Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Drager for mænd


Kategori: Gadgets

Tidligere havde jeg det sådan, at hvis jeg tænkte på det med at flyve drage, så var det noget man gjorde i haven eller på stranden med sine børn. Jeg er blevet klogere.
I weekenden var jeg ude at flyve drager med familien på en mark. Vi havde to små drager, til børnene, og en stor til de voksne - eller rettere en stor til mændene. Når det blæste godt, var den simpelthen for vild for kvinderne.

Jeg var på forlods blevet advaret imod at flyve med den, hvis det blæste mere end 10 m/s, og på www.dmi.dk havde de truet med, at det blæste mellem 10 og 15 m/s. Dermed var vi forberedte på, at vi muligvis ikke fik den store drage i luften. Men vi er jo en flok dumdristige drengerøve så...Da vi kom frem til marken, blæste det en halv pelikan, og vi gik sådan lidt, skal vi sætte den store op eller ej. Ungerne satte med det samme deres i vejret, og da det jo blæste godt, kunne det gøres uden at løbe. Jeg huskede ellers som barn, sidst jeg prøvede at lege med en drage, at vi skulle løbe og løbe og samme øjeblik vi stod stille, faldt den mod jorden. Jeg tror såmen ikke dragerne er blevet bedre, men jeg er heldigvis blevet klogere, og jeg har fundet ud af, at når det blæser, er det meget nemmere at sætte en drage op.

Lige så stille begyndte vi at åbne pakningen på den store drage. Vi begyndte at samle den og da der var to håndtag på denne drage, blev vi enige om, nu da det blæste en del, at der kunne være to mænd der fløj med den, en ved hvert håndtag. Pludselig var den samlet, og det var tid til at prøve kræfter med den.

Besøg Gadgets.dk Stedet for mænd der ikke er bange for at lege.

Men først skulle den op...


højere op...helt op - 25 meter op i luften

hvor vi kunne nyde den i al dens pragt...


På jorden blev der kæmpet... men ikke ret længe
da vinden løjede af kort tid efter vi havde fået dragen i luften.


I en halv times tid prøvede vi at få den i luften igen med en mand ved hver line, men det blev ikke rigtig til noget. Vinden kom i små stød og fra forskellige retninger, og når der var to om at styre den, blev der dels for langt mellem linerne og trukket for uens i dem. Derfor var det nu på tide at prøve kræfter med den enkeltvis. Mand mod drage.


Først så det sådan ud. Flot i stående stil...


så så det sådan ud - den smart stil,
hvor man bliver slæbt hen over jorden... på mavenMere smerte - men det tror da pokker, når man ikke vil slippe dragen.
"Hey, vi drengerøve slipper sgu kun, hvis vi ikke kan holde den længere..."


Om vi havde en god dag? Det kan du bande på vi havde, men hvis du kunne tænke dig at prøve det en dag, skal du være opmærksom på, at det kan give nogle gevaldige knubs - men det kan afværges, jo før du slipper den ene snor, jo færre knubs får du... men det er heller ikke fedt, vel? At måtte give for hurtig op overfor sådan en presenning med et par snore på. Det skal i øvrigt nævnes, at selve dragen er enormt hårdfør. Det skete et par gange, at den dykkede ved noget højt ukrudt og derefter steg op igen lynhurtigt - efter den havde slået et par ukrudtsplanter i små stykker. Og nej, dragen tog ikke skade.

Udstyret blev sat til rådighed af DrageCity.dk, og her kan du se, hvad det var, vi brugte.
Drage: PowerWing - PW5250 pris 799,-
Liner: Cyclone X-trem - CYX160B pris 239,-
Stropper: Skumforede - AC102 pris 79,95

Besøg DrageCity.dk


Torsdag d. 28 august 2003 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: