Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3890 har stemt.

Sådan finder du din nye gamingcomputer


Kategori: Blandede

Bærbar, stationær eller byg-selv? Det kan være et svært valg, når du skal vælge din nye gaming pc, men hvis du læser med her, kan du forhåbentlig blive en smule klogere.
Er du træt af at din gamle bærbare ikke kan trække de simpleste spil, og at den hele tiden crasher? Så er det måske tid til at opgradere til en bedre maskine. Men hvilken type skal du vælge?
Computerverdenen kan for mange være en jungle. RAM, grafikkort og processor er udtryk, der hurtigt kan blive forvirrende. Her prøver vi at give dig nogle svar, så dit valg bliver lidt nemmere.

For det første skal du finde ud af hvilken type gaming pc, du skal have. Der er overordnet tre kategorier: gamerbærbar, stationær computer eller byg-selv computer. Hver af de tre har selvfølgelig forskellige fordele og ulemper, som vi vil forklare her.

Gamerbærbar : En gamerbærbar er for dig, der gerne vil have en let og transportabel computer. Dens helt klare fordel, er at den er mobil, og du nemt kan tage den med over til vennerne eller med på studiet. Det betyder også at du kan bruge den som din dagligdags computer til opgaver som email, tekstprogrammer og så videre. Den bærbare er derfor en rigtig multimaskine, der giver mange funktioner i samme computer.
Ulemper: En gamerbærbar har oftest en høj pris i fohold til ydeevne. Der er tit sparet på kræfterne, så den er så let og mobil som muligt. Derfor skal du op i et ret højt prisleje, før den kan konkurrere med den stationære, når det kommer til ren power. Der er heller ikke ligeså stor mulighed for at skifte ud i computeren. Det er dog muligt, men så er prisen også derefter.

Stationær computer: Den stationære computer er mange gameres foretrukne model. Den har rigtig meget processorkraft i forhold til prisen sammenlignet med den bærbare gaming pc. Hvad du får i kraft, mister du selvfølgelig i mobilitet. Den stationære er, som navnet antyder, meget stationær. Den er ikke beregnet til at blive flyttet rundt med og vejer typisk en del. Så hvis du skal til gameraften hos vennerne, er det stort set umuligt uden en bil.
Nu til dags har de fleste mennesker en bærbar til at tage med på job eller studie. Med en stationær, får du derfor to computere at holde styr på, og det kan godt være irriterende for nogle. Omvendt kan det også være en fordel at du har en dedikeret computer kun til gaming og en computer til arbejde eller studiet.

Byg-selv-pc: Hvis du virkelig vil være sikker på, hvad der sidder i din computer, kan du vælge at bygge den selv. Så har du selv styr på hvor kraftig den er og hvilke komponenter den har. Hvis du vil bygge din gaming computer selv, kræver det dog en del viden om computere. Fordelen er, at det typisk kan være rigtigt billigt selv at bygge sin egen computer. Samtidig får du den samme kraft, hvis ikke mere, end de andre muligheder.Torsdag d. 18 oktober 2018 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: