Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3847 har stemt.

4 mænd og en hængebro


Kategori: Tænkeboxen

Lad mig sige det med det samme. Jeg har set flere fuldvoksne mænd gå fra denne opgave, grædende. Den ér svær, men giv den en chance. Hvis du løser den, kan du næsten kan gå på vandet bagefter.
Lad mig sige det med det samme. Jeg har set flere fuldvoksne mænd gå fra denne opgave, grædende. Den ér svær, men giv den en chance. Hvis du løser den, kan du næsten kan gå på vandet bagefter.

Opgaven
Forestil dig en hængebro mellem 2 klippeudspring. Under hængebroen er der meget langt ned. Så langt, at hvis man falder ned derfra, bliver man slået ihjel. Hængebroen er i en så dårlig stand, at der kun lige kan gå 2 personer på den ad gangen.

På den ene side står der 4 mænd, og de skal alle over på den anden side.

Det er nat. De fire mænd har én lanterne med ét stearinlys i, og der er stadig en brændetid på 17 min. tilbage. Det er den tid, de har til at nå over broen.

Der er den lille hage ved det, at der er en vulkan i bjerget, som er på vej i udbrud. Og få sekunder efter den er gået i udbrud, vil lava ramme det sted, hvor de står, og vulkanen vil skyde sten i vejret, som også vil ramme broen lige efter.

Ydermere er der det ved det, at de 4 mænd har forskellige hastigheder. Den første kan komme over på 1 min., den anden på 2 min., den tredje på 5 min. og den fjerde på 10 min.

Måden de skal over på, er ved at først går to, så går en tilbage med lampen, så går to igen, en går tilbage til den sidste og så følges de over. Når de går 2 og 2, er det tiden for den der tager længst tid, der tæller. Dvs. Går ham der tager 1 min. med ham der tager 10 min., så tager turen over 10 min. Går han med ham der tager 2 min., tager turen 2 min. over. MEN turen tilbage med lanternen tæller selvfølgelig også tidsmæssigt!

Altså, de skal alle over på 17 min., de går med forskellige hastigheder, så hvilken rækkefølge skal de over i?Fredag d. 12 juli 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

#1 (af 2 kommentarer)
03-08-05 16:10:50
shawshank

Kommentarer: 1

hej, må indrømme denne er ret svær...jeg har brug for et hint hvis der er nogen der kender løsningen....går udfra det ikke er en "plat" løsning som at:
- de kan løbe hurtigere fordi de er i fare
- de kan være flere på broen ad gangen
Et hint ville virkelig være prisværdigt.
Mvh Shawshank
#2 (af 2 kommentarer)
01-03-06 16:33:51
zypher

Kommentarer: 2

1+2 starter med at gå over broen, og 1 går tilbage. Så går 5+10 over broen, og 2 går tilbage, til slut går 1+2 over....!

2 min. + 1 min. + 10 min. + 2 min. + 2 min. = 17 min.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: