Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Stand-up.dk i Kolding


Kategori: Kultur og sport

Spillestedet PitStop i Kolding kunne præsentere de tre danske komikere, Kaspar Bang, Morten Møller og Thomas Wivel lørdag d. 26 april 2003. Undertegnede, der er stor stand-up fan...
Spillestedet PitStop i Kolding kunne præsentere de tre danske komikere, Kaspar Bang, Morten Møller og Thomas Wivel lørdag d. 26 april 2003. Undertegnede, der er stor stand-up fan, var selvfølgelig på pletten, klar med digitalt kamera og skriveblok. Morten Møller og Kaspar Bang kendte jeg kun lidt til, men jeg så meget frem til at se dem. Især Morten Møller imponerede mig, med en skøn og underfundig indgangsvinkel på det at være i trediverne, begyndende skaldethed og for nyligt forladt af damen. Han virkede dejlig rolig og havde fra start til slut publikum i sin hule hånd, og han nød det. Det er altid rart at se artister der på scenen virker tilpasse, og det smitter gevaldigt af på publikummet. Så thumps up til hr. Møller!


Kaspar Bang, var ud over nummer to til at levere varen, også konferencier og præsentatør for de to andre komikere. Han er så utroligt hurtig snakkende, og højt råbende. Personligt synes jeg at han var den svageste af de tre herrer, men han var ikke decideret dårlig. Han startede lidt sløjt ud, men da folk havde omstillet sig fra Morten Møllers noget mere afslappede og rolig show, kom Kaspar Bang til sin ret. Han fortalte om hvordan hans svedeture da han var barn, gjorde ham til superhelten SVEDMAND, dette var så hysterisk morsomt og grotesk, at folk var ved at falde af stolene. Dette og så hans afslutnings nummer, var til gengæld det eneste som var virkeligt godt. Det andet han lavede, var ret almindeligt og set før. Han er helt kanon som konferencier, men hvis han kunne gøre sit show lige stærkt igennem hele forløbet, ville han være en suveræn komiker.

Så kommer vi til rosinen i pølseenden. Stand-up scenens grand old man. Han har været på scenen i al den tid jeg kan huske. Det er nok ikke nødvendigt at fortælle yderligere om ham, da der nok ikke er mange, der ikke kender ham. Jeg havde enorme forventninger til Wivel, men var nok lidt bange for, om han havde fornyet sig på det sidste. Jeg synes han har kørt lidt i frigear de seneste år, og ikke nær så frembrusende og nyskabende som han var førhen. Men min nervøsitet blev gjort til skamme. Wivel leverende varen i den sprødeste indpakning jeg kan mindes. Han var tændt, og det kunne mærkes. Publikum var vilde med ham, og det virkede som om det bare gav ham mere krudt. Jeg var flad af grin i de 45 minutter, han var på, og går stadig og små klukker her dagen efter. Den mand gør sig i aller højeste grad fortjent til sin (sikkert ret store) løn. Han viste også en masse improvisation, da han fandt ud af, at der var en flok piger på polterabend. Da han fik ud af den kommende brud, at hendes kommende mand arbejder i SuperBest, var han ustoppelig. Der var dog lidt genbrug fra tidligere shows, men det gjorde ikke det store, for de var af en kaliber som gør, at man faktisk glædes ved gensynet af disse. Under showet gik Kaspar Bang rundt og optog noget af Thomas' show, så måske der er en dvd på vej med den ældre herre??

Alt i alt var det et super show som FBI (Funny Business Inc.) og PitStop havde stablet på benene. Alt fungerede perfekt, om end varmen var tæt på at nå tropiske højder. Så herfra smider jeg 5 svin til Stand-up.dk Touren, og kan kun anbefale dig at tage til et af disse shows, hvis du har mulighed for at se det. Stand-up er fedt på tv, men det SKAL opleves på de små steder, hvor luften er fuld af latter, røg og duften af ny skænket øl.

Du kan læse mere om de enkelte komikere, steder hvor der er shows og meget meget mere på www.FBI.dk.


Mandag d. 28 april 2003 af: Rasmus Sindberg

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: