Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

En guide til dit barns tegnefilm


Kategori: Mellem mænd

Hvis du har børn, har du måske hørt om de to søskende "Dexter og Deedee", om de 3 søstre "Powerpuff pigerne", om den lækre fyr "Johnny Bravo" og de 3 venner "Ed, Edd og Eddy". Men hvem er de?
Hvis du har børn, har du måske hørt om de to søskende ”Dexter og Deedee”, om de 3 søstre ”Powerpuff pigerne”, om den lækre fyr ”Johnny Bravo” og de 3 venner ”Ed, Edd og Eddy”. Men hvem er de? Kan du snakke med, når dit barn nævner dem? Nej? så har du chancen nu! Hermed følger en guide til dit barns TV.

Inden vi kaster os ud i det, vil jeg lige dele et lille fif med dig. Prøv en dag hvor dit barn eller dine børn sidder og ser tegnefilm, at sætte dig ved siden af og se tegnefilm med dem. Inden du ”deltager”, skal du lægge mærke til dem. For det meste sidder de bare og stirre ind i kassen. Hvis de gør noget, smiler de en gang i mellem, men det er det. Når du sidder dér og følger med på skærmen, skal du grine højt, når du ser noget, som du synes er sjovt. Når du har gjort det nogle gange, begynder børnene også at grine højt. Ikke nok med at I har det sjovt, så føler børnene også, at I nu gør noget sammen. I sidder ikke bare hver for sig, I ser tegnefilm sammen.

De følgende tegnefilm bliver alle vist på Cartoon Network, og da der bliver vist mange forskellige, har jeg valgt kun at fortælle om de, efter min mening, vigtigste.

Dexters laboratorium
Det her er en af mine favoritter. Go' underholdning - selv i min alder. Dexter har en søster, Deedee, og hun er forfærdelig. Hendes stemme er skinger, hun har lange tynde ben (længere end Dexter er høj), og så ødelægger hun alt, hvad hun kan komme i nærheden af. Ikke fordi hun ønsker at ødelægge, men hun er bare nysgerrig og så lidt klodset.De har selvfølgelig to forældre, far og mor (det bliver de også kaldt i filmen), men de er ikke helt up to date med, hvad deres børn foretager sig. F.eks. har Dexter et hemmeligt laboratorium, som kun han og Deedee kender til. Det er bare et rum i deres parcelhus, men det er meget større end hele huset, faktisk større end flere parcelhuse.

Dexter er utrolig klog. Hans laboratorium er fyldt med opfindelser, og bare hans PC er næsten lige så stor, som huset de bor i.

Dexter er nem at kende, pga. hans røde krøllede hår, de store briller og hans lille hvide kittel. Selv når man ikke ser på fjernsynet, kan man kende denne tegnefilm. Når Dexter går, er der hele tiden ”gå lyde”, tuk, tuk, tuk, tuk, tuk, tuk - og så bliver stilheden brugt af ”Deeeeexxxter...?”, det er Deedee, der kalder på Dexter med hendes skinger stemme. ”Hvad sker der, hvis man trykker på den her knap...?” - ”NEEEEJ, Deedee, du trykker ikke på den!!”.
Tror du, hun trykker på den? (hehe)

Johnny Bravo
Johnny Bravo er også for cool. Han er noget af det mest bredskuldret, jeg har set, og så har han små korte ben. Hans hår er højt og helt gult. For at sætte hans hår, skal han bare køre en kam gennem et par gange, mens han siger ”Hir har hu”, så sidder det perfekt. Selv om han er voksen, bor han hos sin mor.

Han elsker lækre kvinder, eller som han selv ville have sagt det ”lækre babes”. Hans hobby er, som du måske kan regne ud, at score alle disse dejlige kvinder. Men når han vil score en kvinde, siger han ”Hejsa din lækre babe. Vil du se min muskuløse og dejlige krop - og vil du så med mig ud og spise?”.

Johnny har også en fjende, nemlig karl. Han er en lille og dum nørd med spinkel stemme. Johnnys mening er, at alle som ham skal udrydes. Karl kan i virkeligheden en masse ting, men det hele går ”i ged”, fordi Johnny ødelægger det hele for ham. Johnny har mange muskler - men ingen hjerne.

Udover kvinder elsker Johnny mad. Den indtages enten hos hans mor eller på hans stamcafé. Pops, som står bag baren, er ven med Johnny.

Ed, Edd og Eddy
De her tre fyre er også herlige, og man kan kun blive i godt humør af at se alle deres fjollerier.

Ed er den højeste af dem. Hans tankevirksomhed er stort set ikke eksisterende, så det er ikke den, han skal slås med. Han har højdeskræk, og bare han er 10 cm. over jorden, bliver han bange. Han har kun ét øjenbryn, til gengæld går det hele vejen fra det ene øje til det andet. De andre kan lokke ham til alt. Uanset hvor dumt det er, synes han bare, det er sjovt. Han elsker at ”være på”.

Edd, også kaldt dobbelt D, er klog, men ingen lytter til ham. Edds ordforråd ligger en del over middel, og hvis dit barn af og til spørger om et eller andet fremmedord (f.eks. paradoks), hvad det betyder, kan det være Edd, barnet har det fra. Kendetegnet for Edd er, at han altid har en sort hue på, uanset om det er sommer eller vinter, inde eller ude.

Eddy er en fyr, som selv mener, han er ”cool”. Hver gang han ser sit snit til det, prøver han at trække penge ud af deres andre venner. Det lykkes som regel også, men han kan aldrig holde på dem, da en eller anden tager dem fra ham igen. Hvis der er noget pinligt omkring ham, prøver han altid at skjule det. Det lykkes bare aldrig, men det er heller ikke nemt at skjule en bums, som er lige så stor som resten af hovedet.

Udover de tre venner er Ragner, Søs, Johnny, Flemming, Sara (Eds lillesøster) og Karsten.

Der er et sikkert hit mellem alle disse venner, og det er kæbeknusere, bolcher på størrelse med deres hoveder. Som du sikkert kan regne ud, er det tydeligt at se, hvis de har en kæbeknuser i den ene kind.

Scooby-Doo
Hvis du ikke har hørt om Scooby-Doo, vil du snart komme til at se og høre om ham, da der er en spillefilm på vej. Tegnefilmen er ikke min kop the, men ungerne elsker ham, og det er vel det vigtigste ;-)

Scooby-Doo er en hund, og alle hans ”venner” er mennesker på nær Scrabby-doo, som er Scooby-doos nevø. Stubbe er Scooby-Doos bedste ven. Jan, Susan og Vera er de næst bedste venner.

I alle afsnittene bliver de udsat for spøgelser. Der er de ægte spøgelser, som skal fanges i ”Dæmonernes kiste”, og så er der de uægte. De uægte er mennesker, som er udklædt som spøgelser, fordi de ønsker at skræmme nogen væk. Ved de uægte er der altid et økonomisk motiv bag, så de kan tjene flere penge ved at skræmme nogen væk.

Familien Flintstone
Her er vist ikke behov for en større præsentation.

Fred og Wilma Flintstone er venner og naboer til Barney og Betty Småsten. Fred og Wilmas datter hedder Flisbet, og Barney og Bettys søn hedder Bam Bam.

I filmene følger vi livets gang i byen Bedrock.

Powerpuff pigerne
Powerpuff pigerne er 3 små piger, som hedder Blomst, Boble og Bellis. Professoren, som de bor hos, har skabt dem ved et uheld af, sukker, krydderier, masser af søde sager og kemikalie X.

De har en hotline direkte fra borgmesterens kontor til deres værelse, og når der er et monster i byen, der er ved at smadre den, ringer han altid efter dem. Det er så deres opgave at få fordrevet monsteret.

Det er ikke kun monstre, de skal bekæmpe, det er også forskellige skurke. Den vigtigste af dem er Mojo Jojo. Han er en yderst intelligent abe, og han har på et tidspunkt boet hos professoren.

Behøver jeg nævne, hvem der altid vinder ;-)

I.R. Bavian
I.R. Bavian og Væsel er to dementrale modsætninger.

I.R. Bavian er en abe, som stort set ikke har noget hjemme i hovedet. Han kan kun lave ulykker. På hans trøje står der ”I.R.”, men på hovedet, for ellers kan han jo ikke læse det. Hver gang han gør noget, han mener, der er godt, danser han rundt, mens han synger ”I.R. er den bedste, I.R. er den bedste”. Men der er selvfølgelig aldrig noget af det, han gør, der er godt, han ødelægger det.

Væsel er hammerende klog, og han kan indtage alle roller fra læge til ingeniør.

Filmen bygger på det spil, der kan komme mellem to så forskellige ”personer”.

Ko og Kylling
Ko og kylling er søskende. Kylling er den ældste, men størrelsesforholdet er næsten som i virkeligheden, så ko er selvfølgelig langt størst. Ko er en pige, og kylling er en dreng.

Ko og kyllings forældre er kun ben, begge er de skåret over lige over livet. På trods af det kan de både snakke og grine.

Hvis faren og moren skal et eller andet, vil begge være barnepige for den anden. Så vejer de dem, og den der vejer mest, bliver barnepige.

Ko og kylling er god underholdning - også for voksne.

Frygtløs, den frygtsomme hund
Egon og Myrna er to ældre mennesker, som bor langt ude på landet i deres lille hus. De har en hund, og den hedder Frygtløs.

I alle film bliver de invaderet af rumvæsner, spøgelser eller psykopater. Frygtløs kan med det samme se, at der er optræk til noget uheldigt, men det kan Myrna og Egon ikke. Til sidst redder Frygtløs situationen - og Myrna og Egon.

Familien Jetson
Familien Jetson er en fremtidsfilm. Familien består af faren George, moren Lissy, datteren Linda, sønnen Dennis og hunden Astro. Familien har også en tjener, som er robot, den hedder Rosa.

Filmen handler om livet i en fremtidsby. Også om det at gå på arbejde. Rombolt er George chef, og han har stort set ingen respekt for George som medarbejder. Det får han dog altid til sidst i filmen, da George lige redder en eller anden kritisk situation for virksomheden.

Tom & Jerry
Siden 1940 hvor den første tegnefilm med Tom & Jerry blev lavet, har den været et hit for både børn og voksne. Det er selvfølgelig også årsagen til, at Cartoon Network har taget dem til sig.

Udover ovenstående film kan du blandt andet også se Mesterdetektiven Droopy, To Dumme Hunde, Krampetvillingerne, Topcat, Spaced Out, Får i Storbyen, Sylvester og Lille Pip, Joggiebjørn, Hjulben og Ulven, Mike, Lue og Ork og Richie Rich.

Brug meget gerne noget tid med ungerne på www.cartoonnetwork.nu.


Tirsdag d. 15 oktober 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: