Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Dankort kontra klingende mønt


Kategori: Blandede

Som du uden tvivl ved, har bankerne fået lov til at opkræve et gebyr på 50 øre pr. dankorttransaktion. Skal vi bare betale, eller skal vi vise bankerne, at det er dyrere at håndtere kontanter?
Jeg har for flere år siden valgt at bruge en ren netbank, da jeg ikke har noget at bruge en fysisk bank til. Jeg er rigtig glad for min bank, den er billig og så den kan tilbyde alt det jeg har behov for. Jeg har ikke noget at klage over.

Men det må jeg sige, jeg har, når det gælder Dankortgebyret. Det synes jeg kort og godt, er noget pis!

Bankerne har aldrig tjent så mange penge, som de gør i disse år, de skovler milliarder, milliarder og atter milliarder i kassen. En bank er selvfølgelig en forretning og de skal tjene penge, men hvornår kommer den dag, hvor nok er nok?Personligt tror jeg først den dag kommer, hvis vi forbrugere (kunder) begynder at sige fra. Og den dag mener jeg klart, vi er kommet til nu. Vi bør vise bankerne, at det er væsentlig dyrere at håndtere kontanter fremfor en Dankortbetaling.

For efterhånden mange år siden blev kortet netop bragt på banen, fordi det er væsentlig billigere for alle parter, hvis vi bruger Dankortet fremfor at slæbe rundt på kontanter.

Lad os lige tage et lille regnestykke. Jeg plejer at bruge mit Dankort 1-2 gange om dagen, men lad os runde ned og sige bare én gang om dagen. 30 dage á 50 øre er 15 kr., på årsbasis er det 180 kr. Der er over 3.000.000 Dankort i omløb, så det er over en halv milliarder kr i gebyrer. Det er fandeme mange penge.

Personligt har jeg tænkt mig, at jeg vil begynde at bruge kontanter. Et par gange om måneden vil jeg hæve en røvfuld penge, så jeg kommer til at betale færrest mulige gebyrer. Og det vil jeg også gerne opfordre dig til. Jeg tror nemlig på, at hvis vi alle sammen gør det, vil bankerne til sidst komme krybende og tigge os om at bruge Dankortet uden gebyr.

Hvorfor? Forestil dig alle de penge som forretningerne pludselig vil få i kassen. De skal tælles op, køres i banken hvor de igen bliver talt op og lagt i kassen. Så kommer kunderne og henter pengene igen og hele møllen kører en gang til. Det bliver meget dyrere for bankerne, end hvis Dankortet ikke koster noget at bruge. Næsten ingen penge i gebyrer men masser af ekstra arbejde.

Hvad siger du, tror du den teori holder? Giv dit bidrag til debatten!


Onsdag d. 5 januar 2005 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

#1 (af 1 kommentarer)
06-01-05 20:05:30
Frk Hansen

Kommentarer: 2

Jeg er helt enig. Jeg har endnu et forslag til at boykotte bankernes gebyr. Gå ned i banken og stil dig i kø for at hæve dine penge, så bankerne får en voldsomt øget pres, som de nok ikke havde forestillet sig ville ske.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: