Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3847 har stemt.

Det lille land skulle have ny prinsesse


Kategori: Tænkeboxen

Denne lille opgave handler om et lille kongerige, der bestod af en dronning, en prins og to små prinser. Den yngste af de to små prinser var blevet giftet væk med en helt almindelig pige...
Der var engang et lille kongerige, der bestod af en dronning, en prins og to små prinser. Den yngste af de to små prinser var blevet giftet væk med en helt almindelig pige, som nu var blevet prinsesse. Og sammen havde de fået nogle små prinser, så alt var godt på den front.

Nu manglede dronningen kun at få afsat den ældste af de små prinser, men han skulle ikke giftes væk med hvem som helst, da han skulle være konge en dag.

Så en dag slap det ud til befolkningen, at den kommende konge måske havde fundet sin prinsesse. Hun hedde Mary, og hun var både smuk og intelligent, så hun virkede som den helt rigtige for kronprinsen.

Men dronningens mand, prinsen, ville det anderledes. Da den yngste af deres børn blev giftet væk, var det med en pige fra den anden side af jorden, og efter kun 3 måneder, talte hun sproget bedre end han, og han havde boet i landet i næsten 40 år. Den nye pige, Mary, kom også fra den anden side af jorden, og skulle det ske igen, at hun kunne lære sproget hurtigere end han, ville det være en katastrofe. Han ville ikke være til grin én gang til.

Lige så stille fik han overbevist dronningen om, at hun ikke var den rigtige for kronprinsen. Men forholdet mellem de to unge mennesker havde stået på længe, så hvordan kunne de få sagt til hende, at hun ikke længere var ønsket i landet? Dronningen og hendes mand udtænkte sammen en plan, så de kunne slippe af med hende.

En dag blev hun præsenteret for 2 kuverter, og hun fik at vide, at der lå et kort i hver af dem, på det ene stod der "I skal giftes", på den anden stod der "Rejs hjem". Men de havde snydt, så på begge kort stod der "Rejs hjem".

Mary var en meget snu og klog pige og hun vidste, hvordan hun skulle komme ud af dén kattepine. Hvad gjorde hun?Onsdag d. 20 august 2003 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

#1 (af 2 kommentarer)
27-08-03 11:01:47
preben

Kommentarer: 1

Mary lægger sin hånd på den ene kuvert og siger, at hun vælger denne. Hun beder derefter de tilstedeværende åbne den anden kuvert, hvori der jo står "Rejs hjem". Da dronningen og hendes mand jo ikke kan afsløre snyderiet, må alle erkende at der i Marys (uåbnede) kuvert nødvendigvis må stå: "I skal giftes".
#2 (af 2 kommentarer)
27-08-03 11:18:23
Henrik

Kommentarer: 14

Shhh... hvis du giver løsningen her, er det jo for nemt ;-)
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: