Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

En netdaters ABC


Kategori: Mellem mænd

På et eller andet tidspunkt i ens liv bliver man træt af at prøve at score piger på caféer, barer eller diskoteker. Man ved udmærket, at det eneste tidspunkt, man virkelig har gode chancer, er, når man har en kæreste, og ikke udskiller det meget kendte ”jeg er desperat” stof fra kroppen.
På et eller andet tidspunkt i ens liv bliver man træt af at prøve at score piger på caféer, barer eller diskoteker. Man ved udmærket, at det eneste tidspunkt, man virkelig har gode chancer, er, når man har en kæreste, og ikke udskiller det meget kendte ”jeg er desperat” stof fra kroppen. Man kan også opleve, at sætningen ”hvis jeg vil råbe nogen ind i ørene, så besøger jeg min bedstemor”, begynder at give mere mening efterhånden, som man nærmer sig de 30.

Men hvordan tilrettelægger man så jagten på den eneste ene, hvis man kan nikke genkende til ovenstående? Ja, vi kan i hvert fald konstatere, at mulighederne er blevet mere mangfoldige, efterhånden som Internettet har slået igennem over hele Danmark. Alligevel gælder der en række regler, og der er en hel del ting, man skal være bevidst om, for at få det ønskede resultat. I denne artikel vil undertegnede prøve at dele ud af egne og gode venners erfaringer, der alle har haft både gode og dårlige erfaringer med netdating.Netdating hvor?
Der findes faktisk mange netdating steder og afhængig af graden af din seriøsitet, kan du vælge at bruge et eller flere af disse. Jeg har selv en klar favorit, men det gør ikke, at jeg ikke har en profil liggende andre steder. Det afhænger også lidt af, hvor du bor i landet, og hvor meget du er parat til at betale. Jeg gennemgår de steder, jeg selv har prøvet, plus tilføjer et par mere vovede steder, hvor man skal tænke sig om, inden man bruger dem.

Først og fremmest skal du vide, der findes helt utroligt mange danske steder, hvor kvaliteten er meget svingende, jeg har ikke prøvet dem alle sammen, og efter min mening er det en personlig holdning, hvilket site der passer bedst til ens temperament. Artiklen handler ikke om disse sites, men om gode råd til brugen af disse sites. http://www.dating.dk er det, efter min mening, bedste site. Det har eksisteret i mange år og har mange brugere i alle aldre. Det er blevet bedre og bedre med tiden og udvikler sig hele tiden.

Netdating hvordan?
Ens for alle dating-sites er, at du skal oprette en profil og i mange sammenhænge give nogen generelle oplysninger om dig selv (højde, uddannelse osv.), men for at spare dig for lidt besvær er der nogen ting, du skal overveje, inden du udfylder din profil.

Hvilken type profil vil jeg have?
Der findes rigtig mange dårlige og få gode profiler, men valget af type afhænger meget af, hvordan man selv er, og hvad man har mod på. Jeg har set mange typer igennem og har også læst mine venners igennem og kan sige, at der ingen facitliste findes for hvordan. Men du skal vælge, om du vil have en af følgende profiler eller en kombination:

Profil 1: Den vovede
Hvis du mener, at du selv og ikke mindst dit billede ikke overlader noget til fantasien, er der mange, der lever højt på kun at sætte deres billede på og udfylde pligt oplysninger. Det kræver selvfølgelig, at billedet er af god kvalitet, og det rent faktisk er dig på billedet.

Mange gør så det, at de søger efter piger, der lever op til deres egne krav og skriver alt det, der skal skrives, i de mails de sender til pigerne. Det er måden at få en smule mere anonymitet på end ellers.

Plusser:
Langt de fleste piger søger kun på profiler med billede, og chancen for at få mange mails er bestemt til stede. Du har stadig chancen for at være seriøs gennem dine mails til profiler, du finder gennem din søgning.

Minusser:
Det er de færreste, der ser godt nok ud til at kunne leve på ansigtet alene. Chancen for at sortere de seriøse piger fra er bestemt tilstede, da de kun kan se billedet af dig og ikke meget mere. Der findes stadig piger, som ikke er helt trygge ved dette medie, og de vil måske holde sig fra at skrive til dig.
Du kan faktisk risikere, at du overhovedet ikke modtager nogen mails, og hvis der kommer nogen, kan de være fra enten meget unge piger eller fake profiler.

Profil 2: Den traditionelle med billede
Hvis du gerne vil give dig selv et lidt mere seriøst indhold end ovenstående, bliver du nødt til at skrive noget i fritekst boksen, som findes på alle dating sites. Her er det vigtigt at følge følgende gode råd:

Skriv sandheden - hvis du mener det seriøst, så lad være med skrive alt muligt som ikke passer - det hævner sig øjeblikkeligt på en date.

Fat dig i korthed - medmindre du ligefrem fordrer lange tekster om dine drømme, dig selv eller lignende, så skriv så kortfattet som muligt, du får rigeligt af chancer til at skrive lange breve om dig selv.

Husk hvad kvinder tænder på - du kan lære utroligt meget af at læse nogle kvinders profiler igennem og læse, hvad de efterlyser hos en mand. Hvis det i øvrigt er sandt i forhold til dig, så ville det være åndssvagt ikke at skrive det i din profil, kvinder er ikke de eneste, der må bruge omvendt psykologi.

Plusser:
Hvis du følger ovenstående regler, og der er sammenhæng mellem billede, og hvad du skriver om dig selv, er det kun dig selv, der sætte grænser for, hvor mange piger du vil i kontakt med.

Minusser:
Mit forsigtige skøn er, at 3/4 af alle profiler ser ud som ovenstående, så hvis du vælger en sådan løsning, skal du være bevidst om, at du ser ud som alle andre, og hvis det ikke passer til den person, du er, skal du vælge en anden type.

Profil 3: Den traditionelle uden billede
Mange vælger ikke at have noget billede på deres profil. Jeg har hørt om mange, der alligevel er kommet på dates med succes, så det er bestemt ikke en forhindring. Du skal være opmærksom på, at mange piger stiller det som et krav, at du enten har et billede eller, at du sender et af dig selv til dem.

Opskriften er nogenlunde den samme som ovenstående, men jeg ville bestemt vælge at skrive et par linier om, hvorfor jeg intet billede havde, enten i de mails du sender eller i profilen.

Der findes ikke nogen gode undskyldninger for i det mindste ikke at have et billede, som man kan sende, og chancen for at blive sorteret fra, ER til stede.

Andre muligheder og måder at skrive profiler på:
Der findes mange, mere eller mindre geniale måder at gøre sin profil original på, her er det igen et temperaments spørgsmål, der afgør, hvordan man vil gøre det.

ABC metoden - er meget brugt og derfor ikke særligt original, du begynder simpelthen fra A og skriver et ord eller en sætning, der starter med bogstavet, og som enten handler om dig, dine ønsker eller andre oplysninger.

Digte, citater og lignende - er også meget brugt og igen ikke særligt originalt, medmindre du ligefrem har skrevet nogen selv. Det fylder også meget i profilen, men hvis du ikke har noget imod, at din profil er lang, så gør det.

Opdateringer - mange opdatere deres profil og gør opmærksom på det ved at skrive dato, jeg gør det selv, mest for slippe for mange dumme spørgsmål, og fordi jeg f.eks. ikke kan tåle hund og kat og syntes, det var synd, at piger med katte og hunde sendte mails til mig forgæves.

Hvilket navn skal jeg vælge?
Som så mange steder på nettet skal man som udgangspunkt altid vælge et brugernavn, som bliver det, de andre brugere kan se, indtil du afslører dit rigtige navn. Opfindsomheden er meget stor, og man kan spørge sig selv, hvor vigtigt det i virkeligheden er.

Hvis du gerne vil signalere at være en gennemført fyr, der har tænkt på hele, skal dit navn hænge sammen med din profil. De fleste steder tillader i øvrigt, at man ændrer sit profilnavn hen af vejen.

Der findes næsten en ½ million brugere af f.eks. dating.dk, og det er helt sikkert, at mange af de gode navne er taget, men prøv dig frem, brug fantasien og lad være med at være plat.

Betalingsydelser - skal jeg?
En del af de dating sites, jeg kender, har ekstra ydelser, man kan betale for, og her er kun en ting at tænke over; ville du opfatte en profil fra en pige som mere seriøs, hvis hun havde investeret penge i f.eks. at have:
- gæstebog
- fotoalbum
- dagbog
Hvis du kan svare ja til det, skulle du nok overveje selv at købe nogle af disse ekstra ydelser, da pigerne sidder med nøjagtigt samme overvejelse.

Hvad skriver jeg til pigerne?
Der er mange ting, du skal overveje, inden du sender en mail, men jeg bliver stadig målløs over den ringe kvalitet, der findes i de mails, jeg modtager, så måske skulle du alligevel overveje at anstrenge dig lidt og prøve at følge disse råd:

Læs pigens profil nøje igennem - læg mærke til hendes krav, og om du kan leve op til dem, og kig for himlens skyld på billedet og tænk over om det i virkeligheden er én, du burde skrive til - af den ene eller anden grund.

Hvis hun ser godt ud - så modtager hun virkelig mange mails, og så bliver du nødt til at skrive noget ud over det sædvanlige for at få hendes opmærksomhed.

Stavefejl bør undgås - der er mange mennesker i dagens Danmark, der har svært ved stave, så de fleste kan heldigvis godt acceptere en fejl her og der. Men har du muligheden for lige at læse dine ting igennem og måske få rettet de værste bøffer, så gør det!

Rolig Mulle!! - lad være med at gå for hurtigt frem, det kan du sagtens læse ud hendes svar, om hun er klar til, der er ingen grund til at skræmme nogen væk ved at invitere dem ud i første mail.

Platheder er for teenagere!!

Sex - de fleste piger frabeder sig henvendelser om sex, der er ingen grund til ikke at tage det alvorligt.

Hvad svarer jeg pigerne?
Når du uopfordret får en mail tilsendt, så start først og fremmest med glæde dig over det, læs hendes profil igennem og kig på hendes billede. Hvis hun ikke har et, så overvej om hendes brev og profil er så spændende, at du vil bede om et. Derudover syntes jeg, det er god kutyme at svare alle, også dem du ikke vil skrive med, et pænt afslag er en gentleman værdig. Derudover skal du følge samme fremgangsmåde, som hvis du skulle skrive til hende uopfordret.

Hvornår inviterer jeg hende ud, beder om hendes nummer og lignende?
Det findes der ikke et godt svar på. Først og fremmest så kunne du slippe lettere om det ved at skrive ret hurtigt, at hun kan sige til, når hun er klar til at mødes, så bestemmer hun selv svaret. Men lad hende få lov til at stille alle de spørgsmål, hun gerne vil, og få selv stillet alle de spørgsmål, du gerne vil, mens du har chancen.

Det er bestemt ikke kun kvinder, der har patent på at spille kostbar, så hvis du har chancen for at vise, at du ikke hopper på hvad som helst, så er det så absolut anbefalelsesværdigt.

Jeg har oplevet flere gange, at piger bad om mit nummer og ringede med det samme, det generer ikke mig, men måske er det ikke noget for dig.

Hvad nu hvis hun ingen billede har?
Jeg er både blevet positivt overrasket og det stik modsatte ved at tage på dates uden at have set hende først. Det kommer an på, hvor modig du er. Der er en grund til, det hedder ”blind date”, og det har sin helt egen charme, som nogen kan lide og andre ikke.

Hvad kan man ellers komme ud for?
Der er altid useriøse mennesker, som gør livet surt for én. Du kan i de fleste systemer blokere for mails fra dem - alternativt kan du melde dem til de system ansvarlige. Jeg lå på et tidspunkt på top 10 listen over de mest populære profiler, og det betød, at jeg udover mange gode mails også modtog indbydelser til pyramidespil, hade mails fra andre mænd, breve fra fake mails og sex tilbud fra 15-årige. Det er op til dig selv, hvad du vil gøre med dem, jeg melder de fleste og blokerer resten.

Hvad med selve daten??
Der er skrevet bøger omkring dette, og jeg er på ingen måde nogen ekspert, men skriv ikke noget i din profil og i dine breve, som du ikke kan leve op til!!

Hvor kan jeg få hjælp?
Der er mange steder du få lidt hjælp, med hensyn til profilen kan du følge ovenstående, eller du kan læse andre mænds profiler igennem og stjæle med arme og ben. Med hensyn til billede har mange mennesker adgang til en scanner, ellers kan du rende ned i den nærmeste fotoforretning eller kopicenter og betale dem for at gøre det.

Sidst men ikke mindst:
Du skal have nøjagtigt ligeså god tålmodighed som ude i den store verden, og du skal også være parat til opleve de samme nederlag som ude i den store verden! Til gengæld er det mange gange nemmere at møde nogen, og hvis det ikke går med den, du havde udset dig, er fordelen, at du ikke skal vente til næste weekend for at prøve igen, du skriver bare til en ny.

Steder jeg ikke selv har prøvet :
http://www.scor.dk
http://www.xdating.dk
http://www.boob.dk/dating
http://www.datingforum.dk
http://dating.netact.dk
http://www.adating.dk
http://www.sitecenter.dk/thai-dating/hjemmeside
http://www.igloo.gl/dating
http://www.kontaktnet.dk


Tirsdag d. 27 august 2002 af: Jeppe Engell

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: