Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Jeg er så glad for min cykel


Kategori: Krop og velvære

For 1½ måned siden tog jeg en drastisk beslutning. Jeg ville til at bruge min cykel, som jeg faktisk købte for et år siden, men der har været 1000 undskyldninger for ikke at cykle på arbejde eller...
For 1½ måned siden tog jeg en drastisk beslutning. Jeg ville til at bruge min cykel, som jeg faktisk købte for et år siden, men der har været 1000 undskyldninger for ikke at cykle på arbejde eller ned til Brugsen eller bare en lille tur ud i det fri. Der var både for langt, og jeg blev øm i rumpen, og det var for koldt eller det regnede. Men i takt med, at det er blevet sommer, er jeg løbet tør for undskyldninger, så nu tager jeg cyklen.


Dårlig form
Det kom som en stor ubehagelig overraskelse at erfare, hvor dårlig form jeg rent faktisk var i. For nogle år tilbage cyklede jeg dagligt - og jeg susede af sted. Men nu er min kondition så dårlig, at jeg næsten ikke kan cykle op ad en stejl bakke uden at overveje, om jeg skal trække op - ligesom de gamle damer. MEN NEJ, det er alligevel FOR pinligt og for dårligt af mig, så det bliver kun ved tanken.

Sjov motion
Men jeg må indrømme at til trods for mine sveddryppende anstrengelser for at nå toppen af bakken, så har jeg genvundet glæden ved at cykle. Nu er jeg også så heldig, at jeg er flyttet et dejligt sted hen, hvor jeg har naturens lyksaligheder næsten lige uden for min gadedør. Jeg bor tæt på både skov og vand og de dejligste cykelstier gennem spændende natur.

Men det er også en rigtig hyggelig tur at cykle en lille tur i nabolaget uden at planlægge ruten på forhånd, men i stedet cykle i stille og roligt tempo ned af nye små villaveje, hvor jeg ikke har været før, og kigge på folks forskellige haver og huse. Det er en dejlig måde at lære sit kvarter at kende på og nyde området. Det gode ved den her form for motion er, at kæresten eller familien kan komme med. Der er så mange muligheder med cykel motion, du kan cykle til arbejde og op at handle uden at tænke videre over, at du giver kroppen sundhed. Eller du kan cykle ud i naturen med picnic kurv og nyde søndagen i det fri. Og det bedste af det hele er den dejlige følelse du har i kroppen, når du kommer hjem fra en cykeltur.

Så hvis du har det som mig at hård motion og løbeture ikke lige er sagen, så tag din cykel i stedet og cykel ud i den danske sommer. Der findes masser af dejlige cykelruter i det ganske land. Du kan blive inspireret ved at kigge forbi Dansk Cyklistforbund, som har ture rundt i Storkøbenhavn. Eller du kan hente CykelGuide 2002 gratis på turistbureauer, biblioteker, vandrerhjem og servicestationer.


Fredag d. 14 juni 2002 af: Rikke Sofie Hansen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: