Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Bolle, kopulere eller vaske op?


Kategori: Mellem mænd

Den anden dag sidder min kæreste og min yngste søn på 9 år og lægger nogle ting ned i en kasse. Så siger min kæreste, "Du skal sotere det først". Så siger min søn uden så meget som at se på hende "Det hedder det ikke, det hedder sortere...!".
Den anden dag sidder min kæreste og min yngste søn på 9 år og lægger nogle ting ned i en kasse. Så siger min kæreste, ”Du skal sotere det først”. Så siger min søn uden så meget som at se på hende ”Det hedder det ikke, det hedder sortere...!”.

Et par dage forinden havde jeg siddet og snakket med min søn på 12 år om billedet på ”Sådan fungerer mænds hjerner”, og jeg havde sagt noget om, at de boller, knepper, elsker eller hvad man nu ville kalde det. Hvorpå han siger ”Hvorfor siger du ikke bare kopulerer...? - det lyder meget pænere”. ”Hvadba? Hvad siger du...? Hvor har du det fra?”. Så viste det sig, at jeg en dag havde brugt ordet bolle i en eller anden sammenhæng, og da han ikke synes, det lød særlig pænt, havde han slået op i Politikens Fremmed Ordbog, for at se om der ikke var et andet ord, man kunne bruge - og det var der jo så...


Jeg ved ikke, hvordan du har det, men jeg har det sådan, at jeg mener, at børn skal høre sandheden, og jeg mener ikke, at tingene skal pakkes ind. Og sådan har jeg i øvrigt altid haft det.

Bl.a. har mine børn allerede i en alder af omkring 5-6 år fået at vide, at de ikke må gå med fremmede, heller ikke for slik. De har også i den alder fået at vide, at hvis der er en eller anden, som rører dem i skridtet, skal de fortælle det til mig, da det er ulovligt at røre ved børn dér.

De har for øvrigt aldrig fået historien med bien og blomsterne. De har direkte fået fortalt, at manden stikker sin ynglekæp ind i kvinden, hvorpå han kommer og så begynder sædcellerne den store kamp for at komme først. Efterfølgende kunne vi snakke om, hvor heldigt det var, at det var dem, der kom først.

Prøv at tænke dig hvis vi skulle pynte på vores sprog eller lave vores tale om i forhold til børnene, så ville andres drengebørn vokse op og sige følgende til din datter:
”Jeg har sådan en lyst til at omarme dig din dejlige garconne. Din vagina er dejlig aromatisk, så skulle vi ikke dyrke en gang liaison?”

Så ville hun svare:
”Var din mund, jeg vil ikke høre på de gloser, din dosmer!”

Og du ville bare stå i soffitten og lade det påkomme - medmindre du vil bede ham fjærte af, sådan en snøbel. At apostrofere dit afkom på den måde!

Selv om ordene er rigtige, så lyder det ikke fedt, vel?

Det her med at være ærlig overfor vores børn og fortælle dem sandheden, består af to dele. Den ene del er den sjove, eller nogen vil måske kalde det den flove? At vi skal fortælle vores børn, hvordan man laver børn. At de skal huske at vaske sig forneden. At drengene skal behandle pigerne pænt, når de når til den alder, osv. Den anden del er den alvorlige del. At vi fortæller dem, hvordan de skal behandle andre, og hvordan de selv skal behandles ude i samfundet - også når de vokser op. Eksempelvis det med at voksne ikke må røre dem i skridtet. Det kan jo ikke nytte, at du og jeg som voksne ved det, hvis dem der er i risikogruppen ikke ved det. Prøv at forstille dig hvis alle børn ved, hvornår sportstræneren, onklen eller naboen overskrider en grænse, som de ikke må. Hvad tror du så, der ville ske? Jeg er ikke i tvivl om det, overgreb på børn ville blive reduceret til et minimum. MEN det er ikke nok, bare at fyre det mumlende af på deres 5-6 års fødselsdag, der skal også følges op på det. Børn skal løbende have at vide, at det ikke er okay, at gøre sådan og sådan.

Kort sagt, behandl dine børn som små medmennesker. Fortæl dem hvordan verden hænger sammen, men på en måde som de kan forstå. Fortæl dem sandheden og lad være med at pakke tingene for meget ind. Det er understående historie et meget godt billede på:

Lille Peter:
”Mor, mor hvad betyder pessar?”

Moderen:
”Det betyder..., det betyder... det er det samme som en paraply.”

Dagen efter

Lille Peter:
”Mor, mor hvad betyder bolle?”

Moderen:
”Det betyder at... øhhhh, det er det samme som at vaske op.”

Dagen efter igen

Lille Peter:
”Mor, mor jeg lært et nyt ord henne i skolen, hvad betyder onanere?”

Moderen:
”Det øhhh... det er det samme som at se fjernsyn.”

Om søndagen kommer mormoren forbi, og lille Peter siger:
”Hej mormor, hæng bare dit pessar på knagen og sæt dig ind i stuen og onanere, far og mor står i køkkenet og boller...”


Onsdag d. 4 september 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: