Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Et pludseligt handicap


Kategori: Blandede

For ikke så lang tid siden hjalp jeg min bedstefar med at flytte, og midt i det hele forvred jeg mit knæ. Jeg tænkte, det går nok hurtig over, men jeg blev snart klogere. Da jeg vågnede dagen efter...
For ikke så lang tid siden hjalp jeg min bedstefar med at flytte, og midt i det hele forvred jeg mit knæ. Jeg tænkte, det går nok hurtig over, men jeg blev snart klogere. Da jeg vågnede dagen efter, var det blevet meget værre, så jeg valgte at tage på skadestuen for lige at blive tjekket efter.

På skadestuen fortalte den kvindelige læge mig, at jeg skulle ind til en rigtig knæspecialist. Men det er ikke noget, man lige kommer, da der er kø, så man skal indkaldes via brev. Det blev jeg også et par dagen efter, og jeg fik en tid 14 dage fremme i tiden.


Nu var alt godt. Troede jeg. På det tidspunkt var jeg nemlig ikke klar over, at mit ben skulle gå helt i smadder nogle få dage senere.

Jeg vågnede en morgen, hvor mit knæ var 100% ømt, og jeg kunne ikke rette det ud. Det var simpelthen låst i en vinkel på 90°, avvvvv hvor gjorde det ondt...

Nu drøner jeg så rundt på to krykker og ét ben, da det dårlige vender lige frem og ned i to rette vinkler. Og så håber jeg på, at jeg snart skal ind og opereres, så jeg kan blive som jeg var for bare kort tid siden. Neeeej, jeg sagde ikke noget om, at jeg ville blive normal, jeg sagde bare, som jeg var.

De sidste dage er det virkelig gået op for mig, hvor handicappet man er, hvis man har et ben, der er gået i udu. Det er smertefuldt at stå op og børste tænder, at stå op og tisse, at bevæge sig på ét ben bare nogle få menter uden krykker, at gå op og ned ad trapper og prøve at finde den rigtige stillig til natten, på ryggen. Jeg sover helst på siden.

Der kan også være nogle fordele ved at have et dårligt ben. Jeg kan ikke støvsuge, støve af, vaske bilen, lave mad, købe ind og alle de andre huslige ting.

I dag skulle jeg så i bad, da jeg skal undersøges i morgen på hospitalet, og da det er flere dage siden jeg sidst har været i bade, var det tiltrængt. Det er jo ikke noget, jeg er stolt af, men jeg kunne ikke lige se hvordan, jeg kunne komme i bad med mit ben. Det havde konen til gengæld en løsning på. Hun satte en havestol i plastik ud i bruseren, "Værsgo' så bader du bare...!". Det var noget omstændeligt, men det virkede.

Mens jeg sad på plasticstolen og badede, løb mine tanker, og jeg kom til at tænke på nogle ting, jeg aldrig havde tænkt på før. Hvordan bader folk der mangler begge ben? Tager de kun karbad eller sidder de på gulvet? Og hvordan kan de nå bruseren? Er den monteret 50 cm. over gulvet? Hvordan børster folk der ikke har nogle arme tænder? Med fødderne? Hvordan tørrer de sig, når de har været på toilettet? Det kan de da ikke gøre med fødderne, og slet ikke med munden, heldigvis.

Der er masser af mennesker, der pludseligt får et handicap, og som kommer til at gå et helt nyt liv i møde. Jeg må sige, jeg er glad for, at mit handicap kan helbredes. Jeg vil meget hellere vaske op, støvsuge osv. end at være handicappet - det ville de handicappede også, hvis de fik valget.


Torsdag d. 12 juni 2003 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: