Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

God lyd kan også se godt ud


Kategori: Gadgets

Hvorfor skal en radio have ti knapper, når tre er nok? Og hvorfor skal man lide med en grim radio, når man kan få en, der er smuk?
Hvorfor skal en radio have ti knapper, når tre er nok? Og hvorfor skal man lide med en grim radio, når man kan få en, der er smuk?

Man behøver ikke at være designer for at se, at den nye og anderledes Henry Kloss Model One fra Tivoli Audio ser godt ud. Man behøver heller ikke være radiofreak for at høre, at den samtidig lyder godt. Ja, faktisk langt bedre end de fleste andre radioer i samme størrelse. Den amerikanske Model One er nemlig radioen, der forener godt design med en unik funktionalitet og lydkvalitet.

Sådan blev jeg præsenteret for Model One første gang. Jeg blev spurgt, om jeg ville lave en artikel omkring den. Det ville jeg gerne, men jeg synes, det var store ord at sætte på sådan en lille radio, så jeg forlangte at teste den, inden jeg ville skrive noget om den. Det fik jeg grønt lys til.

Den kom frem med posten, og spændingen var stor, da vi flåede emballagen af. ”Wauwww den er lækker...” udbrød min søn, inden vi overhovedet havde fået den ud af plasticen. ”Rolig nu” sagde jeg. ”Jamen kan vi ikke beholde den?” fortsatte han, ”Den er meget flottere end den vi har i køkkenet!”. ”Lad os nu lige få den ud af pakningen og få den sluttet til, inden vi vurderer den” sagde jeg.

Da vi havde fået plasticen af, og sad med den i hænderne, bekræftede vi hinanden i, at den var lækker. Den ser lige så godt ud som på de billeder, jeg har set af den. Det lyser ud af den, at det er kvalitet. Men hvad med lyden? Kan den leve op til det, der bliver skrevet om den?


Vi sluttede den til... og så var jeg solgt. Vi var solgte. Hvordan i himmelens navn kan der komme så meget god lyd ud af sådan en lille radio? Det er en unik lyd, der kommer ud af den. Problemet med små radioer er ofte, at det er en skinger lyd de afgiver, men lyden i en Model One er helt anderledes. Den er dybere. Man kan både fornemme og høre bassen, når der spilles musik.

Som det ses på billedet, er der kun 3 knapper at holde styr på. Tænd/sluk som også bruges til valg af FM eller AM, volumeknappen og kanalvælgeren. Lige over tænd/sluk knappen sidder en lille pære, som har en smart funktion. Den fortæller, om en kanal er tunet så meget ind, som den kan. Når den ikke lyser, er der ikke fundet nogen kanal, og når du har fundet en kanal, kan du tydeligt se, om den står bedst muligt.

Kanalvælgeren er også smart. Den virker som gearet på en cykel. Når du drejer på den yderste knap, følger den inderste med, men langsommere. Det gør, at den er nemmere at indstille, end hvis det bare var én knap, man skulle stille på.

Model One er designet og udviklet af amerikaneren Henry Kloss. Han er kendt som en af de førende opfindere og designere af radioer, højttalere og fjernsyn i hans hjemland. Designet er inspireret af hans berømte radio KLH model 8 fra 1960'erne, der dengang satte helt nye standarder for radiokvalitet. Indholdet består af mobiltelefonskomponenter, og det er årsagen til den meget fine tuning.

Den fås i 5 forskellige designs, og da de er så forskellige, som de er, kan man nemt finde en der kan passe ind til ens badeværelse, køkken, sommerhus eller hvor man synes, man mangler en radio af god kvalitet.

Vi må herfra give den de varmeste anbefalinger med på vejen. De store ord, som producenten har skrevet om den, er rigtige. Det er et ”godt design med en unik funktionalitet og lydkvalitet”.

Vejl. udsalgspris på Model One er kr. 1295.-

Hvis du er blevet inspireret til at købe radioen, eller måske bare at se nærmere på den, kan du hos Hetland Nordic få oplyst nærmeste forhandler på telefon 39464650.
Du kan også på www.model-one.dk se forhandlere og læse mere om den.


Fredag d. 6 september 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: