Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Bekymring


Kategori: Mellem mænd

Om bekymringens mangfoldighed. Det er vel de færreste, der kan sig sig fri for at være bekymret, men det er noget, der kan arbejdes med. En bekymringer er ofte med, hvad nu hvis..?
Bekymring en flamme der nemt bliver til et brusende flammehav.

Bliver jeg elsket nok? Hvad nu hvis han går fra mig? Slå pengene til? Hvad skal jeg gøre?
Hvad nu hvis?
Hvem kan sige sig fri for bekymringer? Nej vel, vi har alle samme vores bekymringer. Nogle er meget bekymret, nogle med god grund, andre har de samme bekymringer livet igennem.
Ingen kan sige sig fri for at bekymre sig, og dem der kan, har ikke fat i livet, men i en stærk illusion, et drømmebillede, der ikke har med virkeligheden. Et af livets helt store paradokser, at vi er bekymrede, er ikke godt, og er vi helt uden bekymring, ja så er det heller ikke godt eller helt for den sags skyld.Bekymringer er som det røde lys i trafiklyset, det er helt sikkert, at det bliver rødt, lige så sikker som gul og grøn.
Bekymring er som et bestemt tidspunkt på dagen, eller ugen, på samme måde som træthed, sulten, det at være fuld af energi. På samme måde som glæder og sorger, vrede og det, at have lyst til sex.

Bekymring er en tilstand på samme måde, som alle andre fornemmelser i kroppen, og dog ligger der altid noget nede under, på samme måde som et, blomsterhovedet, hvor løget er angst. Uanset om vi taler om angst eller bekymring, så er det noget, der sker inde i os selv, og det er sjældent at der er andre der årsag til denne bekymring. Lige som vel som vi ikke giver andre skylden for, at vi er trætte eller er fuld af fuld af energi.

Der skal skelnes mellem angst og frygt hvor frygt er en reel fare der truer os og angsten er mere en eksistentiel tilstand på lige fod med følelser som glæde og sorg.

Bekymring og angst er for det meste betinget af noget der ligger ude i fremtiden, noget der ikke er reelt lige nu, men når vi sætter et ”hvis” foran en given situation, så kan vi give os selv næring til bekymring. ”Hvis nu hun finder en anden mand?”, ”hvad nu hvis jeg bliver arbejdsløs?”. Så bekymringen næres af noget ude i fremtiden og ofte også som et spørgsmål, hvilke må siges, at være noget der ikke eksisterer lige nu.

Så til det store spørgsmål, hvad kommer først bekymringen eller tankerne på fremtidens usikkerheder? Ja det er ikke til at sige, men lad bekymringen stå alene og være den bekymring, den er. Det er sjældent at vi stiller os selv, store spørgsmål når vi mærker vores lyst til sex, men lader den være og går ind i den, på samme måde som glæde. En måde at fjerne glæden, er hvis vi analyserer på, hvorfor vi er glade. Omvendt er det med bekymringen og angsten, jo mere vi går ind i den jo større bliver den, og jo mere fjerner vi os fra nuet og fra vores følelser.

Så når vi mærker at vi er bekymret, så kan vi lade den være det, den er, uden at nære den så den vokser, eller vi kan lade den være et signal om, at vi har meget at miste eller være taknemmelige for. Bekymring kan også være en lille klokke, der ringer for at vi skal komme hjem til vores følelser, er det sorg eller er det vrede jeg føler?, har jeg brug for at være alene for en stund?, eller har jeg brug for at være sammen med nogle af dem jeg holder af?, Og måske vigtigst af alt, hvad undgår jeg for at være i det jeg virkelig ønsker???

Ingen ønsker at være bekymrede, og ofte for at slippe af med den kommer vi til at nære den og den bliver større, men prøver vi at holde på den, prøver vi at være bevidste om den og vil være bekymret, ja så forsvinder de.


Onsdag d. 22 juni 2005 af: Mads Vang Christensen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: