Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Ny Audi A8 - nyt autobahnmissil


Kategori: Gadgets

Efter 8 år på markedet og over 100.000 producerede biler, er den gamle Audi A8 klar til at takke af. Afløseren, af samme navn, er klar til at skyde Audi i spidsen af luksus bilklassen.
Efter 8 år på markedet og over 100.000 producerede biler, er den gamle Audi A8 klar til at takke af. Afløseren, af samme navn, er klar til at skyde Audi i spidsen af luksus bilklassen. Det der umiddelbart springer i øjnene er det nye design, der på en gang formår at kombinere elegance med et sportsligt udtryk.


Lækkert design går igen på den nye A8

Modsat konkurrenterne fokuserer Audi på den køremæssige oplevelse. Der er lagt stor vægt på sportslige køreegenskaber, og den nye undervogn kan indstilles i på tre niveauer der går fra det over komfortable til det mere sportslige. Modellerne leveres ligeledes med Audis berømte Quattro system (4-hjuls træk), der sikrer optimale køreegenskaber i al slags klima. Der er i det hele taget gjort meget ud af at skabe ”lethed” i både køreegenskaber og funktioner i kabinen.Netop kabinen byder som ventet på en uovertruffen ergonomi og samlekvalitet, og som noget nyt introducerer Audi MMI (Multi Media Interface) der skal gøre det nemmere at håndtere bilens kommunikations- og komfortudstyr. Samtidig introducerer Audi en ny 6-trins automatgearkasse med Tiptronic (mulighed for manuelt skifte), hvor det samtidigt er muligt at bestille manuelt skifte ved rattet. Skiftene foregår ved hjælp af to ”ører” der er placeret bag ved rattet. Ved at aktivere disse ”ører” kan man skifte henholdsvis op og ned, akkurat som på Tom Kristensens Audi Le Mans racer.


Nyt look på bagenden - minder mest om VWs nye Pheaton

I første omgang introduceres Audi A8 med to V8 motorer. En 3.7 Quattro på 280HK samt 4.2 Quattro på 335HK. Begge motorer sikrer en topfart på 250 km/t. 3.7 Quattro når 100 km/t efter 7.3 sekunder, hvor den 4.2 liters bruger et sekund mindre i samme disciplin. Senere ventes en sportslig RS8 version. Priserne er endnu ukendte, men forvent priser der er højere end den nuværende model. Den ny A8 rammer de danske forhandlere til efteråret.


Torsdag d. 29 august 2002 af: Jens-Christian Hall

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: