Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Tak for hjælpen drenge!


Kategori: Rundt på nettet

I dag, torsdag den 20. juni kl. 00:01 år 2002, gik BOSSMAN i luften. I den forbindelse er det nødvendigt at sende en tak til et par forskellige sites på nettet...
I dag, torsdag den 20. juni kl. 00:01 år 2002, gik BOSSMAN i luften. I den forbindelse er det nødvendigt at sende en tak til et par forskellige sites på nettet, for uden dem kunne det ikke være realiseret på den tid, det er blevet - og det har trods alt taget over halvanden måned at nå hertil.

HTML.dk
Den første tak skal gå til HTML.dk. Hos dem fulgte jeg deres CSS tutorial (Cascading Style Sheets begynder vejledning).
- CSS bruges til at vedligeholde et design på et website på en væsentlig enklere måde, end hvis det bare var bygget i HTML. Det er især godt at bruge, hvis man har mange sider at vedligeholde.

Det var også hos HTML.dk, at jeg lærte om SSI (Server Side Includes).
- SSI er som CCS, noget der er godt at kende til, hvis man har et større site, der skal vedligeholdes. Man bruger SSI til at hente andre filer ind i en HTML-side. Forestil dig f.eks. at du har et website med 25 sider, og alle sider kan ses fra menuen. Man kan så lægge menuen i ét separat dokument, som automatisk hentes ind på alle sider. Dvs. hvis man tilføjer et nyt menupunkt, i dette ene dokument, kommer det automatisk til at ligge på alle sider. Alternativt skal man manuelt lægge menupunktet ind i alle 25 forgående sider. Go´ opfindelse!


Webcafe.dk
Den næste tak skal rettes til Webcafe.dk. Det var hos Webcafe.dk, at jeg lærte at kode mit første PHP (PHP Hypertext Preprocessor). De har en PHP tutorial, som er enormt nem at gå til!
- PHP er teknisk mere avanceret end både CCS og SSI - til gengæld kan det selvfølgelig også væsentligt flere ting. Det er for omfattende at komme ind på her, men som et eksempel kan jeg nævne, at nyhedsbrevet, tip en ven og udskriftsfunktionen kunne jeg ikke have lavet uden PHP (medmindre jeg havde brugt et andet avanceret kodesprog). Efterfølgende har vi konverteret SSI´en til PHP-includes, som er næsten det samme, men det er rare at have det i samme sprog, som de andre ting. Hvis du har lyst til at læse mere om PHP, og det kan anbefales, synes jeg, du skal læse Introduktion til PHP hos Webcafe.dk.

Hos Webcafe.dk er der et stort hold af frivillige ”kodefolk”, som gerne hjælper nybegyndere, og af dem vil jeg bl.a. gerne rette en særlig tak til Madsen, Dávur, Thïngmand og Morten Krogh.

Hosted4free
Sidst men ikke mindst vil jeg rette en tak til hosted4free.dk, hvor jeg gratis kunne teste mine ting ude i verden på en rigtig server. Det er et webhotel, og jeg har ikke på noget tidspunkt oplevet, at de har været nede i mere end nogle få sekunder.

Fremtiden
Fremtiden for BOSSMAN kommer til at byde på, at det hele på et tidspunkt skal lægges i en database, mySQL, og der skal kodes en del mere funktionalitet - så lad mig sige det med det samme, I kommer til høre mere til mig, drenge ;-)

Endnu en gang, tak for hjælpen indtil nu!


Torsdag d. 20 juni 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: