Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Bærbar til folket


Kategori: Gadgets

Det er en skrøne efterhånden, at bærbare pc'er er svage og ikke kan andet end tekstbehandling. Jeg tog den nyeste Compaq Presario under luppen, og blev meget positivt overrasket.
Jeg er ikke den store professor hvad computere angår, så denne ”anmeldelse” er skrevet ud fra mine oplevelser med denne maskine, og ikke fyldt med div. tekniske beretninger fra ”geek country”.


Maskinen der er tale om, er en bærbar pc fra Compaq af model serien Presario. Denne er nærmere betegnet Presario 2166EA. Før jeg skriver yderligere, vil jeg lige rette lidt op på Compaqs blakkede ry blandt computerfolket. Jeg har haft en stationær Compaq maskine siden november 2000, den har været igennem 3 flytninger, konstant platform skift, mit roden-uden-forstand trip fra tid til anden, og måske ikke lige de optimale varme/kulde forhold. Men har aldrig haft problemer med en computer der fryser eller på anden måde står af. Så mine oplevelser med Compaq har været 110 % positive. (Nej har ikke en sponsor aftale med Compaq).

Nå tilbage til den blærbare. For lige at tilfredsstille de mere tekniske minded, kan jeg fortælle at der sidder en 2,2 GHz Intel processor, 512 DDR ram, 40 GB HD, 8-128 MB ATI graf. kort, DVD/Cd-brænder, 15” skærm, tv-out, USB 2.0, Firewire + et utal af andre dimser og ind/udgange i maskinen. Så på det område må man sige at det er en fair allround maskine, som kan bruges til det meste. For mit vedkommende skal den bruges til tekstbehandling, surfing på WWW, billedbehandling, kunne gå online via min tlf. når jeg er på farten og så lige trække et vist fodbold manager spil fra tid til anden. Det er jo klart at en bærbar ikke er egnet til at spile tunge spil, som f.eks. de nyeste First Person Shooters og lignende. Hvis det er hvad man hovedsageligt skal bruge maskinen til, så bør man anskaffe sig en stationær pc. Men hvis man som mig skal bruge den til alt muligt forskelligt, er der ingen tvivl når valget står mellem at opgradere sin stationær for adskillige tusinde, eller smide et par tusinde oveni, og så få en bærbar.

Aldrig har jeg oplevet at det at opstarte sin pc første gang, har været så nemt. Sæt den til en gang vekselstrøm med det medfølgende kabel. Tænd og vent få sekunder. Så popper Windows XP Home Edition op, og man kan registrere sig. Jeg skulle desuden tilslutte mit ADSL modem fra Tiscali til denne maskine, og med de problematiske erfaringer og grå hår i baghovedet da jeg skulle dette på den gamle pc, gik jeg i gang. Der gik knapt 1 minut fra jeg begyndte til jeg var flyvende på informations motorvejen med 512 km/t. Siden hen har jeg koblet en Logitech Cordless MouseMan Optical til, idet jeg ikke er meget for det med den lille touchpad, heller ingen problemer her. Jeg havde dog lidt problemer med at finde ud af hvordan man indstiller hvor mange mb ram grafikkortet skulle tage at maskinens 512 mb, men fandt ud af at det kan justeres i BIOS’en. Det har jeg sat til auto, så justere den selv hvor meget der har brug for, for at afvikle det pågældende spil eller andet der kræver lidt ekstra af grafikkortet.

Det piner mig virkelig, at jeg intet negativt kan finde at udsætte maskinen for. Ikke engang batteri-tid eller designet kan jeg brokke mig over. Det eneste jeg lige skulle vænne mig til, var at en fladskærm er lidt mere lysfølsom end en almindelig skærm, men dette er blot en vanesag, og efter at have ejet denne maskine i præcis en uge, har jeg helt vænnet mig til dette, og synes faktisk den er mere behagelig på mange måder, end en almindelig skærm.

Tidligere skrev jeg, at en bærbar ikke er bygget til spil, dette er ikke helt sandt. Jeg har prøvet GTA – Vice City, med opløsningen sat til 1024x768x32 med alt på max. Det kører helt flydende, og viser at der faktisk ligger lidt muskler under det lette og tynde ydre. Det overraskede mig faktisk ret meget, men klart på den positive måde.

Nå men hvad venter du på?? Hvis du står og mangler en ny bærbar men har svært ved at finde rundt i junglen af mere eller mindre kendte mærker, så kan jeg kun smide to tomlere opad for Compaqs nyeste skud på Presario stammen. Denne maskine er blandt andet set i Merlin til den latterlige lille sum af lidt under 11.000 kroner. Hvilket er ustyrligt få penge for så meget maskine. Hvis man desuden, ligesom jeg, synes at en stationær computer er ufatteliggrim og fylder som en mindre VW Bobbel. Så er en bærbar jo endnu mere optimal, skidtet kan pakkes væk og smides ind under skrivebordet, og så slipper man for at have det monster af en stationær til at stå og være øretæveindbydende.

Lige en tilføjelse… Når man køber en bærbar computer, så lad for guds skyld være med at spare penge hvad en bære taske angår. Jeg bruger en taske af mærke TARGUS, godt nok koster den ca. 600 kroner, men der er til gengæld livsvarig garanti på den, og den er polstret til at kunne modstå næsten hvad som helst. Det er altså bittert at ødelægge sin nye computer, bare fordi man ville spare 2-300 kroner på en taske.Torsdag d. 5 juni 2003 af: Rasmus Sindberg

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: