Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Anmeldelse: Kill Bill Volume One


Kategori: Kultur og sport

"Black Mamba vågner op efter fire år i koma med kun en tanke i hovedet Kill Bill. Uma Thurman går amok i den fjerde film af Quentin Tarantino."




Quentin Tarantino er tilbage med sin fjerde film, forventningerne er store, og de bliver da også næsten indfriet. Vold er stadig i højsædet, men denne gang er der ikke så meget dybde bag den. Kill Bill er en hyldest til de film Tarantino er påvirket af og elsker: Spaghetti westerns, kinesiske kampsports/action film samt japanske samurai og anime tegnefilm. Det er derfor heller ikke overraskende, at en sekvens i filmen pludselig skifter over i anime. En sekvens som er lavet af de mest anerkendte japanske animatorer, instruktøren Mitsuhisa Ishikawa og karakter designeren Takayuki Goto. Selskabet (Production I. G.) som tidligere har stået bag film som Ghost in the Shell, og The Wolf Brigade. Man skulle tro at en sådan sekvens, ville hive os helt ud af fiktionen, men den kommer som et frisk pust, og er med til at fortælle O-Ren Ishii´s (Lucy Liu) fortid på en måde som når længere ind til hjertet, end hvis det bare havde været endnu et flash back.




Kill Bill skulle oprindeligt have været én film, men bliver nu vist i to dele som volume 1, og volume 2. Tarantino siger selv, at havde han vidst at Miramax ville godtage, at han havde lavet den i to dele, så havde han gjort det fra starten af. Men volume 1 virker nu ikke som en heltstøbt film, som kan stå alene. Med volume 2 kan det være at strukturen går op i en større enhed, men lige nu er Kill Bill bare en øje for øje, tand for tand hævnaktion. Black Mamba skærer sig igennem arme og ben for at få retfærdighed, men har hun ikke selv været en del af denne Deadly Viper Assassination Squad? Har hun ikke selv gjort mod andre, hvad der nu er blevet gjort mod hende? Det lader ikke til at være vigtigt, det eneste der tæller er, at når det hele er overstået skal hun stå tilbage alene.



Tarantino siger om Kill Bill: Jeg har flere gange sagt, at der findes to forskellige verdner, som mine film kan udspille sig i. Den ene er det Quentin univers som Pulp Fiction og Jackie Brown hører til, en slags højnet realisme. Den anden er Film Verdenen. (Movie World) Når karaktererne fra Quentin Universet går i biografen, er det de ser noget som foregår i Film Verdenen. De er som et vindue ind til den verden. Kill Bill er den første film som jeg har lavet der foregår i Movie World…



Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg synes at filmen er underholdende og flot, men jeg savner indhold og mening med galskaben. Måske får jeg det i volume 2.



Bo Dalum /Filmnet.dk


Fredag d. 24 oktober 2003 af: Filmnet.dk

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: