Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3687 har stemt.

Glaseret skinke med marinerede kartofler


Kategori: Mad og drikke

Jeg har fornyelig holdt stor fest, hvor jeg lavede en lækker buffet med blandt andet glaseret skinke og marinerede kartofler.




Jeg har fornyelig holdt stor fest, hvor jeg lavede en lækker buffet med blandt andet glaseret skinke og marinerede kartofler. De marinerede kartofler var et stort hit, og så er de oven i købet meget nemme at lave. Men jeg lettede også arbejdet betydeligt ved at købe færdigpillede kartofler hos grønthandleren.

Hvis der er kartofler til overs, er de lækre at få de efterfølgende dage, og om sommeren er rester oplagt at tage med i picnickurven til strandturen. Men du skal være opmærksom på, at det ikke er en børnevenlig ret, da der er kapers i.

10 PERSONER

Marinerede kartofler
2 kg nye kartofler
1 1/2 liter vand
1 1/2 tsk groft salt

De marinerede kartofler er fra Karolines Køkken 1 spsk herbes de Provence (fransk krydderiblanding)
1 1/2 dl kogende vand
2 1/2 spsk dijonsennep
4 spsk hvidvinseddike
1/2 dl olivenolie
1 1/2 tsk fint salt
friskkværnet peber
3/4 dl kapers uden lage


Glaseret skinke
2-2,2 kilo kogt skinke
dijonsennep
puddersukker
rasp

TILBEREDNING:

Marinerede kartofler: Skrab kartoflerne og skær evt. de største i mindre stykker. Kog dem i vand tilsat salt ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
Rør herbes de Provence og kogende vand sammen i en stor skål, og lad det trække i ca. 1 min. Rør derefter resten af ingredienserne i. Vend kartoflerne i marinaden. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Vend 1-2 gange i kartoflerne. Smag til.

Glaseret skinke: Rids tern ½ cm ned i det øverste del af skinken, hvor den skal glaseres. Det gør, at senneppen trænger ned i skinken. Smør et godt lag sennep øverst på skinken - evt. lidt ned af siderne. Derpå drysses puddersukker ovenpå senneppen og trykkes fast med en let hånd. Til sidst drysses rasp over.

Stegetid: ca. 30 min. ved 200 grader


Mandag d. 15 juli 2002 af: Rikke Sofie Hansen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: