Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3890 har stemt.

Nye, omfattende forskningsresultater om lederskab


Kategori: Blandede

Det internationale konsulentfirma for HR og lederudvikling, DDI (Development Dimensions International) har sammen med The Conference Board og revisions- og konsulentvirksomheden EY (Ernst & Young) for nyligt offentliggjort resultaterne af forskningsprojektet Global Leadership Forecast 2018.
Det internationale konsulentfirma for HR og lederudvikling, DDI (Development Dimensions International) har sammen med The Conference Board og revisions- og konsulentvirksomheden EY (Ernst & Young) for nyligt offentliggjort resultaterne af forskningsprojektet Global Leadership Forecast 2018. Projektet udgør en omfangsrig undersøgelse af lederskabets forandringer over de seneste 10 år, samt hvad der i dag kendetegner en succesfuld ledelse. Med data fra mere end 28.000 ledere og HR-medarbejdere fra i alt 2.488 organisationer rundt om i verden, giver rapporten et indblik i det globale lederskabs nuværende tilstande, og leverer velfundere strategiske anbefalinger til organisationer med henblik på at imødekomme fremtidige udfordringer.

Foruden de større og større krav om en forståelse for de nye medier og den digitale teknologis konsekvenser for deres virksomhed, såvel som kravet om tilpasningsdygtighed, peger undersøgelsen på en række andre yderst interessante problemstillinger, der i dag præger lederskabets udfordringer og muligheder. Her følger et par af undersøgelsens mest i øjnefaldende pointer.

Bekymrede CEO'er
Mange CEO'er er bekymrede over de ledelsesevner, de bliver behøver for at drive virksomheden. Kun 14% af de adspurgte direktører siger, at de besidder de kompetencer, de har brug for, til at udføre og fuldføre deres forretningsstrategier.


Do-it-yourself-lederskab gør det ikke alene
Alt for mange organisationer arbejder ud fra en gør-det-selv-tilgang til lederudvikling, som normalt ender med at tage sig ud som en art selvstudium inden for virksomhedens egne vægge og rammer. Undersøgelsen viser imidlertid, at det ledere virkelig ønsker, er en personlig oplevelse og mulighed for at lære af andre ledere og mentorer – både interne og eksterne. Undersøgelsen kan på baggrund af de adspurgte ledere, opstille tre læringsfaciliter, der er efterspurgt blandt lederne:

- Personlige læringserfaringer
- Coaching fra eksterne mentorer
- workshops, lederkursus lederkursus og seminarer


Kønsdiversitet et værdifuldt aktiv
Værdien af kønsdiversitet er fortsat et en bevist omstændighed. Organisationer med flere kvinder på ledende poster er 1,4 gange mere tilbøjelige til at have vedvarende, rentabel vækst.

Tidligere udvikling af lederkompetencer
Organisationer behøver et bredere billede af, hvad det vil sige, at have "ledelsespotentiale" og begynde at udvikle lederskabspotentiale tidligere i (de kommende) lederes karriere. Organisationer, der begynder uddannelsen og udviklingen af potentielle ledertalenter allerede under seniorniveauer, har 4,2 gange større sandsynlighed for økonomisk at udkonkurrere dem, der ikke gør.Torsdag d. 17 januar 2019 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: