Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Ros din kollega


Kategori: Mellem mænd

Hvornår har du sidst fået ros for dit arbejde? Hvornår har du sidst delt ros ud til en kollega? Er det længe siden? Så er det vist ved at være på tide, at du gør det igen, er det ikke?
Hvornår har du sidst fået ros for dit arbejde? Hvornår har du sidst delt ros ud til en kollega? Er det længe siden? Så er det vist ved at være på tide, at du gør det igen, er det ikke?

Lige så vel som din kone og dine børn har behov for ros og accept, har din kollega det også. Men desværre er der alt for mange, der glemmer det i den travle hverdag. Det er en skam, for hvis din kollaga gør det godt nu, kan vedkommende gøre det endnu bedre efter en gang ros.


Jeg husker for nogle år tilbage, da jeg var ansat i en mindre virksomhed, hvor vi havde været inde i en god periode. Det meste klappede for os, men vi mistede desværre også et par gode ordre undervejs.

En morgen da jeg mødte, lå der en mail fra min chef i min indbakke. Emnet på mailen var ”For fanden...”. Jeg behøvede ikke en gang at åben den, jeg vidste hvad den indeholdte. Den var fyldt med lort. Hvad jeg havde gjort forkert, og hvad jeg kunne have gjort bedre.

Jeg var jo nødt til at reagere på den, så jeg åbnede den. Den øverste linje i mailen fortsatte hvor emne-linjen slap ”...hvor synes jeg, du gør det godt!”

Hold da kæft hvor blev jeg snydt. Så vandet drev af mig. Hele mailen var ros og lovord omkring mig. Hvor godt jeg havde gjort alting, hvor god jeg var til at tackle forskellige situationer, og at han var glad for, at vi arbejdede sammen. Wauw!

Sidenhen tog jeg revance ved at sende en tilsvarende mail. Den var naturligvis ikke helt så overraskende for ham, som den var for mig, men han havde fortjent at få ros. Og ja, en chef har også behov for ros!

Ved at give ros får vedkommende, der modtager det, automatisk et lidt større overskud de følgende dage. Det smitter direkte af på både hans familieliv og hans arbejdsliv, da han yder lidt mere. Hans selvtillid vokser, han bliver gladere, og det gør hans omgivelser også. Alt i alt er det en god investering at give ros.

Hvad det er for noget ros, der bliver givet, er underordnet, det skal bare være sandt. Dvs. du kan måske rose ham for hans kontakt med kunderne eller leverandørerne. Det kan også være hans måde at udføre en bestemt jobfunktion, eller måske hans måde at tackle problemer på.

Er han jobmæssigt nede i en bakkedal for tiden, har du måske svært ved at rose ham. Så ros ham for noget andet. Det kan være, at han er ekstra god til sine børn. At han virker meget kærlig overfor konen og hans venner. Måske er han god til en sport, han dyrker, at køre bil, at spille skak, eller måske er han bare god at snakke med. Så fortæl ham det, han har behov for at høre det.

Sæt dig selv det mål at din nærmeste kollega skal have ros indenfor 3 dage. Overvej hvad han skal roses for og find så det rigtige tidspunkt at rose ham. Han vil elske det. Det vil du også!


Tirsdag d. 3 december 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: