Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Bevar venskabet - invitér vennerne


Kategori: Mellem mænd

Et venskab mellem kammerater skal der arbejdes på, fuldstændig som der skal arbejdes på et forhold mellem kærester. Hvis man ikke gør det, ja så smuldrer det, og så bliver det til et bekendtskab.
Et venskab mellem kammerater skal der arbejdes på, fuldstændig som der skal arbejdes på et forhold mellem kærester. Hvis man ikke gør det, ja så smuldrer det, og så bliver det til et bekendtskab. Det kan endda ende med, at hvis du skal omtale den tidligere kammerat, bliver det til noget med ”Jeg kendte engang en som...”.

Dog skal et venskab ikke bevares for enhver pris. Hvis der ikke er mere, der binder jer sammen, og hvis I egentligt bare mødes for at mødes, uden at I klinger sammen, som I gjorde engang, er det måske bedre at stoppe ”venskabet”. Du gemmer heller ikke en gammel pose, som er fyldt med huller, og som ikke kan bruges til noget. Sammenligningen er måske lidt grov, men tænk over det, så er den slet ikke så skæv endda.


Arbejd på venskabet
Det er vigtigt, at begge kammerater arbejder på at bevare venskabet. Hvis det kun er den ene, der yder en god indsats, vil venskabet gå i stykker. Ingen forhold kan overleve, hvis det kun er den ene, som gør noget aktivt. Prøv at tænke tilbage, har du mistet nogen venner, fordi du rent faktisk ikke gjorde nok for at bevare jeres venskab? Det tror jeg, de fleste kan nikke genkendende til.

Prøv at tænke dig om, er der en ven eller et vennepar, som du ikke har set så meget til på det seneste, altså nogen du har lyst til at se? Hvis der er, hænger den så hos dig? Har du ikke helt ydet det, der skal til, for at venskabet kan blive bevaret? Så er det på tide, at du tager teten.

I virkeligheden kræver det ikke så meget. Først skal du ringe eller maile til ham eller dem, som du er bagud med at ses med. Fortæl det som det er, at du mener, I snart må mødes igen. Er det meget længe siden, I sidst har set hinanden, kan samtalen måske godt blive lidt kejtet. I det tilfælde, er det en god ide at have 2-3 datoer klar, som du lige kan slynge ud, hvornår du synes, I skal mødes. Både pr. telefon og når I mødes, kan samtalen godt være lidt svær at få i gang, men det går hurtigt over. Det ved du også godt - ellers er det en forkert, du ringer til!

Lad os se på hvad I kan lave, hvad du inviterer til. Bemærk venligst at selv om du inviterer, kan I nemt dele regningen, hvis det koster penge, det I skal. Du skal bare huske at fortælle det, når du ringer og inviterer.

Aftensmad, hygge og spille et spil
Det er det mest traditionelle. Det er god måde at bruge sin aften på, og hvis han har en kæreste, bør hun selvfølgelig også deltage. Er der børn på enten den ene eller begge sider, kan de også sagtens være med.

Biografen
Der er 3 muligheder for at gå i biffen. Dig og din kammerat, dig og din kammerat med påhæng og de 2 familier med børn. Tager I af sted uden børn, vil det være oplagt, hvis I går ud og får en øl eller to efterfølgende. Har I børn med, vil de synes, det er alletiders, hvis I tager på McDonald´s inden.

Gåtur
Om turen går til skoven, stranden eller dyreparken er underordnet, det bliver hyggeligt uanset hvad. Hvis det er i dagtimerne, og sommer, vil det være oplagt et tage en madkurv med - og gerne med en flaske kold hvidvin eller måske champagne. Hvis turen går til dyreparken, skal I huske at tage noget mad med til dyrene!

Teateret
Er I ikke vant til at komme i teateret, bør I prøve det. Det kan I få en rigtig god aften ud af. Gå evt. på restaurant inden og på cafe efterfølgende. Husk lige at få passet børnene, inden I tager af sted.

Grillmad
Grillmad behøver ikke foregår hjemme i haven eller på altanen, det kan sagtens foregår på standen. Og det har den fordel, at flere hold venner kan deltage, og alle kan have børn med. Det kan blive til en lang og god dag for alle, hvis I starter allerede til middag.

Brunch
Brunch er en kanon måde at starte en søndag formiddag på, og jo flere hold venner I bliver, jo bedre - og børnene kan nemt deltage også. Problemet kan i øvrigt være, om det sted, I har valgt, kan rumme så mange, som man kunne forestille sig, at I vil blive.

Cafe
Det kan også være rigtig hyggeligt at mødes lørdag formiddag, inden der skal købes ind til weekenden, eller om eftermiddag når der er købt ind. Det behøver ikke at tage en hel dag at mødes med sine kammerater. Et par gode timer kan gøre underværker for et ”slidt venskab”.

Bodega
Har I brug for at være 2, hvor I bare kan sidde og snakke, er bodegaen den rigtige løsning. Faktisk mener vi her på BOSSMAN, at alle mænd har krav på at komme på bodega med en eller flere venner mindst en gang hver anden måned. Selv om vi er mænd, har vi også behov for at snakke om problemer, og ting vi er utilfredse med. Det er ikke få problemer, der er blevet løst på en bodega, og her må vi mænd stå sammen. Vi har krav på at gå på bodega med vennerne, også selv om vi bare har lyst til at fulde os!

Højtider
Juleaften og påsken behøver ikke at foregå i familiens skød. Skal der pusles lidt ekstra om et godt venskab, bør du invitere vennen med påhæng og børn til en højtid. Så vil han også være klar over, at han betyder meget for dig.

Ovenstående er kun eksempler, og der er masser af andre muligheder for at være sammen med vennerne. I kan også tage i svømmehallen, i badeland, ud og lære en ny sport at kende, på biludstilling, kræmmermarked, frisketur, på weekend og har I mod på det, kan I også tage på ferie sammen.

Udsæt ikke til i morgen hvad du kan gøre i dag. Ring til en kammerat du ikke har set længe, og lav en aftale om at I skal ses, det vil gavne jeres venskab.


Torsdag d. 19 september 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: