Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Lad dine børn vide at du elsker dem


Kategori: Mellem mænd

For ikke så lang tid siden sad jeg og hang ud på en bodega. Det var en fredag, og julebryggen var sluppet fri, så der var lagt op til, at det kunne blive en rigtig god aften. Det blev det også, men ikke mere om det.
For ikke så lang tid siden sad jeg og hang ud på en bodega. Det var en fredag, og julebryggen var sluppet fri, så der var lagt op til, at det kunne blive en rigtig god aften. Det blev det også, men ikke mere om det.

Når jeg en gang i mellem går på bodega, kan jeg godt lide at blande mig med de folk, der er der. Om det er unge eller gamle, om de har job eller ej er jeg fuldstændig ligeglad med. Bare det at snakke med fremmede, synes jeg, er både sjovt og berigende. Denne aften var jeg kommet til at sidde ved siden af nogen helt unge fyre. To på 18 og en på 21 år.


Det skal lige nævnes, for at sætte lidt tingene i perspektiv, at jeg er 36 år gammel og har to drenge, en på 9 år og en på 12 år.

Efter jeg har blandet mig i deres samtale, og vi har siddet og snakket lidt om løst og fast, spørger jeg dem:
”Sig mig en gang, hvordan er jeres forhold til jeres far?”

Den ene meldte hurtigt ud, at han havde et godt forhold til sin far. Den anden ville tydeligvis gerne have et bedre forhold til sin, og han syntes, han blander sig for meget i hans ting. Ham på 21 år havde et meget anstrengt forhold til sin far, og der var ikke meget andet end de familiære bånd, der bandt dem sammen.

Efterfølgende spurgte jeg dem om, hvornår de sidst havde fået et knus eller et kram af deres far. Svarene faldt i samme rækkefølge som ovenfor, og den første sagde, at det var et par måneder siden, den anden at det var indenfor et år, og den sidste kunne knapt huske, at det nogensinde var sket.

Så spurgte jeg dem, hvornår de sidst havde hørt fra deres far, at han elsker dem. Den første sagde, han mente, det måske var et halvt år siden, de to andre kunne ikke huske, de havde hørt det.

Da jeg spurgte ind til, hvordan deres forhold kunne blive bedre, ikke bare til faren men også til moren, sagde de enstemmigt, at det var vigtigt for dem, at de ikke blev holdt i en kort snor, at de fik frihed. De sagde også, at de var nødt til at begå deres egne fejl. De havde ikke lyst til at høre fra forældrene, at de ikke skulle eller måtte gøre sådan eller sådan, fordi det var for dumt eller det kunne gøres på en, efter forældrenes mening, bedre måde.

Ham, der først svarede, var meget tilfreds med forholdet til sin far. Selv om det var far og søn, var der også noget venskab over deres forhold, og det satte han meget pris på. Han vidste også, at han var elsket.

Den anden af dem på 18 år kunne klart ønske sig et bedre forhold til sin far. Hvis bare han kunne få sin frihed og selv få lov til at gøre sig nogle erfaringer i livet, ville hans forhold til hans forældre være meget bedre, mente han. Han holdt dog meget af begge sine forældre.

Den ældste havde mest af alt droppet at få et godt forhold til sin far. Selv om han ikke sagde det, var det tydeligt at se, at det gjorde ondt på ham, at det var sådan.

Min verden
Helt privat har jeg et erklæret mål overfor mig selv. Jeg ønsker ikke bare at være en god far, jeg ønsker at være en rigtig, rigtig god far. Det skyldes bl.a., at jeg tror på, at jo mere børn føler sig elsket og værdsat, jo mere selvværd får de, og jo mere selvværd de får, jo nemmere får de ved at klare sig gennem alle livets forhold, ikke mindst i de tider der giver dem modgang. Samtidig er det selvfølgelig en fornøjelse at se, når ens børn trives og har det godt.

For ikke så lang tid siden var vi til det første forældremøde med ham på 12 år, efter han har skiftet skole og dermed også klasse og klassekammerater. Der fortæller læreren, at hun synes, det er flot, at han har hans meningers mod. At han tør stå frem og sige sin mening om et eller andet, selv om han ikke har den samme mening som de andre i klassen. Det, vil jeg godt indrømme, gjorde mig stolt som far.

Jeg er i øvrigt ikke bange for at fortælle dem, at jeg elsker dem. Sidst jeg sagde det til den store, smilede han over hele hovedet, gav mig et stort kram og sagde, jeg elsker også dig far.

Den yngste har ikke helt så nemt ved at finde en begejstring, han siger bare ”Ja ja” og klapper mig på hovedet ;-)

Din verden
Hvornår har du sidst givet dit barn et ordentligt kram, og sagt ”Jeg elsker dig”?


Onsdag d. 11 december 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: