Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Verdens mindste årsløb


Kategori: Kultur og sport

Verdens mindste årsløb må være "Blegind-løbet". Med mindste menes ikke korteste, men det må være det løb i verden, der har det færreste antal deltagere.
Verdens mindste årsløb må være ”Blegind-løbet”. Med mindste menes ikke korteste, men det må være det løb i verden, der har det færreste antal deltagere.

Selve løbet er en duathlon, faktisk en omvendt duathlon. Distancen er små 13 km. på cykel, de samme 13 km. tilbage i løb og til sidst de samme 13 km. på cykel igen. Cyklerne bliver kørt tilbage til den sidste tur, mens der løbes.

Navnet kommer af, at løbet starter i Blegind, hvorfra der cykles til Egebæksvej i Højbjerg, syd for Århus. Så løbes der tilbage til Blegind og så på cykel til Egebæksvej igen.

Det er et næsten top professionelt løb, og det ses bedst ved, at der er 2 biler, der kører frem og tilbage med proviant til deltagerne. Saft, vand, bananer og appelsin er hvad, der bliver budt på undervejs. Deltagerne er ikke professionelle, men det er bare en detalje.

Ud ad til virker det hele som sjov og ballade, men der går rygter om, at der måske er én eller to af dem der træner, for at kunne gøre en god profil i løbet. Det benægtes dog på det kraftigste af alle parter.Forhistorien
For 7-8 år siden blev det første Blegind-løb skudt af. Dengang var distancen én gang på cykel og tilbage i løb.

Det startede med en gang blær, at alle mente, de var bedre end de andre - og det skulle selvfølgelig bevises. Når det både blev til en cykeltur og en løbetur, var det naturligvis for at gøre det hårdt. I håbet om at der var én eller måske to, der gav op inden målstregen. Det var der bare ikke.

Siden 1999 har det været en tradition, og da blev den ekstra cykeltur koblet på. Det var også det år, vandrepokalen blev tildelt til vinderen første gang. Og naturligvis bliver navnet indgraveret i pokalen.

I år 2001 blev der lavet T-shirts med teksten ”Blegind-løbet” på ryggen. Foran blev der trykt et billede af kæresten sammen med et telefonnummer - hvis der nu skulle ske en af dem noget.

Der er 4 deltagere, som kan ses på billedet herunder, som deltager hvert år. Dog deltog Lars ikke i år, da han var blevet skadet til fodboldtræning.


Billedet er taget inden starten i 2001. Deltagerne er fra
venstre Lars, Henrik, Preben og Søren. Nederst er det Nicolaj
der har listet sig med.


Blegind-løbet år 2002
Eftersom Lars ikke deltog, var det lidt nemmere at få en god placering, da han plejer at blande sig i top 2. Desværre gav det også en knap så stor spænding, da løbet mere eller mindre var afgjort halvvejs ude på den første cykeltur.

Søren på vej ud på løbeturen. Han har en rigtig god fart på, og han er den første til at sætte cyklen.


Preben har også god fart på. Han er nummer 2 til at sætte cyklen, og det er tydeligt, at han ikke giver noget ved dørene.


Henrik har så god fart på, at han er nødt til at stoppe op, for at fotografen kan nå at tage et billede.


Placeringen i år giver dermed sig selv:
1. Søren
2. Preben
3. Henrik

Der var omkring 40 minutters forskel mellem nummer 1 og nummer 3. I dette løb taler man ikke om sidstepladsen eller nummer sjok, enten bliver man nummer 1, 2, 3 eller 4. Der er altså ingen taber! Som det ses ud af placeringerne, er det ret heldigt for én bestemt ;-)

Efter et vel gennemført løb er der øl til alle, så væskebalancen kan blive oprettet igen.

Placeringerne de tidligere år:
2001
1. Søren
2. Lars
3. Preben
4. Henrik

2000
1. Lars
2. Søren
3. Preben
4. Henrik

1999
1. Preben
2. Lars
3. Søren
4. Henrik


Fredag d. 30 august 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: