Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Anmeldelse: X-men 2


Kategori: Kultur og sport

Velbeholdne tilbage fra Liberty Island må Xavier og co. sande, at ondskaben aldrig hviler - efter en fremmed mutants mystiske overfald af USAs præsident...
Handling:
Velbeholdne tilbage fra Liberty Island (fra første film) må Xavier og co. sande, at ondskaben aldrig hviler. Efter en fremmed mutants mystiske overfald af U. S. A.'s præsident sættes alle sejl for at finde den ansvarlige; men er dette Magnetos værk, eller er der ukendte kræfter på spil? For flere af mutanterne skal løsningen findes i fortiden, men hvem end står bag, synes krigen mellem mutanterne og resten af menneskeheden uundgåelig.

Anmeldelse:
X-Men 2 overgår forgængeren i enhver forstand; større, længere, dyrere og ja, bedre. Bryan Singer er atter bag roret på denne den anden film i den fortsatte fortælling om X-mændene. Med sikker hånd styrer han løjerne, efter mottoet ”bigger is better.” Det øgede budget og det voldsomt stigende antal af roller kunne i mindre kompetente hænder nemt have medført en masse støjbefængt action uden indhold, men Singer formår kompetent at styre uden om de klassiske fælder for genren. Særligt for denne superheltforestilling er det overvældende antal af mutanter, og de er ikke blevet færre siden sidst. Alligevel formår filmen at give et ganske godt indblik i deres individuelle historier, med visse undtagelser, samtidig med at plottet tordner afsted. Nightcrawler (Sorte Springer) er ny, det samme er Pyro og Yuriko, mens Iceman får plads til at vise hvad han indeholder - En del af de andre kendte mutanter får også deres debut men dog kun perifert, i enkelt scener på 'Xaviers School for the gifted'.

Æstetikken er som forgængeren, men med et større budget formår man også her at give et bedre indtryk af skolen, Solsorten (gruppens alsidige kampfly) og fængslet, og mens tonen i billederne måske er lige knap så dyster, kompenserer handlingen i al sin udspekulerede grusomhed.

I X2 har Bryan Singer genoptaget samarbejdet med klipperen og komponisten John Ottman, som han benyttede i såvel The Usual Suspects som Apt Pupil. Hans klippearbejde er eminent, men musikken mangler en smule umph ... Den fungerer udmærket som baggrundsmusik men har ikke den patos og blotte ørehængerkvalitet som de allerbedste, eksempelvis John Williams, Hans Zimmer og Danny Elfman m. fl. kan præstere - Når man tænker på Superman- og Batmanfilmene, er musikken herligt pompøs, en kvalitet der mangler i Marvel-filmatiseringerne, men når alt er sagt må dette siges at høre til i petitesserne - Filmen holder, og i dette tilfælde passer sloganet ”Bigger IS better!”.

Inden jeg skulle se denne film tog jeg endnu et kig på den første i serien; en af svaghederne ved den, dengang som nu, er at den forekommer en smule hermetisk - Formentlig på grund af det store arbejde der blev lagt i at introducere alle personerne, blev selv plottet meget simpelt og personligt manglede jeg relationen til den større verden. Det skyldes måske også det begrænsede antal af locations; vi havde Xaviers skole, repræsentanternes hus, Magnetos fort og Liberty Island som de fire betydningsfulde, og på én eller anden måde manglede fornemmelsen af vore heltes relation til den resterende verden. Spider-Man og Daredevil har New York, Batman har Gotham og Superman Metropolis; X-Mens scene er verden, og den forekom diffus. Dette problem er ikke så fremherskende i X2: Det øgede indblik i superheltenes baggrund og de massive rænker der smedes i Washington udgør en langt bedre baggrund end Magnetos planer i etteren, hvor de almindelige menneskers had til og frygt mod mutanterne aldrig blev rigtig nærværende.
Med andre ord, X-Men var en god film, X2 er bare bedre, hvis altså man (som jeg) er til tegneserier i filmformat - Er man det er der ingen tid at spilde, men det ER altså ikke sikkert den falder i kærestens smag...


Jeg giver filmen 4 stjerner ud af 5 mulige.


Onsdag d. 7 maj 2003 af: Filmnet.dk

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: