Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3687 har stemt.

Julelikør


Kategori: Mad og drikke

Julen står for døren, og det gør julelikøren også. Og hvis du ikke ved det, kan du nemt og hurtigt lave din egen julelikør.




Julen står for døren, og det gør julelikøren også. Og hvis du ikke ved det, kan du nemt og hurtigt lave din egen julelikør.

Da julelikøren skal trække i nogle dage, skal det ikke vare så længe, inden du laver den, så er den klar til december. Herefter kan den nydes i julemåneden som tilbehør til kaffe, æbleskiver, juleknas eller bare som en lille hyggeting du kan skåle julen ind med.



Julelikør med Brøndums Snaps

35 cl Brøndums Snaps
1 økologisk appelsin*
35 stk. hugget sukker eller 80 gram melis
30 gram kaffe (alm. malet kaffe)
3 knuste kryddernelliker
3 knuste kardemommefrø

* En almindelig appelsin kan bruges, men den er lidt mere bitter, da den er sprøjtet.


Sådan laver du julelikøren:
Prik ca. 40 huller i appelsinen, og læg den i et syltetøjsglas e.l. sammen med sukker og krydderier. Hæld Brøndums Snaps over, så appelsinen er helt dækket, og luk glasset tæt til. Lad blandingen trække i 3-5 dage, hvorefter væsken hældes gennem et kaffefilter. Nu har likøren en smuk, gylden farve og er klar til servering.

Hvis du ikke selv har lyst til, eller mod på, at lave knuste kryddernelliker og kardemommefrø, skal du være opmærksom på, at du flere steder kan købe Brøndum Snaps med en krydderipose hængende omkring halsen på flasken, og den består af:
30 gram kaffebønner
3 knuste kryddernelliker
3 knuste kardemommefrø

Hvis du ikke kan finde krydderiposen i din butik, kan du ringe på tlf. 32 66 24 00 og bede om at få tilsendt krydderiposen.


Torsdag d. 14 november 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: