Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Tid til sport


Kategori: Krop og velvære

En dejlig sommer er overstået, og i efteråret er det tid til at dyrke sport. Der er mange sportsgrene at vælge imellem, så det kan være svært at vælge.
Sommeren er overstået. Det begynder at blive koldt i vejret, og det der kan varme os mest indvendig, er måske tanken om en dejlig sommer. Udvendig kan vi også få varmen, det er nemlig tid til at dyrke en af de mange indendøres sportsgrene. Og tænk en gang, der er så mange måneder, inden du skal være strandløve igen, at du nemt både kan nå at tabe dig og få en veltrimmet krop.

Hvis du endnu ikke har overvejet, hvad du vil dyrke af sport her i efteråret, skal du til at tænke hurtigt, da de fleste sportsgrene er startet op efter ferien. Men det er kun hvis holdet, du kunne tænke dig at deltage på, er fuldt, at du ikke kan nå at springe på vognen. Det er ellers ikke fordi der mangler muligheder, og netop derfor kan det være svært at vælge - der er enormt meget at vælge i mellem.

Inden du træffer dit valg, vil det være en god ide at overveje:
  1. Skal det være en individuel eller holdsport.
  2. Kunne du tænke dig at dyrke sport med vennerne eller måske konen.
  3. Ønsker du at opnå en bedre kondition.
  4. Kunne du tænke dig at smide et par kilo eller fem.Når du har overvejet ovenstående, vil det åbne op for nogle muligheder, men det vil også udelukke nogen. Hvis du eksempelvis ikke har lyst til opnå en bedre kondition, fordi du ikke har lyst til at svede, ja så er det jo ikke håndbold du skal kaste dig ud i. Så vil det f.eks. være dart, bowling eller udspring du skal dyrke. Det kan også være, at det vil være vigtigt for dig at tabe dig, så vil det være bedst, hvis du vælger en sportsgren, der kan få din puls op at ringe. Det kunne være håndbold, badminton eller indendørs fodbold. Hvis du ikke har behov for at tabe dig, men du gerne vil have en mere trimmet krop, så vil svømning eller fitness være noget for dig. Men mon ikke de fleste kunne tænke sig at tabe sig, om ikke andet så bare lidt, samt få en bedre kondition?

Udover det med vægten og konditionen er der også den sociale del af det at dyrke sport. Det at komme ud og mødes med andre mennesker, er enormt vigtigt, og hvem ved, måske kan du finde et par nye venner ad den vej. Dyrker du sport med en kammerat eller kæresten, vil det også styrke jeres forhold. Og det er altså sundere at mødes med vennerne over en gang sport fremfor over en øl eller to - men det skal der selvfølgelig også være plads til.

Har du et barn der dyrker sport, hvorfor så ikke dyrke det samme som barnet? Er det en pige, og dyrker hun ballet, så er det nok ikke liiiige det... men ellers er det en god ide at dyrke samme sport som dit barn. Det vil kunne gøre, at I kommer lidt tættere på hinanden, da I vil få et emne at snakke om, som interesserer jer begge.

Som nævnt tidligere er der et hav af muligheder for at dyrke en sport her i efteråret, og hvis du endnu ikke ved, hvad du skal starte på, kan du blive inspireret her:
Atletik, badminton, basketball, billard, boksning, bordtennis, bowling, brydning, bueskydning, dans, dart, floorball, gymnastik, indendørs fodbold, fægtning, ishockey, judo, håndbold, karate, skøjteløb, skydning, spinning, styrketræning, svømning, tennis, udspring, vandpolo, volleyball, vægtløftning osv...


Onsdag d. 3 september 2003 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: