Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Få Tom Cruise til at ligne en luset amatør


Kategori: Mad og drikke

Med et par ganske enkle tips kan du få dine cocktails til at være lige så smarte, som dem du betaler masser af penge for i byen. I samarbejde med ladosfeste.dk fortæller vi her hvordan.
Der er næppe den mand med respekt for sig selv, som ikke har drømt sig til en tilværelse som charmerende omsværmet bartender, der serverer den ene imponerende cocktail efter den anden, mens han modtager pigernes beundrende blikke og fyrenes anerkendende nik. For langt de fleste bliver det dog ved drømmen. Men mindre kan måske også gøre det. Det er i hvert fald ikke nær så svært, som det ser ud at lave imponerende drinks. Men med et par ganske enkle fif, som vi har lært af en af landets førende bartendere, kan du rent faktisk få dine drinks til at udvikle sig fra små almindelige Rom & Cola'er til kunstneriske mesterværker, som vil imponere enhver - inklusive dig selv.


Nedenfor gennemgås fire tricks, som er ret nemme at have med at gøre og som hurtigt pepper drinksene op. Det allerbedste råd er dog at prøve dig frem. En god huskeregel er, at du næsten ikke kan pynte din drink for meget.

Tip No. 1:
Brug masser af frugt

Frugt er den klassiske pynt til din drink. Du kan bruge stort set alt: Appelsiner, citroner, ananas, æbler, kirsebær, vandmelon, jordbær eller, hvis det skal være en smule kreativt: agurker.
Skær frugten i skiver, og placér den på kanten af glasset. Skiverne bør være så tykke at du kan sætte ting fast i dem - for eksempel stjernekastere eller drinksparaplyer.

Tip No. 2:
Lav en farverig sukkerkant

Du kan også pynte dine glas ved at give dem en farverig kant af sukker.
Tag to underkopper, og fyld den ene med sukker og den anden med frugtfarve.
Dyp glassets kant i frugtfarven, så den bliver våd over det hele. Dyp det på samme måde i sukkeret, som nu klistrer fast til kanten af glasset.
Nu har du et smukt pyntet glas. Sæt det eventuelt på køl i en halv time for at undgå, at farven løber.

Tip No. 3:
Få isterninger med fyld

Et must i enhver drink (på nær måske Irish Coffee) er isterninger. Dem kan du lave særligt flotte ved at lægge et lille bær i isterningebakken, inden du fylden den op med vand - en vindrue uden kerner eller et kirsebær er for eksempel gode. Når isterningen er frosset, er der en lille dekoration indeni.
Denne effekt virker dog bedst i klare drinks, hvor man kan se bærret.

Tip No. 4:
Gør det eksotisk

Et lille eksotisk tip til dig, der vil pynte din drink lidt ud over det sædvanlige, er at tage en frugt og udhule den - servér derefter din drink i den.
Uha, uha, det er flot og festligt. Tankerne vil uundgåeligt blive ledt hen imod palmetræer og hvide badestrande.
Honningmeloner, kokosnødder eller grapefrugter er gode til formålet. Vil du lave en større drink, som man kan deles om to eller flere personer, bør du prøve med en vandmelon eller en ananas.

Fredag d. 13 juni 2003 af: Jacob Andersen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: