Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Hvor skal dit kryds sættes d. 8. februar?


Kategori: Blandede

Er du klippefast omkring din holdning til, hvem du vil stemme på? Eller er du en af den mange, som stadig er lidt i tvivl? Uanset hvad så prøv denne lille test...!
Medierne vil gerne gøre valget til en kamp mellem Socialdemokratiet og Venstre, men så enkelt er det vel ikke? Der er trods alt en del flere partier at vælge i mellem, og vælger man at stemme på nogle af de mindre partier, vil valget kunne blive helt anderledes end forventet. Og dermed vil den kommende regering kunne blive sammensat på en måde, som ingen havde forstillet sig.

Du skal selvfølgelig ikke stemme på et lille parti, fordi du synes, det er synd for dem, at de er små. Du skal heller ikke stemme på et stort parti, fordi du mest hører om dem i alle medierne. Du skal stemme på det parti, der passer ind i din overbevisning!Og frem for alt er det vigtigt, at du bevæger dig ned og sætter dit kryds. En sofa-vælger er også en vælger, men det er på forlods et forkert valg. Så lader man sig bare føre med strømmen, og det kan på inden måde være godt!

Hvem du skal stemme på, vil jeg ikke blande mig i, og jeg vil heller ikke forsøge at påvirke dig - andet end til at gå ned og sætte krydset ved det parti, der passer dig bedst.

Nu er vi fremme ved bolden. Jeg tror nemlig, der er mange, der vælger at stemme fra sofaen, fordi de ikke helt ved, hvor de skal sætte deres kryds. Jeg tror også der mange, der stemmer på et af de store partier, netop fordi det er dem vi hører og ser mest - uden det nødvendigvis er det rigtige parti for en selv.

Hvad er så det rigtige parti?
Jyllands-Posten har lavet et kompas, hvor du skal tage stillig til 25 spørgsmål og samtidig skal du tage stillig til, hvor vigtige spørgsmålene er for dig. Herefter får du svaret på, hvor tæt du ligger holdningsmæssigt til de forskellige partier.

Hvis du allerede nu ved, hvor du vil sætte krydset, så prøv testen alligevel, måske vil du blive overrasket ;-)

Prøv Jyllands-Postens kompas!


Onsdag d. 26 januar 2005 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: