Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3847 har stemt.

Deaktiver bomben


Kategori: Tænkeboxen

Denne opgave kender du muligvis, da den var med i filmen "DIE HARD - MEGA HARD". Men løste du den? Eller opgav du, fordi det var midt i en film? Måske forstod du den ikke? Uanset hvad har du chancen for at løse den nu - eller igen ;-)
Denne opgave kender du muligvis, da den var med i filmen ”DIE HARD - MEGA HARD”. Men løste du den? Eller opgav du, fordi det var midt i en film? Måske forstod du den ikke? Uanset hvad har du chancen for at løse den nu - eller igen ;-)

Hvis du har løst den før, synes du måske ikke, at der er så meget ved at løse den igen, men hør så her: Der er to løsninger på den, så hvis du har løst den på én måde, har du stadig en udfordring foran dig ;-)Opgaven
Der er placeret en stor bombe ved et springvand midt i byen, og den eksploderer om et par minutter. MEN der er selvfølgelig én måde, du kan deaktivere den på.

Ved siden af bomben står der 2 store plasticflasker. Den ene kan lige nøjagtigt rumme 5 gallons og den anden kan lige nøjagtigt rumme 3 gallons. 1 gallon = 3,785 liter. For opgaven er det uden betydning, at målene er i gallons og ikke i liter, det er et amerikansk mål.

Din opgave er nu, at du hurtigst muligt skal opmåle 4 gallons vand fra springvandet og sætte dem på en vægt, som er ovenpå bomben. Hvis de står der, når tiden løber ud, bliver bomben deaktiveret. Hvis de ikke står der... må vi betragte din opgave som uløst og... *B A N G*

Behøver jeg nævne, at du udelukkende må bruge de 2 plasticflasker til at måle op med?

Til sidst vil jeg bare ønske dig held og lykke.


Mandag d. 30 september 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: