Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

De Bedste Vine


Kategori: Rundt på nettet

Hvis du er vild med vin, og du dels kunne tænke dig at anmelde vine, og dels se hvad andre forbrugere synes om forskellige vine, er DeBedsteVine.Dk formentlig noget for dig.
Hvis du er vild med vin, og du dels kunne tænke dig at anmelde vine, og dels se hvad andre forbrugere synes om forskellige vine, er DeBedsteVine.Dk formentlig noget for dig.

Tonen på sitet er frisk, nogen ville måske sige for frisk, men det er tydeligt, at dem der står bag, tror på den her idé.


Konceptet
Hele ideen bygger på, at de vil skabe et community på nettet, altså et fællesskab hvor vininteresserede mødes, og omdrejningspunktet er vin og anmeldelser af vin. Dog med den store forskel at det ikke er professionelle, der skal anmelde vinen, men det er dig som privatperson, de gerne vil have fat på, du skal være anmelder.

Tanken er så, at der er en masse vinimportører, som kunne tænke sig at få deres vine anmeldt på sitet, så der er flere, der køber deres vine. Hvis de er med på ideen, sender de gratis flasker ud til 12 forskellige privatpersoner. Det kunne være dig, og så er det din opgave at anmelde den. Samtidig kan du som bruger checke sitet ud, når du skal ud og købe et par flasker vin, så du ikke skal vælge vinen efter etiketten, men efter hvad andre har haft gode oplevelser med.

Du kan også få tilsendt anmeldelser af særligt interessante skribenter samt abonnere på Go' Morgen Danmarks vinanmeldelser.

Sidst men ikke mindst får du selvfølgelig adgang til dine egne smags notater samt kalender over vinsmagninger - du kan også lægge dine egne arrangementer ind.

Forretningsmodellen
Et website med ambitioner - og respekt for sig selv, har naturligvis også en forretningsplan, eller i hvert fald en ide om, hvordan der kan laves penge på konceptet. Da alting tidligere var gratis på nettet, er der mange private, der tror, det ikke koster noget særligt at holde et site i luften, men det er faktisk ikke tilfældet. Afhængig af trafik og indhold kan det være ret bekosteligt. DeBedsteVine.Dk har da også en klar holdning til, hvem der skal betale for den fremtidige drift.

Det skal vinimportørerne eller vinforhandleren, da det er dem, der tjener penge på at sælge vinen til forbrugerne. Det lyder da fornuftigt, ikk´? Dvs. udover at de skal levere vin til dem, der er tilknyttet sitet, kan de også betale DeBedsteVine.Dk for forskellige ydelser. F.eks. koster et link penge, det gør en annonce også.

Anmeld selv en vin
Når du selv skal anmelde en vin, kan du vælge mellem ”Let anmeldelse” eller ”Avanceret anmeldelse”.

Den lette anmeldelse er nem at gå til. Du skal udfylde felterne overskrift, beskrivelse, vinnavn, forhandler, din email, smagsdato, pris og score. Scoren er den karakter du giver den, og det er Parker-skalaen der ligger til grund for din vurdering. Parker-skalaen går fra 50-100 point. Selv om du ikke kender noget til Parker-skalaen, skal du ikke holde dig tilbage, da der er en forklaring på, hvordan den hænger sammen.

Den avanceret er straks værre, da du her skal anmelde både duft og smag. Begge har nogle forskellige punkter, som du kan give en karakter mellem 1 og 10 point. Duften er inddelt i 6 punkter frugt, renhed, sødme, intensitet, fadpræg og kompleksitet. Smagen er inddelt i 12 punkter frugt, frugtsyre, sødme, tanninstyrke, tannintype, intensitet, eftersmag, renhed, fadpræg, kompleksitet, udvikling og harmoni.

Det betyder selvfølgelig er både den helt nye vinanmelder og den mere garvede kan være med.

Holdbart?
Er konceptet og ideen holdbar? Det tør jeg slet ikke spå om! Der er flere springende punkter. For det første vil det være et must, at der bliver tilknyttet mange brugere. 50, 100 eller 200 vil formentlig ikke have den store effekt på hverken importørerne eller forhandlerne. Det næste springende punkt vil være, om importører og forhandlere vil give vin væk gratis for at få anmeldelser ind på sitet. Er der mange brugere, køber nogen af dem formentlig selv vinen, og så er der jo ingen grund til at dem, der forhandler den, giver den væk. Den kan nemt komme til at køre i ring. Der skal mange brugere til for at kunne få gratis vin - og er der det, køber de formentlig selv den vin, som der ellers skulle komme gratis fra forhandleren.

Under alle omstændigheder er det en god ide at samle en masse anmeldelser på nettet. Det vil gøre, at det bliver nemmere at købe de gode vine til de rigtige priser. Er der rigtig mange, der bruger det, vil det med sikkerhed kunne medføre, at kvaliteten på vin stiger - der er ikke længere nogen, der vil købe de dårlige vine. Nåå jo, de første 15 som køber den, og giver den en dårlig karakter.

Om resten af konceptet holder, vil kun tiden vise, så jeg synes, du skal springe ind på DeBedsteVine.Dk og melde dig til. Det koster dig ikke noget - dermed kan du ikke tabe!


Tirsdag d. 10 september 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: