Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Den store mand på sygehuset


Kategori: Blandede

En gang imellem møder man en person, som er så speciel, at man ikke kan lade være med at grine bag vedkommendes ryg, eller krumme tæer for det som vedkommende siger.
En gang imellem møder man en person, som er så speciel, at man ikke kan lade være med at grine bag vedkommendes ryg, eller krumme tæer for det som vedkommende siger. Sådan en person oplevede jeg, da jeg lå på hospitalet, fordi jeg er blevet opereret i mit knæ.

Han var kommet på hospitalet, fordi han var faldet, og havde slået begge sine knæ, så han ikke kunne gå. Han var enormt stor, lægen anslog ham til at veje 170 kg, og når han skulle vendes i sengen, skulle der 4-5 personer til.


Vi lå på samme stue fra mandag til onsdag eftermiddag, men det var først onsdag, jeg så ham, da han resten af tiden var lukket inde bag nogle store hvide gardiner. Og han forlod ikke sengen én eneste gang. Om onsdag blev der åbnet for gardinerne, efter at 5 personaler havde hjulpet ham på benene, og havde konstateret, at han kunne gå to skridt frem og to tilbage ved hjælp af et rullestativ - så de mente, at det var tid for ham til at komme hjem.

I virkeligheden var det næsten ikke nødvendigt, at han havde de store gardiner for sin seng, da han hele tiden kommenterede, hvad det var, der foregik hos ham - men jeg ved med sikkerhed, at vi slap for at se nogle ting, uha!

Lad mig give et par eksempler.

Han havde kaldt på en sygeplejerske og bedt om en kolbe til at tisse i. Hun kom med den, og kort tid efter gik hun ud igen. Nu lå han helt stille bag gardinerne. Så lød det pruuuuuuuutttt indefra ham, og han sagde højt, "Hov, det var da ikke den vej det skulle komme fra...". Så lå han stille igen. Så lød det endnu højere pruuuuuuuurrrrrruuuuutttt, og igen kommenterede han højt "Hov, det var da stadig ikke den vej det skulle komme fra...". Lige efter lød det igen pruuuuuuuurrrrrruuuuutttt, og denne gang var der ingen, der var i tvivl om, at der kom andet end luft. "Det går da helt galt det her...", sagde han.

Igen havde han kaldt på en sygeplejerske, men denne gang var der ingen tvivl om, at han skulle mere end at tisse. Sygeplejersken fortalt pænt til alle, at det nok var en god ide at forlade stuen, for der var en der skulle på toilettet. Der var bare det ved det, at jeg ikke var i stand til at forlade sengen pga. smerter i mit ben, så hun åbnede vinduerne, så jeg kunne få noget frisk luft, hvis det gik hedt for sig. Efter et par minutter lød det "Ååååhh". Så kom det igen "ÅÅÅÅÅÅhh" og så bredte der sig en lidt sød men ikke rar luft, og så sagde han med en presset stemme "Eeeer du nu sikker på, at jeeeg rammer?". Med den efterfølgende aktivitet tror jeg ikke, at han ramte.

Den sidste dag, lige inden gardinet blev trukket fra, var de her 5 personaler ved at få han op at sidde, inden han skulle gå de to skridt frem og tilbage. Så lyder det fra ham "Puha, jeg kan godt lugte, at jeg har fået svamp i skridtet igen, kan I også det??"

Det var en noget anderledes oplevelse, og jeg har delt den med alle jeg har mødt, nu har jeg også delt den med dig ;-)


Onsdag d. 25 juni 2003 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: