Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Race-Tin Cars


Kategori: Gadgets

I en tidligere artikel skrev jeg om Shen Qi Wei bilerne, der er blot 6 cm lange. Race-Tin Cars er storebror til de små "bord-racere", både hvad størrelse og gørelse angår.

Det er hårdt at anmelde gadgets her på BOSSMAN, man er nødt til at rode rundt og gå helt i barndommen. Dette er heldigvis ofte ganske let for undertegnede. Dog gav disse små 14 cm lange fartdjælve mig en utrolig udfordring. Men for at starte med starten, så modtog jeg 3 biler fra Morfars Legetøj. En Nissan Skyline som var 100 procent standard der løber 5-6 km/t. En VW Beetle der løber tæt ved 20 km/t, godt kamufleret med den frækkeste lyserøde neglelak med glimmer i. Som rosinen i pølseenden var der også en Peugeot 206 som er blevet målt til imponerende 36 km/t. Men som den evige optimist lagde jeg ud med at losse nogle friskt opladede batterier i den lille 206’er, som kvitterede med en frækt grønt lys i undervognen. 5 minutters køretur resulterede i hjulspin og nærdødsoplevelser. Så klogelig lod jeg denne stå lidt, og tog hurtigt fat i den lille ”Porno Beetle”. Den kørte ikke nær så hurtigt, men accelererede til gengæld som en galophest med peber i bagen. Sammen med accelerationen havde den helt fantastiske styreegenskaber, og den blev hurtigt en yngling hos mig. At den så var proppet til med rødt diode lys, som sammen med det herlige lyserøde look, det gav blot et stort plus på hit barometeret her. Men den frække Nissan Skyline skulle også lige luftes, og den var forbløffende kvik. Men man kom hurtigt til at savne bare 10 km/t mere, og måske lidt vildere acceleration.
Nissan Skyline, VW New Beetle og Peugeot 206


Som jeg gjorde med Shen Qi Wei bilerne, tog jeg disse biler under armen og tog nordpå, og præsenterede disse Race-Tin Cars for min 11 årige lillebror og en pige på 9 år, som tilfældigvis var på visit med hendes forældre. Glæden for disse biler ville ingen ende tage. Dog kørte de kun med Nissan’en og den lille Beetle, men der var vist ingen tvivl om hvad der skulle så på deres ønske sedler til næste jul. Men mens de tumlede med de to biler, gik jeg med fornyet mod og en imponerende optimisme i flæsket på den lille 206’er. Og efter en masse banden og svovlen forsøgte jeg at køre rundt med bilen inde i en gymnastik hal. Så skete der ellers en ting eller to, og bilen kom helt til sin ret. Problemet ved denne hastighed er at hvis man kører en ujævnt sted, skal der utrolig lidt til at bilen tager sig en flyvetur. Men i den anden ende er et helt spejlglat gulv heller ikke optimalt, da en så kraftig bil slet ikke kan stå fast der, og så hedder det ufrivillige hjulspin og nul kontrol. Men på et lidt ru trægulv, meget tæt og fast gulvtæppe eller så dette gymnastik gulv, kører bilen bare som en drøm, og man kan få den helt op i topfart. Men disse underflader har vi vel alle adgang til, så det burde ikke blive det store problem.
Skyline og 206'eren har begge to en lækker rø...øhhh...bagende


Men for at vende tilbage til grundmodellen af disse biler, føler man hurtigt at den ligesom manglede lidt ekstra power. Dette kan der hurtigt rettes op på, med en gang motortun, og evt. gear, dæk, turbo kondensator og affjedrings forbedring. Men som det gør sig gældende med Shen Qi Wei bilerne, gøres dette ret nemt og til priser hvor alle kan være med. Den eneste forskel på Shen Qi Wei og Race-Tin Cars er, at ved motorskift skal man lige lave 2 lodninger, men dette er nemt gjort, og kræver ingen speciel forudgående erfaringer indenfor dette. Men lad mig slå fast med det samme, at 20-30 km/t lyder måske ikke af meget, men når bilen er 14 cm lang og man selv skal styre dyret, går det altså bare noget stærkere end man forventer. Men den opsætning som den lille Beetle havde, kan jeg kun sige er perfekt til den nye ”bilejer”, idet den er hurtig med stadig meget nem at styre.
Nissan Skyline ser ond ud, og det er gør sig også gældende når den er 14 cm lang og kører på to batterier


Det sjove ved disse små biler, er at man for et godt stykke under 1000 kroner, kan få en bil som er ligeså vild, som biler til 2-4000 kroner. Alene dette gør at de fleste folk som har kigget på de lidt kraftigere og dyere biler, nu har mulighed for at få en bil, som losser seriøs mås, til priser hvor konen ikke kan brokke sig alt for meget. Jeg har selv kørt en del med RC (radio controlled) biler da jeg var en knejt, især af mærket Novak. Dog døde interessen hen da der kom andre boller på suppen (kvinder og øl – Red.), men med disse små biler er det slet ikke umuligt at wannabe racerkøren vil blomstre op i mig igen. Det skal dog siges at de kraftigste motorer til Race-Tin Cars nok ikke egner sig til de yngste i familien, det går simpelthen bare for hurtigt. Der vil de helt små have mest ud af standard modellen, og når de mestre denne, kan en kraftigere motor fint puttes i. Hvis dette er noget for den lille pode (og dig), er det jo bare at fortsætte videre derudaf, med størrer motorer.
Masser at rode i for Elektronik Erik, Kodensator Kurt og Svagstrøms Svend


Men når motor-tunen er perfekt, kan man jo kigge på styling til sin lille bil. Her er mulighederne næsten uendelige, og det er sådan set kun fantasien der sætter grænser. Igen gør det sig gældende at priserne er overkommelige, og det eneste værktøj man behøver er: fingersnilde, en fil og noget lim. Med disse tre er man godt på vej til at få bygget sin drømmebil, eller drømmebiler. For pas på, det er stærkt vanedannende, og det vil stjæle dine aftner i lang tid fremover.
Style i form af lys i undervognen (Peugeot 206) og ud gennem huller i karossen (Beetle), en billig og ultra fed løsning


Her på falderebet vil vi lige kigge lidt på hvad man skal vælge. For der vil unægtelig være en del der er i tvivl om de vil have en Shen Qi Wei bil eller en Race-Tin Car. Det der tæller i Shen Qi Wei’s favør er faktisk kun størrelsen. Hvor Race-Tin Cars er hurtigere, stærkere, mere detaljerede og der er flere udvidelses muligheder. Hvad I så vælger skal jeg ikke kunne sige, for jeg har valgt. Jeg tager begge dele, for jeg kan ikke undvære nogen af dem nu.


Morfars Legetøj kan besøges her


Fredag d. 15 august 2003 af: Rasmus Sindberg

Del denne historie på facebook

#1 (af 1 kommentarer)
23-09-05 16:17:22
Kristiankh

Kommentarer: 1

ja de tin cars er ret fede, har selv en. hvis i skal have et andet rigtig fedt fjernstyret produkt så må det helt klart være denne fjernstyrede bil /båd /fly eller hvad det nu er
http://www.fjernstyret.dk/product.asp?product=55&sub=0&page=1
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: