Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Motorvejen til gratis Internet trafik


Kategori: Rundt på nettet

Motorvejen til gratis Internet trafik, siger det dig noget? Hvis du har dit eget website, eller hjemmeside om du vil, er du formentlig stødt på det slogan før.
Motorvejen til gratis Internet trafik, siger det dig noget? Hvis du har dit eget website, eller hjemmeside om du vil, er du formentlig stødt på det slogan før. Det kan du også have gjort bare ved at surfe rundt på nettet, men hvad er det for noget? Hvordan virker det? Og hvad kan det bruges til? BOSSMAN har prøvet det af, og i denne artikel giver vi vores vurdering af systemet.

Sådan virker FastFreeway
For at få noget ud af FastFreeway, som systemet hedder, skal du have en hjemmeside. Ideen bygger på, hvis du ser min hjemmeside, vil jeg også se din. Vi bytter trafik. Og det er jo positivt, for hvis du bruger tid på at lave et website, vil du selvfølgelig også gerne have, at der er nogen, der ser det.Kan du nu bytte trafik med 10, 20, 100 eller 1000, vil det naturligvis være endnu bedre, og det er her, FastFreeway kommer ind i billedet. De har lavet et system, hvor mange hjemmesider har meldt sig til. Men de gør det selvfølgelig ikke for deres blå øjnes skyld, så de har lavet det på sådan en måde, at for hver gang du ser to andre sider, viser de din side én gang.

Kan du oven i hatten få nogle andre hjemmesideejere til at tilmelde sig systemet via din side, får du én sidevisning hver gang den nye bruger ser 3 sider. Så jo flere der tilmelder sig via din side, jo mere trafik får din hjemmeside.

Dog er der lagt en grænse ind, så alle kun kan få vist deres side til 50 andre om dagen, dvs. dermed skal de se 100 andre sider. Der er dog ingen grænse for hvor mange referenter du har, altså af andre brugere der har tilmeldt sig via din side. Hvis du har én referent, der ser 100 sider, og du selv ser 100 sider, bliver din side vist 88 gange. Har du 10 referenter og de alle ser 100 sider, bliver din side vist 333 gange + 50 sider hvis du selv ser 100. Jeg håber ikke, du blev tabt der ;-)

Når siderne bliver vist, foregår det gennem en form for roulette, du får vist en tilfældig side.

Systemet er ok, men kan blive bedre
Ideen og tanken er god for mindre sites eller privat hjemmesider, som ikke har råd til at markedsføre sig selv. Dog er der 3 punkter, hvor systemet kunne blive bedre.

Dårlig tilfældighedsgenerator
Jeg har set små 2000 sider på lidt over en måned. Umiddelbart vil jeg anslå, at jeg har set ca. 100 forskellige sites - og det er altså ikke mange, når man tænker på, at der er tilmeldt omkring 5000 hjemmesider. Jeg ved godt, at der er mange, som har mange referenter og dermed skal vises mange gange, MEN mange af dem jeg ser igen og igen, er ganske små sider som med sikkerhed ikke har andet end nogle få referenter, hvis nogen overhovedet. Hvis de ikke annoncerer for systemet, må man gå ud af, at der ikke er nogen referenter. Samtidig vises mange ens sider lige efter hinanden. Det ”værste” jeg har oplevet, er, at se samme side 7 (syv) gange i træk... det er altså ufedt!

Det optimale ville være, hvis tilfældighedsgeneratoren blev smidt på porten, og der blev kodet et helt nyt system, så du f.eks. ikke kunne komme til at se 2 eller flere ens sider i træk. Det burde også være sådan, at du ud af de sidste 50 eller 100 sider, du så, var garanteret at de 20-25%, ikke kom igen de næste 14 dage. Som det er nu, ser du i morgen 90-95% af de samme sider, som du ser i dag.

Der er ingen tvivl om, at det vil være vanskeligere at programmere, men systemet vil til gengæld være meget, meget stærkere og bedre. Det vil også sløve systemet en del, da beregningerne er meget tungere at komme i gennem, men det kan man betale sig ud af. Selv med lidt længere svartider (ventetid), vil det være værd at vente lidt ekstra på en ny spændende side.

Afvikles i en frame
Systemet bliver afviklet i en frame (en ramme), og det er ikke hensigtsmæssigt, da siderne som fremkommer, ikke kan gemmes under foretrukne, hvis man kunne få lyst til gemme en eller flere sider dér. Desuden er frames ved at være et forældet begreb. Alle de store sites bruger det ikke længere. Ulempen med frames er netop, at adressen i adressefeltet ikke ændre sig, når man klikker sig rundt på en side. Det betyder, udover at du ikke kan føje en underside til foretrukne, at du heller ikke kan sende en underside videre til en ven.Hverken praktisk eller teknisk er der nogen grund til at afvikle siderne i en frame, så det eneste der kommer ud af det, er en løsning, som ikke er så optimal, som man kunne have ønsket sig.

Hvis du ikke helt forstår betydningen, kan du klikke på billedet til højre, så kommer du direkte ind i FastFreeways miljø.

For mange døde sider
Det er klart, det er ikke sådan lige at rydde op i 5000 hjemmesider, så hvis en bruger falder over døde links, kan man ”anmelde det”. Tanken er så, at der selvfølgelig skal ryddes op i disse anmeldelser, men det må være en meget langvarig proces, da flere af mine anmeldte links stadig er der efter 14 dage. Det er ikke så spændende med teksten ”Siden kan ikke findes”.

Summa summarum
Som nævnt er ideen god nok, men tilslutningen til systemet kunne efter min vurdering være meget større, hvis de 3 ovenstående ”problemer” blev løst.

Det vil aldrig være noget, som de store sites kommer til at bruge, da trafikken der kommer ud af det, ikke er regulær. Tit ses kun forsiden, og dem der besøger din side, gør det udelukkende fordi andre så besøger deres.

Har du en privat hjemmeside, og har du 10 min. om dagen, du vil bruge på at se andre hjemmesider, kunne det tænkes, det er noget for dig.

Du kan læse mere om systemet på www.fastfreeway.dk.

Til sidst er der blot at bemærke, at hvis du har lavet din hjemmeside gennem Webbyen, kan du ikke bruge systemet, da de ikke viser sider til FastFreeway. Chart anerkender i øvrigt heller ikke trafikken, så har du en tæller hos dem, tæller den ikke op, når din side får besøg ad den vej.


Onsdag d. 6 november 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: