Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Et Internet


Kategori: Blandede

En lille philosofisk betragtning om frihed - og et Net . . .
Lige så god en opfindelse Internettet jo er, nøjagtig lige så farlig er den jo også for syge hjerner.

- Og desværre ender det hele med, at et “NET” uden censur, vil ikke kunne eksistere i et “frit samfund”.

De fleste mennesker vil jo helst have at Internettet bliver nærmest “selv-udvik-lende”, uden censur og vel nærmest i en “autonom” udvikling. I 1960’erne blev første step taget, til at kunne overføre informationer fra én maskine til en anden, men først i 1993 kommer Mosaic-browseren og Internettet, som vi kender det, på banen. Og derfra går det bare stærkt.
I 2003 sendte vi, blot i Danmark, over 10 mill mails af sted, om dagen. Og tallet for i dag, vil jeg ikke engang gætte på, men at det går stærkt med udviklingen af “Nettet” så meget er helt sikkert.
Men spørgsmålet er dengang som nu, hvor er “Nettet” på vej hen? Bliver det som Microsoft-styret restrektivt net, eller bliver det en fri del af et hurtigtvoksende kommunikationssamfund. Man kunne også forestille sig et Net, styret af EU, USA eller et skrækscenarie som værende et totalt styret Net-samfund som f.eks. Kina.Men skal vi styre mod et totalt selvudviklende og frit Internet, må vi så i virkeligheden først være styrende, restrektive og censursættende i vort valg af, hvem må og hvem vil vi overhovedet ikke se på “Nettet”!
Skal et “Net” være frit, skal de betyde frihed for alle brugere som udviklere, og ikke sætte begrænsninger for de små, eller de helt unge. De kan i dag bremses i deres valg af sider på “Nettet” da de sider, kan tænkes at indeholde risici for pædofil indgang. Ergo, så må de pædofile forbydes adgang.

- Og hvordan kan man lige gøre det?
Der er flere måder at gøre det på, de kan spænde fra irismåling og fingeraftryk til måling af udåndingsluft, men det vil stadig kun være de der er “sprunget ud” der kan standses. Der er jo mange der går og undertvinger de pædofile tendenser, og de vil ikke kunne stoppes før end det er for sent.
Spil på “Nettet” er også noget der skal styres inden det bliver givet frit. Man kunne sætte et maximum, der kunne styres af banken, og de der er “Ludomaner” kunne stoppes ved hjælp af måling af sved, temperatur og blodtryk.
Men hvad der absolut også skalstoppes er ting som fremvisning af “Happy Slapping” og illegale fotos af mennesker, der ikke ønsker dem fremvist på “Nettet”. Der kan være tale om opskrifter på bomber, salg af våben, fredede dyr, medicin og opskrifter på biologisk krigsførelse.
Disse jeg har nævnt og sikkert også mange flere, skal der tjeck på, før end man kan lade “Nettet” udvikle sig, som det kæmpestore overflødigelseshorn af informatik, underholdning, undervisning, kultur, køb, salg, viden, hobbyes, dating osv. det jo skulle ende med at være.
“Nettet” skulle gerne gerne blive et sted hvor man kan sidde i fred og ro, midt på en sydende, elektronisk, tusindsporet motorvej, med fri hastighed , og bare suge til sig i sin egen fart.

Der er jo også allerede nu det “semantiske web” på vej. Et netværk hvor billeder og ord, og ikke kun det, men også deres betydning kan læses og forstås af “Nettet”. Man vil også (ved hjælp af en agent) kunne få ordnet køb af flybilletter til hvilken som helt destination, man nu bedst kan lide. Men ikke kun det, nej ved hjælp af kalenderen på dit arbejde eller hjemme, ved den hvornår du og familien har ferie, og finder så det bedste og billigste tilbud til dig.
Samtidig afmelder den naturligvis din avis og hvad der ellers måtte være af fuldtids tyverialarmer, bestilling af automatisk vanding af blomsterne og stop for reklamer.
Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad en sådan “agent” kan gøre for dig og din familie.

Men hvad blev der af det “frie, autonome” netværk, blev det opslugt af de aldrig stoppende restrektioner om “normer” i et stadig skiftende samfund.
Det der er “normalt” i dag er det jo ikke nødvendigvis i morgen, vel?


Mandag d. 19 september 2005 af: Ole Stanley Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: