Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3847 har stemt.

Kan du redde ham?


Kategori: Tænkeboxen

Her er endnu en svær opgave, som du kan give dig i kast med. Som ved de andre opgaver kan den ikke løses på et par minutter. Det tager nemlig 5 min., det er den tid, du har til rådighed!
Her er endnu en svær opgave, som du kan give dig i kast med. Som ved de andre opgaver kan den ikke løses på et par minutter. Det tager nemlig 5 min., det er den tid, du har til rådighed!


Indledning til opgaven
Denne opgave går ud på, at der er 4 soldater, som er taget til fange. Den ene bliver henrettet, hvis de ikke kan løse en opgave indenfor 5 min. De er alle sammen venner, så de vil selvfølgelig gøre deres til, at han overlever. For at gøre opgaven mere forståelig kan du følge med på billedet her til højre, når resten af opgaven ridses op. Du skal forestille dig, at billedet er set fra oven.

Som du kan se på billedet, er der fire soldater mærket 1, 2, 3 og 4. Nummer 4 har foran sig to geværløb, og bag hver geværløb står der en mand, som er klar til at skyde, hvis opgaven ikke kan løses. Det er altså ham her, nummer 4, du skal forsøge at redde.

De to pile fortæller hvilken vej de ser. Nummer 4 ser den samme vej som den røde pil peger. Nummer 1, 2 og 3 ser den vej, som den grønne pil peger. Bag nummer 3 og 4, eller imellem om du vil, er der en mur, som er 2 meter høj og 2 meter bred.

Selve opgaven
Du kan ikke se det på tegningen, men 2 af soldaterne har en rød hjelm på, de andre 2 har en grøn hjelm på. Når du ikke kan se det, skyldes det, at vi ikke ved hvor de forskellige hjelme sidder, og det er det, der er opgaven. Men inden du kan løse den, skal du lige vide lidt mere.

Mens opgaven løses, må de ikke snakke sammen, så bliver han skudt. De må ikke vende og dreje sig, så bliver han skudt. De kan i skyggen af deres egen hjelm ikke se sin egen farve, og er der en, der tager sin hjelm af, bliver han skudt. De må ikke stille spørgsmål, så bliver han også skudt. De kan ikke spejle sig i hjelmen foran. Kort sagt, ingen snyd, de skal regne sig frem til løsningen.

De kan se farven på den eller de hjelme der er foran dem selv. F.eks. kan nummer 2 se hjelmfarven på nummer 1 - og nummer 3 kan farven på både nummer 1 og 2. MEN som nævnt tidligere kan de ikke se sin egen hjelmfarve.

Nu er vi fremme ved kernen af opgaven. Hvis én af dem kan sige:
”Min hjelmfarve er (og så siger han den rigtige hjelmfarve)”, så er deres kammerat reddet. Siger han forkert, bliver kammeraten skudt.

HUSK, der er flere kombinationer og du skal tage højde for alle, inden opgaven kan betragtes som løst!

Tiden sættes i gang nu, der er 5 minutter til at løse opgaven.

Rigtig god fornøjelse!


Tirsdag d. 10 september 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: