Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

En sjov selskabsleg


Kategori: Blandede

Denne leg er en sjov lille leg, som både er velegnet til festen, der er er en succes og festen som ikke rigtig kan komme i gang.
Denne leg er en sjov lille leg, som både er velegnet til festen, der er er en succes og festen som ikke rigtig kan komme i gang.

Forberedelse
Inden du kalder folk sammen og fortæller dem, at de skal til at lege en leg, skal du have fundet et par ting frem. En saks. En mælkekarton som er skyllet godt, og som har været vendt på hovedet i en halv times tid, så det meste af den overskydende vand er løbet ud. Og sidst men ikke mindst en tændstik.


Selve legen
Mælkekartonen stilles på gulvet, og nu går det I al sin ”enkelhed” ud på at samle den op med tænderne eller med læberne. Nå ja, der er også den detalje, at du ikke må røre gulvet med hænderne, knæene, albuerne eller noget som helst andet end dine fødder. Du må dog gerne tage skoene af for at komme lidt tættere mod jorden. Når den skal samles op, er det valgfrit om det forgår i split, spagat eller du sidder på hug. Dine hænder må gerne røre andre steder på din krop, f.eks. bagdelen, skinnebenene eller dine fødder for at holde balancen bedre, bare ikke gulvet. Hvis du vælter, når du samler den op, skal det gøres om, også selv om du har fået den løftet fra gulvet. Når den første har samlet den op, er det den næstes tur, og sådan går det på skift til alle har prøvet.

Efter alle har været igennem, vil nogen være stolt, fordi de lige klarede det, andre vil være ærgerlige, fordi de lige manglede 5 cm. Uanset hvad tager du nu saksen frem, og siger ”Vi må hellere finde ud af, hvem der er mest smidig her...”, så klipper du den over på midten, og stiller den øverste del på gulvet igen. Nu begynder det at blive sjovt. Alle dem der kun lige kunne nå den før og følte sig safe, ved godt, at det bliver svært nu. Pludselig føler de sig ikke sikre længere. Alle der klarede den første gang, skal nu prøve igen.

Dem der lige klarede den nu, føler sig som vindere - men det skal du hurtig få pillet af dem. Nu tager du saksen frem igen, og klipper af helt oppe hvor kartonen bøjer, og stiller toppen på gulvet igen. Alle der klarede den før, skal nu prøve igen.

Nu vi er i gang kan vi lige så godt skille nogle flere fra, eller i hvert fald prøve. Tag saksen frem og klip en halv centimeter under den øverste top, og sæt den på gulvet igen. Alle der ”overlevede” før, prøver nu igen.

Nu er vi kommet til The final test. Den endelige test, den ultimative udfordring. Mælkekartonen fjernes, og tændstikken lægges i stedet for. Nu kan dem der klarede skærende før, prøv at samle tændstikken op fra gulvet med læberne. Stadig er det kun fødderne der må røre gulvet. Dem der kan det, har ikke bare vundet over dem der ikke kan, de har også vundet over dem selv, da de formentlig ikke var klar over, at de kunne det.

Om jeg kan, ja det kan du være sikker på, det er derfor, jeg er så begejstret for legen ;-)

En advarsel
Det skal også lige nævnes, at hvis man ikke er særlig smidig, og man virkelig forsøger at gå hele vejen, kan man få gudsjammerlig ondt i ryggen de følgende dage. Det vil nok være en god ide, at fortælle gæsterne det, så de selv kan vælge, om de har mod på det.

Her kan du se, hvordan kartonen klippes, så den bliver mindre og mindre.Tirsdag d. 4 marts 2003 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: