuslinger
2 Stykker parmaskinke
Ekstra jomfruolivenolie
Rucola salat
1 Dusk dild
10 Cherry tomater
Hvidløg
1 Citron
2 Skalotteløg
20 gr. Lakserogn
1 Ciabattabrød
Friskkværnet sort peber
Havsalt

Salat

Del 8 cherrytomater og mariner dem i en kvart dl. ekstra jomfruolivenolie, hvidløg, salt og peber. Pluk Dildtoppene af dilden. Skær ringe af 2 skalotteløg (hvis bananskalotteløg er det nok med 1). Lav citronjulienne (fine strimler af citronskal) af en kvart citron. Blancher dem i letsaltet vand i 2 min. Rucola skylles.

Sauce

Hak et skalotteløg meget fint. Tilføj en smule citron julienne. Bland det med lakserognen. Tilsæt en smule olivenolie, citronsaft, salt og peber.

Kammuslingerne og parmaskinken:

6 af kammuslinger pakkes ind i parmaskinke og steges sammen med de resterende kammuslinger til de er sprøde.

Brød

Der skæres et tyndt langt stykke af ciabattabrødet. Der dryppes lidt ekstrajomfruolivenolie på. Brødet ristes i ovnen ved 200 grader i 5 min.

Anretning

De 5 ingredienser i salaten blandes, der tilsættes en smule citronsaft, salt, peber. Det anrettes midt på tallerknen. Skær den sprøde kammusling/parmaskinke pakke over. Læg den oven på salaten. Pynt med de sidste kammuslinger på tallerknen. Saucen trækkes rundt på tallerkenen og lidt henover salaten. Brødet stilles op af salaten.



Andre retter i samme tema



Opskrift og billede er stillet til rådighed af Smagsløg.dk



Mandag d. 25 september 2006 af: Rasmus L. Knabe

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: