Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Krisen i Asien, kan lære os noget


Kategori: Blandede

Det glæder mit hjerte, at se den massive støtte, vores land og landene verden over, bidrager med. Det er som om alt unødig støj, er borte, dårligt tv, er erstattet af hvad det handler om i Asien.
Det glæder mit hjerte, at se den massive støtte, vores land og landene verden over, bidrager med. Det er som om alt unødig støj, er borte, dårligt tv, er erstattet af hvad det handler om i Asien. Mennesker mødes med en dybere medfølelse og samhørighed, end den ellers så standardiseret: det går fint, hva med dig? Alle støtter op, musikere, politikker, sportsfolk og kunstnere går sammen for denne vigtige sag, ja selv erhvervslivet, industrien og store organisationer for ikke at glemme at de hjemløse som også har samlet ind. Den globale familie er samlet, trods forskelle, på tværs af religion, farve og politisk overbevisning. Hele verden er i landesorg, som havde det været et familiemedlem der var død og resten af familien kan mødes og være en samlet enhed, hvor det før ikke var muligt pga. familiestridigheder og skilsmisser.Mit ønske er, at denne krise er så stor, at den får fat i noget af det dybereliggende i os, og får fat om vores sårbare sjæle og at den får sat gang i tanker og følelser. På sådan en måde at vi ikke bare vender tilbage til vores egen lille pæne forhave og får lukket af for vores følelsesliv, og fortsætte et hæsblæsende liv uden nerver og samhørighed med os selv, familie og omverden.

Lad denne krise være en hjørnesten, hvor vi vender os fra egoisme og individualisme og går mod det der binder os sammen. Medmenneskelighed handler ikke om at være til for andre, men at være menneskelig overfor sig selv, at kunne drage omsorg for sig selv, og kun igennem os selv, kan vi se andre og drage omsorg for dem omkring os.
Kan vi ikke se os selv i øjnene, kan vi ikke se noget som helst. Kan vi ikke se os selv, som noget der kan, forsvinde fra jorden overflade, på et øjeblik. Kan vi ikke se, at vi er ensomme og lever i adskillelse, som et værn mod at miste noget, vi holder af, gør vi os blinde for, at livet ikke leves og er noget der ophører. Deri kommer vi til erkendelse af, at vi er meget sårbare og kommer til en sorg, på det vi ikke har mærket og et savn til kærlighed og omsorg. Kun derigennem kan vi se både os selv og dem omkring os og derved kommer indføling med andre mennesker.

Giver vi os lov til at mærke at vi er lidende og fraskilt fra os selv, livet i og omkring os, nedenunder vores materielle forstoppelse, få vi øje på, at vi er lige så fattige i ånden som dem i Asien er på det materielle. De mennesker i Asien er for de fleste tilknyttet en Buddhistisk tankegang, de er et med sig selv, deres nærmeste og deres lidelser, derfor har de nemt ved at give fra sig og tage hånd om turisterne og deres behov. De ser ikke sig selv, de er sig selv, de ser os, vi derimod skygger for os selv, og det er derfor vi sjældent ser længere end til os selv.

Giv støtte til Asien og lad dem give os vores samhørighed tilbage.


Mads Vang Christensen
Gestaltterapeut/ Parterapeut


Søndag d. 9 januar 2005 af: Mads Vang Christensen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: