Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Dansk drag racing nærmer sig toppen


Kategori: Kultur og sport

I Drag racing konkurrerer to biler ad gangen om, hvem der fra stående start hurtigst kan tilbagelægge en kvart mile svarende til 402 meter.
Drag racing er en god og publikumsvenlig motorsport, da man fra siddetribunen kan se hele banen. Her konkurrerer to biler ad gangen om, hvem der fra stående start hurtigst kan tilbagelægge en kvart mile svarende til 402 meter. Resultaterne opgøres i sekunder samt kilometer i timen. Søren Madsens Dodge kører for tiden strækningen på 9,63 sekunder med en tophastighed på 224 kilometer i timen, selv om der endnu ikke er monteret et lattergas-anlæg, der vil forbedre tiden med eet sekund. Men alligevel var hans tid god nok til at nå ottendedels-finalerne ved et løb i Göteborg for et par uger siden, fordi han har en hurtig reaktionstid ved start.


Konkurrencerne indledes med et kvalifikationsløb og fortsætter med elimineringsløb. Derfor må der køres mange løb for at finde den endelige vinder. For at opnå et optimalt vejgreb varmes dækkene godt op ved en såkaldt “burn out” med hjulspind, der sender en os af røg ud over banen.

Selv om amerikansk drag racing er en stort set ukendt form for motorsport blandt almindelige danskere, eksisterer der 50-100 små og lidt større teams herhjemme. Endnu indbydes de dog sjældent til de store internationale løb, og derfor er det et bemærkelsesværdigt gennembrud for Team Mopar fra København at være inviteret til store europæiske stævner såsom på Manstorp-banen ved Jönköping og ved Landskrona i Sverige, på formel 1-banen Hockenheim i Tyskland samt et stort løb i Holland senere på året.

Team Mopar
Team Mopar deltager i alle disse tre afdelinger af europamesterskabet med en Dodge Demon 1972 i Super Gas-klassen på 500 CUI (kubik), der køres af mekaniker Søren Madsen, som har 12 års erfaring med denne form for motorløb. Han og teamkollegaen Jan Kristoffersen har ombygget den hurtige amerikanerbil gennem de seneste tre år, så den nu repræsenterer en værdi af 500,000 kr. I den kommende vinter fuldføres ombygningen af en Plymouth Duster 1972 på 340 CUI, som Jan Kristoffersen skal søsætte i næste års sæson i Street-klassen

Danmark er i forvejen kendt i udlandet for at producere europamestre i flæng i klassen Top Fuel. Senest har Kim Raymond kørt i tiden 4,76 sekunder – Europas hurtigste tid nogensinde.

Teambus
Mopar-holdets økonomi er baseret på, at kørerne selv ejer deres biler, men alligevel er der konstant behov for sponsorer. Deres budget omfatter lige nu ca. 50,000 kr., men det skal snarest op på 200,000 kr. til elementære udgifter.

- Vi mener at kunne placere os på en skandinavisk Top Ti-liste, erklærer sponsor-koordinator Jan Jensen fra Ørestadens Gulventreprise. Men for at komme helt til tops behøver vi sponsorater for en million kr.

Indtil da skal der spares. Jan Jensen har sammen med kørerne købt en gammel HT-bus og bygget den om, så drag-raceren kan køre på en rampe ind i bageste halvdel, mens den forreste er indrettet med køjer, brusekabine og køkken. Desuden er der investeret i et party-telt, der bruges til måltider, opholdsrum og præsentation af sponsorernes produkter.

Læs mere på www.moparauto.dk


Tirsdag d. 19 august 2003 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

#1 (af 1 kommentarer)
19-08-03 13:34:56
jan jensen

Kommentarer: 1

Med i toppen
af drag racing

Dansk team kører om europamesterskabet
og inviterer sponsorer.

Som en anerkendelse af adskillige topplaceringer i de seneste sæsoner er Team Mopar fra København inviteret til europamesterskabet i drag racing, hvoraf en afdeling finder sted i Landskrona i Sverige 22.-24. august, og stiller op med tre af de hurtige amerikanerbiler.

I Super Gas-klassen på 500 CUI (kubiktommer) kører Søren Madsen en Dodge Demon 1972 og Michael Dyrlund en Dodge Dart 1969, mens Jan Kristoffersen sidder bag rattet i en Plymouth Duster 1972 på 340 CUI i Street-klassen.

Team Mopar har besluttet at synliggøre sig ekstraordinært ved at tilbyde gratis billetter til såvel hidtidige sponsorer som til personer/virksomheder, der gerne vil indsnuse atmosfæren og se, om de kan være interesseret i et sponsorat. Team´et opstiller sit telt i pit´en, hvor der blandt andet er uformel servering under finalerne søndag 24. august.

I drag racing konkurrerer to biler ad gangen om, hvem der fra stående start hurtigst kan tilbagelægge en kvart mile svarende til 402 meter. Resultaterne opgøres i sekunder og kilometer i timen. Konkurrencerne indledes med kvalifikationsløb og fortsætter med elimineringsløb. Derfor skal der køres mange heats for at finde den endelige vinder.

Yderligere oplysninger og tilmelding: sponsorkoordinator Jan Jensen, Ørestadens Gulventreprise, på tlf. 20 84 73 33.

Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: