Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Hvad kommer der i flimmerkassen?


Kategori: Rundt på nettet

I takt med at antallet af tv-kanaler stiger, bliver det svære og svære at finde ud af, hvor du kan finde lige dét, du har lyst til at se.
I takt med at antallet af tv-kanaler stiger, bliver det svære og svære at finde ud af, hvor du kan finde lige dét, du har lyst til at se.

Hvis du ikke holder en fast avis, kan du drøne ned i kiosken og købe Jyllands-Posten eller Berlingske Tidende. Du kan også vælge at se i den gratis ugeavis, du får ind ad døren. Fælles for alle aviserne er, at det er meget lidt uddybende, hvad det er for nogle udsendelser, der kommer.

Du kan også vælge at zappe dig frem via tekst-tv. På en halv time kan du besøge alle dine favorit kanaler og se hvad, der går på hver af dem. Hvis det er en film, du gerne vil se, kan du via ”ønskekanalen”, hvis du har TDC kabeltv, se listen af film komme hen over skærmen. Herefter kan du læse lidt om filmen, du har lyst til at se, hvis du indtaster et nummer - gå tilbage, vente på at næste film kommer, indtaste nummeret, læse - gå tilbage... enormt bøvlet, men det virker, hvis man ikke har bedre ting at tage sig til.

Hurra for Internet
Så er det godt, at Internet er blevet så udbredt, som det er, for det giver nogle helt andre muligheder. Rundt omkring på nettet findes der nogle forskellige guider, som via nogle få klik kan vise dig, hvornår der kommer noget, du har interesse i, og på hvilke kanaler det kommer.


Der findes mange flere, men nogle af de bedre er 1klik.dk, TVGuide.dk, Ahaa og Jubii.

Den ultimative TVGuide
Hvad er godt, hvad er skidt, hvad er bedre, og hvad er ultimativt? Jeg mener, at den bedste tvguide på nettet er tdckabeltv.dk - men der er garanteret en masse, der er uenige med mig, bl.a. dem der har udviklet ovenstående. Til dem vil jeg bare sige, vent med at udtale dig til du har prøvet den.

Indrømmet, den har en fejl. Den er gabende langsom, men når jeg hænger på, og stadig bruger den, skyldes det udelukkende, at det er den bedste, jeg har prøvet indtil nu!

Opret dig som bruger
Inden du kan bruge tvguiden på den rigtige måde, skal du oprette dig som bruger. Klik ind på http://tdckabeltv.dk. Du skal gennem 6 trin.

Personlige oplysninger
Her skal du lægge dit fulde navn og din e-mail. Oprette et brugernavn og finde på en adgangskode, den skal gentages, så der ikke opstår en fejl.

Mine tider
Du kan frit vælge et tidsrum, hvor du gerne vil se programmerne. Dvs. hvis du har interesse i, hvad der går i fjernsynet mellem kl. 18.00 og 24.00, så sætter du bare det op.

Mine emner
Nu kan du vælge et eller flere emner, og der er i alt 12 at vælge imellem, Børn/unge, Fakta, Film, Fritid, Kultur, Musik, Nyheder, Samfund, Serie, Sport, Ukendt og Underholdning.

Mine kanaler
Nu skal du vælge dine favorit kanaler, DR 1, DR 2, TV 2, TV 3, TV 4 osv., osv... der er 104 at vælge imellem. Derudover er der 22 kiosk kanaler.

Min sortering
Nu kan du sætte en sortering op af de kanaler, du har valgt, og du kan vælge mellem tidsrum, kanal og titel. Jeg vil foreslå, at du sætter det til tidsrum, da jeg mener, det giver det bedste overblik.

Få besked
Hvis du har været inde og finde en udsendelse, du kunne tænke dig at se, kan du klike på ”husk”. Derved kan du få systemet til at sende dig en e-mail, som minder dig på, at den ønskede udsendelse kommer. Du kan få besked 5 min., 15 min., 30 min., 1 time, 6 timer eller 24 timer, før udsendelsen kommer.

Du er nu oprettet, og klar til at opleve hvor nemt det er at bruge.

Den daglige brug
Når du vil bruge din tvguide, efter du er kommet ind på http://tdckabeltv.dk, skal du kører cursoren op over menupunktet ”TV” i øverste venstre hjørne. Nu fremkommer der en ny undermenu, og så vælger du ”TV Guiden”, indtaster brugernavn og adgangskode - vupti... nu ser du en oversigt over alle de tv-programmer du valgte, men kun med de emner du har valgt, og det hele er sorteret efter tidspunkt. Nemmere kan det ikke være.

Hvis du ønsker at finde noget, som ikke ligger indenfor din standard opsætning, er der mulighed for at foretage en søgning på det. Du kan søge på de samme parametre, som du satte op i din profil. Lad os tage et eksempel. Du har sat op, at du ønsker at se sport på DR 1 og TV 2, når du besøger din tvguide, men i dag har du lyst til at se en film på en af de samme kanaler. Så vælger du bare punktet ”Film”, og trykker ”Søg”, nu kan du se, de film som der er på de 2 kanaler indfor det ønskede tidsrum. Du kan naturligvis også søge på noget, som ligger lidt længere fremme i tiden, op til en uge.

Et lille fif. Hvis du nøjes med at login ind én gang og ikke logger ud igen men bare lukker browseren (det stykke ”værktøj” du læser denne artikel med), så er du fri for alt det med at logge på og af. Så tager systemet bare imod dig, næste gang du kommer forbi.


Onsdag d. 10 juli 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: