Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3687 har stemt.

Kalvefrikasse - giver varme i en kold tid


Kategori: Mad og drikke

Denne her ret vil jeg anbefale i efterår og vintersæsonen. Den indbyder til hyggelig samtale under middagen i stearinlysenes skær, mens det lune flute bliver dyppet i den cremede sauce. Jeg blev meget positivt overrasket over smagen og den lækre og sprøde konsistens.




Denne her ret vil jeg anbefale i efterår og vintersæsonen. Den indbyder til hyggelig samtale under middagen i stearinlysenes skær, mens det lune flute bliver dyppet i den cremede sauce. Jeg blev meget positivt overrasket over smagen og den lækre og sprøde konsistens.

(4 personer)
800 g mellemstore, nye kartofler
10 g smør
500 g kalveinderlår i tern (ca. 2 x 2 cm)
400 g gulerødder i ca. 2 cm skrå skiver
1½ dl vand
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
½ liter Cheasy Sauce med krydderurter og hvidløg 3%
2 tsk fintrevet citronskal
200 g sukkerærter i halve

½ dl frisk, hakket bredbladet persille

Tilbehør: 150 g groft brød eller flute

Få mere inspiration med madmagasinet Spis Bedre. Lige nu: 1. nr. + trådløst stegetermometer eller lækkert knivsæt i rustfrit stål. Spar op til 400,-

Tilberedning:
Skrab kartoflerne og skær dem i halve. Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. Tilsæt kartofler, gulerødder, vand, salt og peber. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til kødet er mørt. Kom Cheasy Sauce og citronskal i sauterpanden. Lad retten koge videre, stadig under låg, i ca. 10 min. Tilsæt sukkerærter og kog uden låg i ca. 1 min. Smag til.

Ved serveringen:
Anret kalvefrikasseen i en varm skål og drys med lidt af den hakkede persille. Server resten til.

Tip: I stedet for kalveinderlår, kan der anvendes lammekølle.

Energifordeling i procent for retten:
Fedt: 22%
Kulhydrat: 52%
Protein: 26%

Samlet energiindhold for retten: 10430 kJ
Energiindhold pr. person: 2.607,50 kJ

Denne ret er bragt i samarbejde med



Torsdag d. 29 august 2002 af: Rikke Sofie Hansen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: